hesabın var mı? giriş yap

  • ayni zamanda disi soyularak deforme olmus topun suratina carptigi andaki tahris etkisini dun gibi hatirlayan neslin yaptigi birkac hareketten biridir topu duvara vurarak temizlemek.

    hava biraz da ayazsa ne bicim yakiyodu lan surati :/

  • yetişin adam s.kiyorlar... ortamlarda yıllık enflasyon %54 dersiniz. zaten alınması başlı başına haraç kesmekken 50 tl'den 150 tl'ye çıkarılmış.

    10 yıllık pasaport 1.703 tl, vizeler 80 euro, 160 usd, 495 usd (schengen, abd, uk), kurlar beceriksizlikleri yüzünden zaten zirvede. bu harç, okumuş, yurt dışı gezecek vizyonda kişilerden (ki kendi seçmenlerinin çoğu bu tanımın dışında) insanlardan kesilen resmi haraçtır.

    dolar ve euro ile karşılığını hesaplayıp aklamaya çalışmasın kimse. ülkeden çıkmak için para alıyorlar sizler de "alt tarafı x dolar, y euro" diyip duruyorsunuz. 1 tl de olsa aptalcadır, 1.000 tl olsa da... her şeyden önce de haraçtır...
    _
    yandaşlar saltanatı döneminde her şey başıboş kalmış, rüşvet alıp başını gitmişti. devlet israf içinde yüzerken, halk ağır vergiler altında eziliyor, hukuk işlemiyor, ekonomi yürümüyor, kargaşanın müsebbibi olan siyasal islamcılar ise keyiflerine bakıyor, ekonomiden başka her şeyle ilgileniyorlardı.

    saraylarda smoothie içiliyor, âlem yapılıyordu. esnaf haraca bağlanmıştı. memurlar tek adam adına haraç topluyordu...

    edit: "bu parayı ödeyemiyorsan yurt dışına çıkma" sığlığında entryler görüyorum, hatta benzer mesajlar alıyorum. yazının hiçbir yerinde ödeyemediğime hatta ödeyemediğimize dair bir şey yazmıyor. sözlük enteresan bir yer haline geldi. delinin biri 5 yıllık entry'lerimi ayıklayıp "zengin olduğunun reklamını yapıyor" diyor, sonraki başlıkta "10 euro'yu ödeyemeyen insan" yaftası yiyorsunuz.

    haksız talep edilen bir para, siz ödeyebildiğiniz için haklı olmuyor. mesela benim özel sağlık sigortam olduğu halde, gss prim borcumu ödüyorum, ödeyebiliyorum ve hoşuma gitmiyor orada borç gözükmesi. görsel bu bana gss priminin haklı olduğunu mu söyletmeli? gidip başlığında "sağlığı için ayda 150 tl ödeyemeyen ölsün" mü diyeyim?

  • yıllardır o kadar ekonomik kriz geçirdik, bir tanesinin halen içinden geçiyoruz ama bu kafalar hiç değişmiyor. daha şimdi bir entry okudum ve zavallı çocuğa acıdım.

    https://i.vgy.me/jzcp3d.jpg

    yahu arkadaşım madem paran yok ne diye evlenmeye kalkıyorsun? hadi bir hata ettin evlendin, büyük bir yükümlülüğün altına girdin, bir de ne diye üzerine çocuk yapıyorsun? nerede yaşadığınızın biraz farkına varın artık. bu orta doğu ülkesinde bir sabah uyandığında %50 fakirleşmeyeceğinin garantisi yok. %50 zenginleşmeyeceğinin garantisi var ama.

    bu ülkede kenarda kendini garantiye alacak kadar parası, yatırımı, mülkü olmayan birinin evlenmesi, yuva kurması, çocuk yapması artık akıl alır bir iş değil. dediğim gibi bir sabah kalktığında cebindeki para yarı yarıya azalacak, masrafların ikiye katlanacak. üzerine belki de işsiz kalacaksın. bunun etkisini mesela 5 yıl hissetmeyecek kadar birikimin var mı? yok.

