26420 entry daha
  • sıktı artık bir ileri iki geri.gecen ay tatlı bir ticaret sebebiyle tüm paramı çekmiş bulunmaktayım.
  • skerim böyle işi ben terim fonuna geçiyorum.
  • yüzde 40 kazanç vergisi gelecek saçmalığına inanan arkadaşlar varsa aranızda, elimde 1 yıllık yeni yapı köprü var. yeşillendiriniz.
  • borsadan anlamayan sıradan vatandaşların çatır çatır halka arzlara girdiği borsa.
  • borsadan anlamayan vatandaşların ufak ufak halka arzlara girip bir yerden başladıkları borsa. kimse anasının karnında anlamıyor bunu.
  • bu gün itibari ile kardan zararda olduğum hisseleri satıp, tek hisse üzerinden al sat'a dönmüş bulunmaktayım. toparlanamıyor hisseler bir türlü, haliyle yerinde bile saysa enflasyondan dolayı zarardayim. bizi bu hale getirenler utansın. adam gibi yatirim yapamiyoruz memlekette.
  • 1- seçimden önce 6800-6600 aralığına bir dokunup gelebilir (bence bu senaryo gercekleşir)

2- partilerin seçim çalışmalarına start verdik, adaylarımız bunlar şunlar denildiğinde üstteki madde gerçekleşmeye başlar.

3- borsa aslında psikoloji işidir dedikleri şey, aslında 1 ve 2. maddeler gerçekleşirken alacağınız tutumdur.

4- çok fena bir şekilde endeks mühendisliği yapıyorlar. borsayı yatay tutarken aşağıları kıyım kıyım kıyıyorlar. daha bunun gerçek düşüşü var. para kimdeyse mühür onlarda , olur öyle

5- 6600lere gelmiş borsa çok fena giriş yeri olur. açın tradingwiev'i cumhurbaşkanlığı seçiminden öncesi ve sonrası kiyasını yapın. aynı şeyler gerçekleşecek. enflasyon devam ediyor, ralli gelecek tekrar. bu süreçte yeni ralli için kağıtlarınızı belirleyin, güzel pozisyon alabilirsiniz zamanı gelince.

6- etrafınızda at yarışı bağımlısı birileri mutlaka vardir. bir iki at sorun, sorduğunuz atların; anasını, babasını, dedesini, dedesinin dedesini bilir. kum, çim , yağmurlu - karlı havadaki performansları hakkında bigdata'yı döker önünüze. adam borsadan hisse alacak, yakın izleme pazarında( gözaltı pazarı) olan şirketi , yönetim kurulu toplantısı için üyelerini toplayamayan şirketi, spk tarafından yapılan ihtara rağmen bu toplantıyı gerçekleştirmeyen başıboş şirketin hissesini almak için sıraya giriyor. yavrum siz manyak mısınız. araştırın okuyun , kaybedince suçlusu borsa istanbul değil tabi ki. bilin bakalım kim ;)

7- borsada her kağıdın bir sahibi var, borsada yeni girisler gelene kadar , küçük yatırımcının parası buyukbasların pavyon - disko- alem parası. son giren küçük yatirimcinin parası eğlencelik işlere gitti malesef. bir müddet para kazanma sıranızı bekleyeceksiniz sevgili son kullanıcılar

8-(son) herkese bol ve stressiz kazançlar. borsa istanbul başlığı altındaki entrylerin yüzde 95'i çöp. mutsuzların, umutsuzların ezikliklerini sergiledikleri bir başlık olmuş , tam bir turnusol. saygılar
  • karanlıkta hacimde enteresan bir artış oldu. sanırım ufak bir ralli olacak yeni yıl için ama ben kaçıracagim. herkese bereketli olsun. kurumlar yanlarda hisse bazlı güzel toplamalar yapıyor. sayas, ozrdn, egeen, konya, bryat, cimsa dikkatimi cekenlerden.
  • günlük bilgi deposu | 30 kasım 2023

•› tüpraş (tuprs)'ın, malkara ve mursallı res olmak üzere toplam 129,6 mw kurulu güce sahip depolamalı res kurulumu için ön lisans başvurusu olumlu sonuçlandı.

