• hala faks kullanılmasının sebebi ilk onların bulmuş olmasıymış efendim

    hamdolsun bugün de bir adet "ben birşeyler biliyorum, gerçekten sebebi olmasa da yazıp, fav toplamalıyım, kendimi sunmalıyım" diyen yazar sayesinde bunu öğrendik

    bu akla göre, britanya da hala cep telefonu kullanılmıyor, neden? evet tahmin ettiniz çünkü telefonu iskoç graham bell buldu ve bize cep telefonu gelene kadar onlar çoktan hatları çekip, bu sistemleri kurmuştu ve üzerine bürokratik yapılar kurmuşlardı. bu saatten sonra o çekilen hatların hafriyat çalışmalarını yapıp toplamaları ve bunun üzerine inşa edilmiş bürokratik yapıları yeniden düzenlemeleri muhtemelen 2500'lü yılları bulacaktır. o zamana kadar bize geç geldiği için biz çoktan kolayca x teknolojisine geçmiş olacağız ama birleşik krallık bu sefer de ancak cep telefonuna geçmiş olabilecek

    evet farkettiniz değil mi uzun yazınca gerçekten bir şey biliyor da söylüyor gibi duruyorum... sene olmuş 2023 hala amerika'da faks kullanılıyor eleştirisine çünkü bürokratik yapılar onu kullanıyor demeyin efendim, çünkü zaten hala faks kullanılıyor diyen adam arkadaşına naber yazmak istediği sırada bu gerçekle yüzleşmedi, zaten eleştirdiği hala 2023 yılında bürokraside faks gibi çağ dışı bir uygulamanın mevcut olması

    vazgeçilemez tabii ki çok normal diye uzun uzun paragraf paragraf yazdığınız şey de internet, her bürokratın cebinde bile mobilinin mevcut olduğu, bürokrasi merkezlerinde istemediğiniz kadarının mevcut olduğu internet

    kusura bakmayın ama bu hastalıklı, ben de amerika'yı biliyorum yeaa, o yüzden hemen belli edip, bildiğim şeyleri patır patır sıralamalıyım, hastalıklı tavrınız sizi gülünç duruma düşürüyor...

    not: evet sovyetler de hala tetris oynuyor, çünkü onlar buldular ve o plastik tetris kutularını ürettiler, onları tek tek toplayıp, evlere, mağazalara xbox, ps falan dağıtmak çok zahmetli, takribi 2200 gibi bırakmış olurlar, neden? evet bildiniz ilk onlar buldu ve üzerine plastik kutular inşa edildi... bingo*

    edit: tabii ki bu zayıf psikolojiye sahip yazar arkadaşımız, absürd yazı nedir, nasıl yazılıyor bilmiyor çıktı. vay be demek graham bell amerikan vatandaşıymış inanabiliyor musunuz, müthiş gizli bir bilgi geldi bu adam gerçekten bilgi küpü, ölünce mumyalatıp müzeye koyalım bence, yazık olmasın. çünkü graham bell'in amerikan vatandaşı olduğu bilgisine erişmek çok zordu, analar ne yiğitler doğurmuş gerçekten inanması güç. gel de buna ince görüp, adamın kökeniyle kendisini iyice ti ye aldığımı anlat anlatabilirsen... gerçekten öyle yazdım diye rusların hala tetris oynadığını da iddia ettiğimi sanmıştır bu yazarımız şimdi* aslında amerikalıların telefonun mucidi olması, anlattığı herşeyin zaten safsata olduğunu, kendi iddia ettiği gibi olsa telefon hatları üzerine kurulmuş bürokrasilerin hala cep telefonu, internet yerine çevirmeli telefonlarla kablolu hatlarla işlerini görmesi gerektiğini, bir türlü devlet dairelerinden kablolu telefonları kaldıramamış olmalarını gerektirir ama gel de anlat işte...
  • adamların kavga ettiği konuya bak.
    benim de kafam güzel, kavurmuş tuzlu fındık yiyerek okuyorum.
  • bu başlık iyi redneck yapmış bugün. aynen her şeyi onlar buldular. arkadaşlar, ülke çok büyük. o yüzden oturan bir sistemi değiştirmek çok masraflı. olayın özü bu.
  • ...information technology alanında kendinizi geliştiriyorsanız ve gözünüz yeterince kara ise, 2023 yılı itibariyle tam bir savaş alanıdır.

    eğer yeterlilikleriniz varsa çok eğleneceksinizdir, eğer yok ise, fiziksel olarak yalamanız deep throat yapmanız bile işe yaramayacaktır.
    (sadece kafayı sıyıracak kadar çalışabilen insanların sevdiği türden)
  • birisi kuyuya bir taş atmış, millet bunun üzerinden kavga ediyor.

    abd’de hala faks kullanılıyor olabilir. ben 22 yıldır bu ülkedeyim, ve bu güne kadar sadece bir kez faksa işim düştü. o da 15 yıl kadar önceydi. buraya gelmeden önce ise türkiye’de çalıştığım şirketlerde faks makinamız bozulsa iş yapamayacak durumdaydık. mutlaka bu devirde faks kullanmaya devam eden bir işletme çıkacaktır. abd’de de, türkiye’de de, avrupa’da da uç örneklere rastlayabilirsiniz.