    seni ve eşini zerre umursamam da o çocuğa yazık değil mi? muhtemelen güzel bir gelecek de inşa edemeyeceksin. şimdi o çocuğu dünyaya getirerek iyilik mi yapmış oldun kötülük mü? "allah rızkını verir" salaklığından yıllarca hepimiz çok çektik. hatta bir kısım insan ömrünün yarısına geldiği halde fakir bir ailede büyüdüğü için halen çekiyor. yazıktır, artık bir orta doğu bataklığında, ekonomisi çokmüş bir ülkede yaşadığımızın farkına varalım, adımlarımızı ona göre atalım.

  • iki ay boyunca burada yazilan siteler uzerinden calisip 7-7.5 civari notlar almak oldukca olasi. en alta da bir kaç tüyo ekledim, aklıma gelen gözüme çarpan oldukça devamı gelir.

    https://www.youtube.com/…demicenglishhelp/playlists
    bu hesapta genellikle speaking kismina yonelik medyaya odaklanin, hedeflediginiz band skoru ve yarim puan uzerine calisin.

    http://www.goodluckielts.com/
    bu sitede writing uzerine ise yarayacak bilgiler var.

    http://www.ielts-blog.com/
    deneme testleri ve sinavin kendisine dair bilgi bulabilirsiniz.

    http://www.ieltsbuddy.com/
    gramer bilgisi ve kelime haznesini gelistirmek icin basarili.

    http://ieltsspeakingquestions.blogspot.ae/
    bu sayfa da speaking uzerine yogunlasmis bir goz atmakta yarar var.

    http://www.ielts-mentor.com/
    herseyden biraz bilgi ihtiva eden bir site, gramer bilgisi ve deneme testlerine goz atmakta fayda var.

    http://ielts-simon.com/
    bu sahis gercekten cok iyi yonlendirmeler yapiyor, writing ve reading ten yüksek not almak istiyorsaniz bastan sona okuyun, hazmedin.

    http://subscriptions.viddler.com/simoncorcoran
    burda ustteki simon adli kisinin videolari var, faydali bilgiler barindiriyorlar, izlemek faydali olacaktir.

    http://ieltsliz.com/
    ben burdan calismadim ama basarili oldugu yonunde yorumlar cok.

    http://www.examenglish.com/…elts/ielts_general.html
    buradan sinav sekli hakkinda bilgi edinebilirsiniz.

    https://yadi.sk/d/xco41wdddmgio
    burasi maden, saniyorum ekside bulmustum zaten, somurun burayi.

    http://www.speaking24.com/
    yabancilarla konusmak ve speaking gelistirmek icin faydali bir site.

    gelelim, general test için işin püf noktasına;

    writing; öncelikli amacınız "advanced" değil "less common" bir kelime haznesi kullanmak olsun, çünkü aradıkları şey bu. yüksek not almanın yolu, deyim ve kalıp kullanmak, uzun cümleleri bağlaçlar vasıtasıyla birleştirmek, tekrardan kaçınmak, üç dört farklı zamana sıkışıp kalmamak gibi detaylardan geçiyor.

    listening; section 1 en kolay 4 en zor, bu yüzden 1 i tam puan alarak geçmek gerekiyor. puan kaybetme hakkınızı sonlara saklayın. cevaplar sıralı şekilde olacak, bir cevabı tam anlamaz vs iseniz atlayın çünkü siz hala bir önceki soruya odaklıyken bir başka cevap geliyor olacak. iyi, kötü, okunur, okunmaz, doğru veya yanlış yazıp yazmadığınıza takılmayın, aralarda hepsini gözden geçirecek zamanınız olacak. kurnazlıklara karşı uyanık olun, cevabı verip iki üç cümle sonra değiştirip sizi hataya sürükleyen sorular olacak.

    speaking; önceliğiniz konuşmak olsun, hata yapmaktan çekinmeden diyaloğu doldurmanız gerekiyor. olayı ne kadar bir soru bir cevap şeklinden ziyade karşılıklı konuşma, sohbet kıvamına getirirseniz alacağınız not o kadar kolay olacaktır. tıkanırsanız soracağınız bir kaç sorunuz aklınızın köşesinde hazır olsun, o sorulara gelecek cevaplar size yeni kapılar açacaktır. sessizlik, hiçbir şey söylemeden bekleyiş sizin en büyük düşmanınız. internette "key words" ya da "key phrases" şeklinde ararsanız, kullandığınızda size artı sağlayacak kelime ve kalıpları bulabilirsiniz.

  • engin geçtan ın insanın yüzleşmek istemediği yönleriyle yüzleşmesine neden olan kitabı. özellile önsözünde "bazı bölümleri okurken sanki belirtilen sorunlar insanın kendinde değilde sadece çevresindekilerde varmış gibi değerlendirilir, oysaki bu durum, o sorunuyla insanın yüzleşmek istemediğinin bir göstergesidir" vurgusu belirtilen sorunları okurken kişinin kendinde de tespitler yapmaya yönelmesine ve böylece daha da etkilenmesine neden oluyor.

  • atatürk'ü kullanıp para kazanmaya doymamış birinin yeni hedesi.

    bununla sürekli allah ve bilmem ne diye kitap çıkaran adamlar arasında cidden ne fark var?

  • ulan şerefsizim gözlerim doldu. şu ülkeye hala yatırım yapıyor adamlar. bu saatten sonra yolunuza taş koyacak olanlara da kafam girsin.

    tanım: uzun süredir beklediğim olay.

  • 10 yaşındaki oğlum. aslında onda "rağmen" kelimesi mevcut değil. kitap alındığında, kitap hediye edildiğinde direkt çok mutlu oluyor.

    kendince takip ettiği yazarlar ve yayinevleri var. yazarlardan biri ile iletişime geçti, facebook üzerinden arada mesajlaşıyor.

    zaten kendi kitap gibi, içinde kitap olmayan bir evde yaşamıyoruz. ortalıkta dergi, kitap olan, salondaki masanın üzerinde kitaplar duran dağınık bir evimiz var. bebekliğindan beri giysiden çok kitap aldık. ilk kitapları yırtıp yedi ama, bir taraftan da inceledi.

    kitap okumadan uyuyamıyor. bu ay biraz sıkışıp kitap alamadım, kitaplığından 2-3 kitap bulmuş onlarla idare ediyor. zamanda yolculuk ve karadelikleri anlatanı biraz tedirgin etmiş, onu sonra okumak üzere kenara aldı, roket nasıl yapılır diye bir kitap okuyor.

    bu ay maaşımı alınca söz verdim, hacivatla karagöz diyalogları içeren kitaplar alacağım. gözde karalterlerimiz onlar bu ara, bazen karşılıklı canlandırıyoruz.

    çeşitli vesilerle iyi okullardan mezun gençlerle görüşüyorum, birlikte çalışıyorum, oğlumdaki heyecan ve merak bir çoğunda yok. 10 yaşındaki çocuğun paylaşacak daha çok şeyi var, bunlar hep kitaptan...

    2022 yılından notlar: oğlumun şu an ne yaptığı soruluyor mesajlarla. bu yılki üniversite sınavında arzu ettiği bölüme yerleşti ve grafik tasarım eğitimi alacağı için çok mutlu. çizgi romancı olmak istiyordu ilk adımı atmış oldu. king crimson, yes ve pink floyd dinliyor, eskisi kadar edebiyata ilgili değil ama kendince okumalar yapıyor. en son kuran'ı okuyup anlamaya çalışıyordu.