—•—

•› astor enerji (astor), cengiz holding ile 4,400 milyon euro tutarında 7 adet güç transformatörü ve 1 adet topraklama transformatörü satışı için sözleşme imzaladı.

— 7 adet güç transformatörü
    — 1 adet topraklama transformatörü satışı için sözleşme imzaladı.

sözleşme tutarının, astor'un 2022 yılı hasılatına oranı 1,89% oldu.

—•—

•› cw enerji (cwene)'nin almanya'daki iştiraki ttatt ag'nin, almanya'da yerleşik seac holding gmbh ile 50% iştirak edereki cwse group gmbh ve cwse management gmbh ünvanlı iki ayrı şirket kurulmasına karar verildi.

—•—

•› netaş (netas), türk telekom'dan (ttkom) toplamda 3,5 milyon dolarlık sipariş aldı.

—•—

•› europower enerji (eupwr), girişim elektrik (gesan) iş birliği çerçevesinde teiaş genel müdürlüğü'nün gerçekleştirdiği trabzon gıs yenileme dokap yapımı işi ihalesine katılarak 342 milyon tl ile en avantajlı teklifi verdi.

—•—

•› meditera (medtr)'nın 13.140 m²'lik üretim tesisi için devam eden yatırım teşvik belgesinin revize işlemleri bakanlık tarafından onaylandı.

—•—

•› klsyn, paylarının geri alınması kapsamında 35.000 adet payı 6,20 – 6,24 tl fiyat aralığından geri aldı.

—•—

•› safkar ege (safkr), emiralem'de bulunan üretim tesisinde kurulu ges ile üretilecek elektriğin satışında gediz elektrik ile satış sözleşmesi imzaladı.

—•—

•› opec+, ilave 1 milyon varil/gün üretim kesintisinde anlaştı.

—•—

•› abd'de talebin yavaşladığını gösteren veriler ve abd merkez bankası (fed) yetkililerinin açıklamalarının ardından gelecek yıl faiz indirimlerine başlanabileceğine dair beklentilerin artması, tahvil piyasalarındaki alış ağırlıklı seyri destekledi.

—•—

•› vestel elektronik (vestl), vestel ticaret ve whirlpool hakkında başlatılan soruşturmanın rekabet kurumu kararınca sonlandırıldığını duyurdu.

—•—

•› gedik yatırım, mpark-mlp sağlık hizmetleri için hedef fiyatını 157,94 tl'den 245,87 tl'ye yükseltti, tavsiyesini "endeks üstü getiri" olarak korudu.

—•—

•› tcmb

—sıkılaştırma adımları kısa bir zaman diliminde tamamlanacak.

—enflasyon ve enflasyonun ana eğilimine ilişkin göstergeler yakından takip edilecek ve kurul, fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda elindeki tüm araçları kararlılıkla kullanmaya devam edecektir.

—parasal sıkılaşmanın finansal göstergeler üzerindeki etkileri belirginleşerek hem kredi hem de mevduat gelişimi üzerinde etkili olmaya devam etmektedir.

—mevcut piyasa koşulları ve önümüzdeki döneme ilişkin likidite projeksiyonları dikkate alınarak yapılan etki analizleri çerçevesinde gerekli adımlar atılmaktadır.

—döviz kuru gelişmelerinin etkisiyle kur korumalı mevduat hesaplarının kur farkı ödemeleri nedeniyle finansal sisteme girişi gerçekleşen türk lirası likidite yakından izlenmektedir.

—kurul, faiz kararlarının yanı sıra, parasal sıkılaştırma sürecini destekleyecek miktarsal sıkılaştırma kararları almayı sürdürecektir.

—fiyat istikrarının kalıcı tesisi için gerekli parasal sıkılığın ise gerektiği müddetçe sürdürüleceği değerlendirilmiştir.

