28 entry daha
  • (bkz: ağır metal) sinir sisteminin üzerinde olumsuz etkisi vardır.

    toksik ağır metaller hassas merkezi sinir sistemine ve beyine sızma kapasitesine sahiptir.
    ağır metal birikintileri vücutta nerede olduklarına bakılmaksızın zarar verirken, beyin özellikle savunmasızdır.
    elektriksel sinir uyarıları beynimizdeki nöronlardan (sinir hücreleri) sürekli olarak geçiyor; beyin hücrelerimiz birbirleriyle iletişim kurar ve beynin kontrol ettiği bedensel süreçleri yönetir.
    sağlıklı beyinlerde bu sistem sorunsuz ve verimli çalışır. bununla birlikte, nöronlar cıva veya diğer ağır metallerle doygun beyin dokusu ile çevrili ise, bu elektriksel kısa devre ile sonuçlanır.
    ağır metaller beynimizin elektriksel aktivitesini ve sinir impulslarımızın devamlılığını bozar.
    örneğin, bir insan beyinde çok fazla cıva varsa, bir nörondan geçen elektriğin yükselmesi amaçlanan hedefine ulaşamıyor (mesajlar bitişik nörona iletilemiyor) - bunun yerine cıva birikintisine çarpıyor!
    bu, karışıklık, aşırı zaman aşımı, oryantasyon bozukluğu, vb. dahil olmak üzere depresyon ve bilişsel bozulma gibi şeyleri görmeye başladığımız zamandır.
    başka bir sorun, sodyum, potasyum ve kalsiyum gibi sinir uyarılarında yer alan mineraller ve ağır metaller arasındaki etkileşimdir. bu mineraller ağır metalleri okside etme kabiliyetine sahiptir ve kelimenin tam anlamıyla paslanmalarına neden olur (beyninizdeki ağır metallere benzer!) bu, beynin diğer bölgelerine yayılarak daha fazla elektriksel darbenin ağır metal oksidasyonuyla temas etmesine, daha fazla kısa devre olmasına ve daha fazla endişe, depresyon, hafıza kaybı, duygusal kargaşaya katkıda bulunan kısır bir döngüyü sürdürmesine izin verebilir.
    örneğin migren, ruh hali değişimleri (yani aşırı yüksek ve alçak tepkiler), duygusal olarak aşırı duyarlılık, birden fazla kimyasal duyarlılığa sahip olduğumuz alerjiler, vb. ek olarak, nörotransmiterlerimiz (sinir hücreleri tarafından salınan kimyasal maddeler), serotonin veya dopamin gibi önemli nörokimyasal tedariğimizi azaltarak (yine, endişe ve depresyon gibi şeylere katkıda bulunur) büyük bir darbe alır.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap