hesabın var mı? giriş yap

  • gelin, desteklenmeyen bilgisayara windows 11 yüklemeyi anlatıyorum.

    en temizinden bir windows 10 iso'sunu maykrasoft sunucularından çekiyoruz. sonrasında bu iso'yu rufus isimli uygulama yardımıyla usb belleğe bootable olarak yazıyoruz. sonra bir de windows 11 iso'su çekip bunu da explorer'da açıyoruz. daha sonrasında windows 11 iso'sunun içinde sources klasöründe bulunan install.wim dosyasını, bootable usb'deki sources içindeki install.wim dosyasıyla değiştiriyoruz. (dosyanın uzantısı farklı olabilir, silip 11'inkini kopyalayın. hangi dosya olduğunu anlayamadıysanız, açık ara en büyük dosya, 4 küsür gb olması lazım) daha sonra da, aynen 10 kurar gibi, yükleyiciyi 10 kuruyormuş gibi yapıp kandırarak 11'i kuruyoruz.

    alternatif olarak şunu da yapabilirsiniz, usb'ye 11'i yazdırıp, 10'un iso'su içindeki install.wim hariç tüm dosyaları usb'ye overwrite edebilirsiniz. mantık olarak aynı sadece 4 gb dosyayı kopyalamak yerine çok daha ufak boyutta dosyaları kopyalayarak (1 küsür gb geri kalan her şey) vakit kazanabilirsiniz, ama dikkatli olun gözünüzden kaçan bir dosya olursa installer çalışmayabilir.

    bu şekilde kurduktan sonra güvenlik güncelleştirmeleri de alabildim windows update’ten. şimdilik bir sıkıntı yok gibi gözüküyor, ama ileride microsoft bu işe bir engel koyar mı bilmiyorum. şu edit tarihi itibariyle (8 ekim) hiçbir sıkıntısı olmayan bir işlem bu. ben laptopun eski olmasından kaynaklanan performans sorunlarından ötürü ve henüz 11’i yeterince stabil bulmadığımdan 10’a geri döndüm, eğer bu şekilde kuran ve sonrasında herhangi bir sıkıntı yaşamadan kullanmaya/güncelleştirmeye devam eden arkadaşlar varsa mesaj atabilir, ona göre entry’yi güncelleyebilirim.

    ayrıca iso dosyalarının linkleri de ölmüştü, onları da düzelttim.

    +rep, iyi forumlar.
    _________________________
    cpu: intel® core™ i5-430m 2.26 ~ 2.53 ghz (turbo boost) | ram: 4 gb ddr3 1066 mhz | hdd: toshiba 500 gb 5400 rpm | acer nplify™802.11b/g/n | ati mobility radeon™ hd 5650 gddr3 1 gb ekran kartı directx® 11 | high frequency enhancer true 5.1 surround ses çıkışı | bluetooth® 2.1+edr | 4 usb 2.0, 1 hdmi™ | 15.6" hd 1366 x 768, 16:9 yüksek parlaklık (220-nit) acer cinecrystal™ led-backlit tft lcd, 8 ms hd tepki süresi | windows 7 home premium tr 64 bit

  • turizm bakanının özel turizm acentası, milli eğitim bakanının özel okulu var ülkede. gençler tepkiyi doğru dile getiriyor. sosyal medya sayesinde bazı mahkemeler doğru sonuç vermeye başladı artık. yeni nesil sosyal medyayı çok güzel kullanıyor valla. tebrik etmek lazım.

    edit: sağlık bakanının özel hastanesi hatırlatması geldi.

    edit2: gençler için bir uyarı daha var. ucuzabilet appi de etstur markasıymış.

    son cevap editi: ayrıca bir kaç tane uyarı aldım. milli eğitim bakanı hisselerini devretti, turizm bakanına ait bir şey yok gibi. bu konuları net bir şekilde bilmiyoruz maalesef. hükümet bu konuda şeffaf değil. bir gov siteden kimin ne mal varlığı var. çocuğunun ne mal varlığı var bakamıyoruz. dolayısıyla köşe yazarlarının, televizyon habercilerinin, haber sitelerinin içeriklerini okuyup kabul ediyoruz/inanıyoruz. kimi a-haber takip edip hayatı güllük gülistanlık yaşar. kimi de gerçeklerle yüzleşir.

  • http://www.milliyet.com.tr/…tay/2002224/default.htm

    üstteki habere göre izmit körfez köprüsü tamamlandığında mümkün olacak olaymış.

    avrupa yakasını boşverdim altunizade kavşağını "istanbul" olarak ele alırsak körfez köprüsünün bulunduğu kocaeli-fatih'e varmak yaklaşık 67 kilometre, köprü çıkışı hersek burnundan yalova 24 kilometre.

    24+67=91 kilometrelik yolu 15 dakikada almak için ortalama 364 kilometrelik bir hızla gitmek gerek ki formula 1 araçları dahil böyle bir ortalama hızla gidecek bir araç yok diye biliyorum.

    istanbul'u sultanbeyli olarak dahi ele alsak yol 58 km'ye iniyor ki bu da saatte ortalama 232 km hız yapar.

    bakan beyin bu hesaplamasını temel alacak olursak istanbul bursa arası da 26-27 dakikaya falan iniyor olmalı!

    00:23 edit: yazım hataları.

  • öyle insanlar, öyle davranışlar görüyorum ki burada, lan diyorum ülke olarak bu beyinlerle bu noktaya iyi gelmişiz. yeminle...

  • yardım kampanyasını ciddiye alacak saflıkta birinin insanların beyniyle ilgili endişelendiğini de öğrendiğimiz beyan. vergi kaçakçılığının da es geçilmesi için laf salatası yapılmış. arsızlık ve aptallık örneği bir açıklama.

  • dekanla telefonda konuştuktan sonra kapatırken "öptüm" demek. şu an hislerimi anlatmak için hazır hissetmiyorum.

  • the great vowel shift 15. yy'da ingilizce telaffuzda gerçekleşmiş değişimdir. değişimin 16. yy'ın ortalarına kadar sürdüğüne dair deliller de vardır. değişimin en önemli özelliği uzun seslerin diphthonglara dönüşmesidir. the great vowel shift middle english'ten modern english'e geçiş kabul edilir.

    seslerdeki değişim sonucunda ortaya çıkan tablo aşağıdaki gibidir kabaca:

    /a:/ - /ei/ (ör: make)
    /e:/ - /ei/ ya da /i:/ (ör: break, beak)
    /ei/ - /i:/ (ör: feet)
    /i:/ - /ai/ (ör: mice)
    /o:/ - /ou/ (ör: boat)
    /o:/ - /u:/ (ör: boot)
    /u:/ - /au/ (ör: mouse)