—parasal sıkılaştırma hızı yavaşlatılacak ve sıkılaştırma adımları kısa bir zaman diliminde tamamlanacaktır.

—kurul, dezenflasyonun tesisi için gerekli parasal sıkılık düzeyine önemli ölçüde yaklaşıldığını değerlendirmiştir.

—kurul politika kararlarını, parasal sıkılaştırmanın birikimli ve gecikmeli etkilerini de dikkate alarak, enflasyonun ana eğilimini geriletecek ve orta vadede yüzde 5 hedefine ulaştıracak parasal ve finansal koşulları sağlayacak şekilde belirlemeye devam edecektir.

—enflasyon görünümü ve yukarı yönlü riskler göz önüne alındığında kurul, para politikası çerçevesinin fiyat istikrarı amacı doğrultusunda güçlendirilmesini değerlendirmiştir.

—•—

•› yeo teknoloji (yeotk) iştiraki olan yiltun energie srl'nin italya'da kurulu gücü 7,4 mw olan ges yatırımı çalışmasına başladı.

—•—

•› akp genel başkanı ve cumhurbaşkanı tayyip erdoğan: ekonomide dengeleri tekrar kurmanın vakit aldığı bir gerçektir; bunun için sabırla ve kararlılıkla, istihdam ve yatırım odağını kaybetmeden, ekonomimizi enflasyon belasından kurtaracak programları uyguluyoruz.

—•—

•› çates elektrik üretim a.ş. halka arzı sermaye piyasası kurulu (spk) tarafından onaylandı.

—•çates elektrik üretim a.ş. hissesi 57,15 tl'den halka arz olacak.

—•çates elektrik üretim a.ş. halka arz başvuru tarihi 30 kasım – 1 aralık tarihleri arasında gerçekleşecektir.

—•çates elektrik üretim a.ş. hissesinin sembolü “cates” olacak.

—•çates elektrik üretim a.ş. halka arzının büyüklüğü 1,8 milyar tl olarak açıklandı.

—•çates elektrik üretim a.ş.'nun halka arz açıklık oranı 20,01%'dir. toplamda 33 milyon 50 bin adet lot dağıtılacaktır.

—•çates elektrik üretim a.ş.'nin katılım endeksine uygundur.

—•çates elektrik üretim a.ş. halka arzı onaylı izahnameye göre tamamı eşit dağıtım olarak gerçekleşecektir.

—•çates elektrik üretim a.ş. paylarının tamamı parla enerji yatırımları a.ş.'ye aittir.

—•—

•› deniz yatırım, mpark-mlp sağlık hizmetleri için hedef fiyatını 222,6 tl'den 269,4 tl'ye yükseltti, tavsiyesini "al" olarak korudu.

—•—

•› cw enerji (cwene), ges kurulumu işi için sütaş ile 5,5 milyon dolar, uzunlar iplik ile 9,5 milyon dolarlık sözleşmeler imzalandı.

—•—

•› abd'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı 7,37%'ye düşerken mortgage başvuruları 0,3% artış kaydetti.

—•—

•› mpark, paylarının geri alınması kapsamında 95.000 adet payı 154,30 – 165,50 tl fiyat aralığından geri aldı.

—•—

•› opec+ üyesi cezayir, 2024 ilk çeyrekte günlük üretimini 51 bin varil, kazakistan 82 bin varil daha azaltacak.

—•—

•› mia teknoloji (mıatk)'nin iştiraki olan tripy mobility teknoloji'nin geliştirdiği mobitek yazılım projesi, gazi üniversitesi teknopark yönetimi tarafından onaylandı.

—•—

•› agesa, paylarının geri alınması kapsamında 30.000 adet payı 57,50 – 58,20 tl fiyat aralığından geri aldı.

—•—

•› geniş para arzı `(m3)` ekim'de yıllık %66,49 büyüdü.

