21073 entry daha
  • rusya adına propaganda yapan eski ukrayna meclis vekili ilya kiva adındaki işbirlikçinin rusya'da imha edildiğine dair son dakika haber düştü piyasaya. doğruluğu konusunda bilgim yok ama rusya ve ukrayna'ya aşikar kişiler bu keli iyi tanırlar. ahkâm kesiyordu bolca. neyse bakalım :d

etitos : rus basını ölümü doğruladı.
    https://www.interfax.ru/russia/935007

edit : ingiltere'yi bilmem ama 1 senede ab ülkelerindeki enflasyon oranı şu an gayet yerinde devam etmekte.
    resmi pdf dosyası için ;
    https://ec.europa.eu/…17689333/2-18102023-ap-en.pdf
    belediyeden dev hizmet
    böyle resmi rakamlarla gelin üfürükten istatistikler ile kendinizi gülünç duruma düşürmeyin.

rusya ukrayna savaşında ukrayna'ya desteği yüzünden yeni zelanda halkı da haka dansı yapmayı kesmiş midir acaba? - iş bu son bilgi billur maksatlı yazılmıştır.
  • amerika'nın yeni cephesinden zelenski'ye "yar saçların lüle lüle... " dediği savaş
  • git gide sarpa saran savaş.
  • abd'nin gazına gelen avrupa ve ukrayna'nın kaybedeceği savaştır.

oturdukları yerden boykotlarla rusları dize getireceklerini sandılar ama kabak başlarına patladı sadece bunu anlamadılar anlamaları da çok yakın ama. hep de söyledik zamanında zaten bir masada abd varsa oradan sadece kazançlı abd çıkar diğerleri her zaman kaybeder.

şu durumda abd'nin olmayacağı bir masada avrupa'nın rusya ile anlaşmaya geri dönmesi tek çıkar yol gibi gözüküyor. aksine ukrayna'nın yeterince gücü kalmadı artık.
  • ikinci dünya savaşı sonrası düzen sovyetlere karşı kurulmadı avrupa bir daha asla ayağa kalkamasın ve hep anglo sakson vesayeti altında kalsın diye kurulduğunu unutmamak lazım. avrupa denedi çaktırmadan rus ucuz enerjisi ve çin ticareti ile abd ye karşı yumuşak yumuşak bir avrasya alternatifi yaratmak istedi. burada her avrupa dediğimde fransa- almanya ikilisini anlayacaksınız. ama düzen bedelle kurulur kanla kurulur hegemonya öyle yancılar yanyana gelsinle el değiştirmez. avrupa korkaklığının bedelini çok ağır ödeyecek. rusya nın burada duracağını zannetmiyorum. rusya askeri üretimini 20 katına çıkardı rus insanı rusya için ölüme gitti ( 300 bin) ve rusya yeniden hızla askerileşiyor… bence avrupayla uğraşmaya başlıyacak estonya letonya rus azınlıklardan dolayı “ istikrarsızlaştırmaya” çok uygun.

edit: letonyadan rus azınlığın ne kadar rusya karşıtı ve vatansever letonlar olduğu ve yanlış bilgi verdiğim konusunda uyarı aldım. teşekkür ederim cevabım şöyle;

osmanlı ermenilere millet-i sadıka derdi hikayenin sonunu biliyorsun ben tarih bilirim umarım öyle kalır ama sokaktaki vatandaş ve entelijansı zayıf devletler entelijansı güçlü devletlerin neler yapabileceğini hafife alırlar sonra işler yüzyıllarca barış içinde kapı komşuluğu yaptığın komşunun boğazını kesme noktasına gelir. ben 2 gün sonrasını kastetmedim ve potansiyel olarak örtülü operasyona uygun olduklarını söyledim letonyadan çok estonya topun ağzında şu an finlandiyanın uçsuz bucaksız sınırından her gün bin sığınmacı girmeye başladı finliler ile estonlar türk azeri gibi bişeyler estonları avuca düşüreceksen koruyucusu finlileri altında ezileceği durumlara sokmakla başlanır ben bu konularda belki çok okuduğumdan paranoyakça davranıyor da olabilirim tabi ki haksız çıkarım umarım.
  • brent petrol ve doğalgazın aynı anda çökmesinın arkasında umarım rusya-ukrayna savaşı vardır

sadece bu gün petrol ve gaz %3.50 düştü

son 2 ayda brent %20
    doğalgaz %40 düştü

emtialar bu kadar hızlı nedensiz düşmez

bu çöküşün nedeni yakında anlaşılır gibi duruyor ancak büyük ihtimalle piyasa rusya ukrayna savaşının sonunun geldiğini düşünüyor ve bu uğurda fiyatlama yapıyor
  • bizdeki rus yardakçıları savaşı bitirdi ama pentagon 175 milyon değerinde bir paket onaylamış diyolla.

--- spoiler ---
    aim-9m ve aim-7 hava savunma füzeleri; himars mlrs için ek mermiler; 155 mm ve 105 mm kalibreli top mermileri; harm anti-radar füzeleri; tow tanksavar füzeleri; javelin ve at-4 tanksavar sistemleri; 4 milyonun üzerinde hafif silah mühimmatı; çekme ve tahliye için özel ekipman; engelleri temizlemek için mühimmat; kritik ulusal altyapıyı koruyacak ekipmanlar; yedek parçalar ve diğer yardımcı ekipmanlar.
    --- spoiler ---

kaynağa gerek yok, yakında ukraynalıların attıkları videolarda görürsünüz zaten.

edit: şu alttaki palyaço beni göremiyor ama birisi kendisine acı haberi versin, aynı anda girince de böyle komik ve acınası bir durum ortaya çıkmış. *
  • birisi avrasyacı terimi kullanıp natoculuk ve amerikancılık yapıyorsa 2016'da ya almanya'ya ya da abd'ye göç etmiştir.

ukrayna yerle yeksan olurken doğruları söyleyenlere avrasyacı - ergenekoncu diyerek susturmaya çalıştılar ama olan ukrayna'ya oldu.
  • abd senatosu ukrayna, tayvan ve israil'i kapsayacak olan 106 milyar dolarlik yardimi reddetti. cumhuriyetciler buna neden olarak sinir güvenligine yeterli kaynagin ayrilmamasini gösteriyor ama bu kullanisli bir bahane gibi görünüyor.
  • abd senatosundan yeni yardim paketi gecmedi. * 2 aylik ara veriliyor. pentagonun vercek 4 milyar dolarlik muhimmati kaldi bu surede. basladigi haftanin ikinci senesinde bu is bitebilir eger amac gercekten bitirmekse ama daha yeni bloomberg haber yapti. rusyanin petrol gelirleri su an yaptirim oncesinden daha yuksek. saka gibi ama gercek bu.
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap