29 entry daha
  • önsöz: gerçek adı robert matthew van winkle'dır. söylendiği gibi henüz ölmemiştir ve müzik kariyerine halen devam etmektedir.

    giriş: günlük hayatta kullandığı ismi "van winkle"'dır ve "vanilla ice" lakabı sanılanın aksine profesyonel bir pazarlama hilesi değil (bkz: asena'nın gerçek adının onur çakmak olması) küçük yaşlardayken break-dance arkadaşlarının takıp takıştırdığı bir isimdir. henüz ölmemiştir lakin giriştiği intihar olayından sonra rap ve break-dance olayını kendisi için tamamen öldürmüş ve 98 yılında çıkardığı "hard to swallow" ile skate-rock/nu-metal türüne geçmiştir ki bu ve bundan sonraki diğer albümleri pek başarılı olamamıştır. en son 2005'de platinum underground isimli bir albüm çıkarmıştır.

    gelişme: nihayetinde günümüz sözde rapçileri/hip-hopçuları ve benzerlerinin yaptığı gibi 3 tane mini etekli hatun ayarlayalım, global rating açısından biri siyah biri beyaz diğeri de çekik gözlü olsun ve bunlar sadece sahilde veya clubda kalçalarını sallasınlar hatta kafalarını dahi göstermeyelim ki ucuza gelsinler; bir tane de esmer koyalım bu da hafif sado-mazo çağrışımlarda bulunsun; klipte başrol oyuncu yarasa misali tersten asılarak giriş yapsın ve hatta şarkının bir kısmını olmayan beynine kan gitmesine rağmen bu şekilde söylesin; eh ortam malzemesi olarak yazları yapay palmiye kışları ise kırmızı bir ferrari koyduk mu ha bir de bol bol parlak taş gösterdik mi tamamdır....

    evet, tamamdır. müziğe, sözlere, dansa, içeriğe, verilen mesajlara v.b. müziği müzik yapan enstrümanlara gerek yoktur. maalesef günümüzde böyledir, arz-talep meselesidir.

    "eee, bu saydıklarının hepsi onun kliplerinde de var ama".

    evet var, ferrari yerine motorsiklet de olsa, evet var.

    ama tüm bunların ötesinde asıl, sözleri anlaşılabilen ve "asalım keselim bunu yaparken paranın gözüne vurup fahişelerimizi de tokatlamayı unutmayalım çünkü en büyük benimki" yerine aşktan (bkz: i love you), cover da olsa müzikten (bkz: play that funky music) ve elbette ki bol bol danstan (bkz: dansin' dansin' dansin') bahseden şarkılar var, müthiş bir görsellik sunan "break-dance" kültürü var, teknolojik açıdan beat-box'lar ve fantastik scratchler var.

    ve çok daha önemlisi tüm bunlardan beslenerek bugünlere gelmiş olan çok çeşitli müzik türleri var.

    sonuç: her ne kadar parçaları coverlayıp sunmuş ve hatta çalmış olsa da (bkz: ice ice baby-queen & david bowie) , en ünlü şarkısının telif haklarının kendisine devri için plak şirketi sahibi tarafından 20.kattan aşağı ayak bileklerinden sallandırılmış olsa da, bir julio iglesias'a denk ses kalitesine sahip olmasa da, saman alevi gibi çabuk parlayıp sönmüş olsa da, "vanilla ice", kendisine verilen görevi başarıyla yerine getirmiş ve dünya müzik tarihi açısından çok önemli bir yere sahip olmayı başarmış takdir ettiğim müzik ikonlarından biridir.
16 entry daha
hesabın var mı? giriş yap