• içinde barındırdığı jel sayesinde yaraların iyileişmesini hızlandıran, cildi besleyen ve saksıda kolayca yetiştirilen bitki.
  • kremini almaktansa kendisini kullanmanın daha yararlı olduğunu duyunca denk geldiğim yerlerden balkonuma aldım. ama hayatımda hiç çiçek bakmadığım, aloe vera hakkında da bilgim olmadığı için gereksiz sulamışım, çürüdüler. meğerse yazın haftada bir, kışın ayda iki defa sulamak yeterliymiş. fazla suya ihtiyaç duymuyormuş. şimdi topraklarının üstüne bastırarak çakıl taşları ve deniz kabukları koydum. aloe vera kuru ve kumlu toprağı sevdiğinden, çakıl taşları doğal ortamını yaratıp nemin içeride kalmasını sağlıyormuş. filizlenen küçük bitkilerini de arkadaşlarıma şirin saksılarla hediye ediyorum. o kadar yayılıyor ki, bir de arkadaşlarıma hediye verme mutluluğu yaşatıyor. evcil hayvanınız varsa da aloe vera hayat kurtarıyor. kedimin tırnaklarını kesmediğim için yazın aniden sırtıma tırmandığında canımı çok yakan tırnak batmaları oluyordu. aloe verayı kesip içindekini bu küçük çiziklere sürmek iyi geldi.

    edit: pandemi zamanı uzun süre denize gitmeyince bu yaz plajda kitap okurken uyuyakalmışım. guneşten pişmiş tavuğa dönmüşseniz de çok iyi geliyormuş bunu da ögrenmiş oldum.
  • 3 gündür sabah-akşam kullanıyorum. yanağımda iltihaplı sivilceler vardı. onları söndürdü, bayağı gittiler.
    t bölgem de oldukça yağlı. o parlak görüntüyü de epey düzeltti. darısı izlerin başına.
  • eğer çicek yetiştiremiyorsanız,aloevera bu sorunsalı hayatınızdan çıkaracak bitkidir.bitki dünyasıyla barıştır kendisi.bereketli,kolay,uyumlu bir mizacı vardır ve iç güzelliği dışına yansıyan,basic bir bitkimizdir.bunlar yetmezmiş gibi yapraklarının şifası da bonus zenginliğidir.canım çiçeğim benim : )
  • ben bunun olayını çözdüm. ilgiyi, alakayı sevmiyor bunlar. arayıp sormayacaksın, ilgilenmeyeceksin bak o zaman nasıl da canlanıyor.* iki aydır evde değilim, haftada bir uğrayıp sulayıp gidiyorum. bu süre zarfında bir sürü yavru vermişler. hepiniz benim bebeklerimsiniz diyerek seviyorum kendilerini. lakin virüsten dolayı yavruları kimseye de veremiyorum ki saksıda yer açılsın. başta neden aldım, neden bunlar 4 saksı oldu hiçbir fikrim yok açıkçası. atamıyorum da... bir süre sonra iş çığrından çıkacak diye korkuyorum.
  • yavaş büyüyen bitki.

    bir senedir bizimle olmasına rağmen kayda değer bir büyüme olmadı.
  • üstteki yazara katılıyorum. aylarca odamda besledim. her gün sevdim, öptüm, müzik bile dinlettim büyümedi. en sonunda “ehh yeter be” diyerek balkona postaladım. deli gibi büyüdü üstüne yavruladı. keramet balkonda mı yoksa ilgisizlikte mi bilmiyorum.
  • yıldızı parlatılan bitki.
    sipariş verseniz de gelmiyor. o kadar yoğunluk olmalı ki iki siparişte gelmedi. bir ürünün reklamını yapıyorsanız, arzı da karşılamanız gerek. endüstriyel bitki olduğundan mazlumun siparişi gelir mi hiç.
  • ab-ı hayat suyu muamelesi gören, anavatanı afrika olan bitki.

    başlıktan anladığım üzere babalarımızın ortak tutkusu bu bitkiyi yetiştirmek. sanırım türk babalarında bir nevi baba olmanın değişmez kuralı bu.

    kural 1: çocuk sahibi olmak.
    kural 2: aloe vera yetiştirme konusunda afrika'yla yarışmak.

    uzun süredir babamın "saçına sür, yüzüne yapıştır, çok faydalı, ohoo yenir ki bu(?!)" gibi önerilerinden başarılı şekilde kaçmayı başarmıştım. o da ilgisini eşe/dosta/tüm mahalleye vermiş, bütün insanlığı aloe veraya boğmuştu. sanırım artık herkesin tonlarca bitkisi olduğu için tekrar beni "kullan" baskısıyla bunaltmaya başladı.

    baktım kurtuluş yok, internetten ne işe yaradığına bakıp cilt kuruluğu için bir maske tarifi öğrendim. diyor ki "öncelikle aloe vera yaprağınızın içinden jel kısmını ayıklayın, sonra robottan geçirin vs". tamam dedim basitmiş. zaten maske, krem tarzı ıvır zıvır şeylere oldum olası mesafeliyim. sırf basit olduğu için yeşil ışık yakmıştım. ama...

    ama bunun içindeki şey jel değil bildiğin sümükmüş ya! dokunduğum andan itibaren içim kalktı, sinirim zıpladı ama komik de geldi bir yandan. videodaki kadın zınk diye çıkardı attı jeli, ben sümük vıcıklayıp durdum ajsdhdsjh.

    neyse daha fazla yazamayacağım. kendisi benim için bundan böyle ab-ı hayat sümüğüdür. ilk defa jel çıkarmaya uğraşacaklara şimdiden sabırlar, başarılar dilerim.
  • bir çeşit bitki.
    söyleyelim de hatun ismi diye ona da yürümeye kalkan çıkmasın sonra.
hesabın var mı? giriş yap