    bugün japonya hala 3.5 inç floppy disk üretimi yapmaya devam ediyor. çünkü temel bazı sistemleri hala disket üzerinden çalışıyor. aynı şekilde abd’nin nükleer füze sisteminin de floppy disk üzerinden veri alışverişi yaptığını okumuştum. devlete ait sistemler öyle bunun yenisi, hızlısı çıktı diye değiştirilmez. bir işe bütçe ayrılması için ihtiyaç oluşması ve bunun için bütçeye onay verenlerin ikna edilmesi gerekir. o nedenle, mesela bu ülkede iki yılda bir kaldırımların kazılıp yeniden yapıldığını göremezsiniz. bir kere tam yapılır, ondan sonra 50 yıl yerinde kalır. en fazla bakım tamirat geçirir.

    aynı şekilde, floppy diski cd rom çıktı, cd rom’u bluray çıktı, bluray’i cloud yaygınlaştı diye, değiştirmiş olmak için değiştirmezler. nükleer füze sistemleri floppy diskle çalışıyorsa bunu kafaya göre değiştirmek hem gereksiz maliyettir hem de tahmin edilmeyen güvenlik açıklarına davetiye çıkarmaktır. bir devlet dairesi işini faksla görebiliyorsa daha modern sistemlere geçiş için bir maliyet analizi yapılır. eğer maliyeti getirisinden fazla olacaksa sırf modern çağa ayak uydurmak adına gereksiz bir maliyetin altına girilmez.

    bu şuna benziyor. benim evimde bugün iki tane apple tv var. sayısını tam olarak hatırlamadığım, 10-15 streaming platformuna para veriyorum. üstüne itunes koleksiyonumda 70-80 kadar film var, üstüne bir o kadar da bluray ve dvd filmim var, ve bunlar için bir 4k bluray oynatıcısına sahibim. bütün bunların üstüne bir de kenarda bir adet vhs kasetçalar tutuyorum çünkü 100’ün üstünde klasik siyah beyaz film kasedimiz var ve o filmlerin çoğu ya arasan da bulunmuyor ya da bulunsa bile sadece satın alınabiliyor. o filmleri sıfırdan satın almaya ihtiyaç duymadığımız için hala vhs gibi 1970’lerden kalma bir teknolojiyi bugün evimizde barındırıyoruz. bunu da ev teknolojilerine her sene binlerce dolar harcayan, çamaşır odasında bile homepod bulunan, bahçesini homekit üzerinden sulayan, maydonozuna, nanesine kadar teknoloji kullanarak yetiştiren bir aile olarak yapmaktayız. en son teknolojileri başkasından önce kullanmak eski teknolojilerden kolayca kurtulabileceğiniz anlamına gelmiyor.
  • culver city'ye kar yagmis. ilginc bir kis geciriyor california.
  • faks kullanılmasını geç, herkes hala çek kullanıyor (lol).
    elektrik faturasıyla beraber zarf gönderiliyor, içine para koyar geri postayla yollarsınız diye. öyle yapan yok ama o kağıt zarf illa geliyor, o kağıt illa israf ediliyor.

    bazı açılardan 90'larda takılıp kalmış gibi ülke. ilk icat eden olmakla falan da alakası zayıf. sıfır demiyorum bakın, ama zayıf.
  • her türlü faturanin fiziksel halinin faturayi ödemek zorunda olan kullaniciya iletilmesinin, kullanici paperless billing gibi bir kolayliga “evet” demediyse, yasal olarak zorunlu oldugu ülke. o sekilde check ile ödeme yapan ve tercih eden insan sayisi azimsanamayacak kadar çok ve firmalar yasal olarak bu seçenegi sunmak zorundalar.

    parmaklarinizin altinda dünya kadar bigli var, hala bu kadar cahil olmayi seçiyorsunuz ya, o cidden üzücü.
  • debe entrysi sayesinde aklima geldi, turkiye veya avrupa'da olup amerika'dan elektrikli alet alirken dual voltage almaniz lazim. diger yazarin dedigi gibi 110 v icin uretilen urunu 220'ye takinca alet yaniyor. sac sekillendiricisi alicaktim, amazon yorumlarini okuyorum, 1 verenlerin cogu "alet fise takar takmaz yandi, rezalet!" yazmis. sonra biraz inceledim, dual voltage olmayanlarda var bu sorun. o yuzden aklinizda bulunsun.
  • faks hala kullaniliyor diye saçma bir eleştiri mu olur arkadaş? faksin yerine geçebilecek herhangi bir teknoloji ortaya çıkmadı ki kullanılmasın.

    direkt olarak yazılı doküman gönderimini düşünürsek başka hiçbir yolla yazılı bir dokümanın transferi mümkün degildir günümüzde. whatsapp vs gibi uygulamalar ile veya e-posta, internet kullanimiyla yalnızca elektronik bir imaj gönderimi mümkün olur onu da ikinci bir iş ile bir yazıcıdan çıkarırsanız elde fiziksel yazılı bir dokuman olur ki onda da kaliteden ödün verilir çünkü imaj kalitesi cihazdan cihaza değişir.
hesabın var mı? giriş yap