—•—

•› qnb finansinvest, petkm-petkim için hedef fiyatını %40 artırarak 30 tl'ye, tavsiyesini "nötr" den "endeks üstü getiri"ye yükseltti.

—•—

•› bank of america'nın borsa istanbul'da bugün (30 kasım 2023 • saat 13:44 itibarıyla) en çok sattığı pay senetleri

— koç holding (kchol) 102,23 milyon tl
    — tofaş otomotiv (toaso) 99,58 milyon tl
    — yapıkredi bankası (ykbnk) 83,06 milyon tl
    — türk havayolları (thyao) 68,32 milyon tl
    — tüpraş (tuprs) 35,91 milyon tl

—•—

•› ozsub 0,0597 tl net temettü dağıttı.

—•—

•› suudi arabistan'ın günlük ham petrol üretiminde 1 milyon varillik gönüllü kısıntı 2024 ilk çeyrek sonuna kadar devam edecek.

—•—

•› prkme, paylarının geri alınması kapsamında 25.000 adet payı 22,96 – 23,10 tl fiyat aralığından geri aldı.

—•—

•› tüsiad yüksek istişare konseyi toplantısı 8 aralık'ta düzenlenecek.

—•—

•› rekabet kurulu, çoğunluğu ilaç sektöründe faaliyet gösteren 19 teşebbüs hakkında soruşturma açtı.

—•—

•› smrtg, paylarının geri alınması kapsamında 50.000 adet payı 61,50 – 61,90 tl fiyat aralığından geri aldı.

—•—

•› gedik yatırım, mlp sağlık'ı 245,87 tl hedef fiyatla model portföyüne ekledi.

—•—

•› lkmnh 0,2062 tl net temettü dağıttı.

—•—

•› cvk maden'in (cvkmd) iştiraki olan hayri ögelman madencilik a.ş., yurt dışındaki bir şirket ile “maden cevheri satışı” konusunda anlaşmaya varmıştır.

siparişin toplam bedeli yaklaşık 51.659.000,00 türk lirası (1.790.000,00 usd)'dır.

—•—

•› tüik: 2023 yılı 3.çeyrekte gsyh %5,9 (beklenti %5,7).

—•—

•› botaş, aralık ayı için doğal gaz toptan satış fiyatlarında bir değişikliğe gitmedi.

—•—

•› bank of america'nın borsa istanbul'da bugün (30 kasım 2023 • saat 13:44 itibarıyla) en çok aldığı pay senetleri

— iş bankası (ısctr) 101,14 milyon tl
    — sabancı holding (sahol) 72,02 milyon tl
    — 1000 yatırımlar (bınho) 64,51 milyon tl
    — petkim (petkm) 39,29 milyon tl
    — gübre fabrikaları (gubrf) 34,59 milyon tl

—•—

•› pegasus, silikon vadisi'nde teknoloji inovasyon merkezi kuruyor.

—•—

•› suudi arabistan'ın günlük ham petrol üretimi 2024 mart sonuna kadar yaklaşık 9 milyon varil olacak.
  • bu borsanın 8-9 ay süren testere piyasasını unutanlar, 3 aydır para kazanamadığı için bu başlıkta komik komik şeyler yazıyorlar.

bir gyo, bir hidrojene yatırım yapan ve 2024'te yabancıya satılacağını düşündüğüm bir şirket olmak üzere 3 şirketle yoluma devam ediyorum. sattıkça alıyorum hele hidrojeni günlerdir öyle bir sattılar ki bugün çok güzel yükseldi. şu üç şirketten birisinden bir sayas ve miatk gibi hareket bekliyorum 2024 için du bakalım. bu sene yatırdığımı misliyle aldım 4 ayda. 2024'te ne olacak göreceğiz. görmesem ne olacak çok vasat 2020 model bir c segment bir araç parası kaybedeceğim. bir iphone bile olmuş 70 bin lira, kaybetsem ne olacak sanki.
16 entry daha
hesabın var mı? giriş yap