aynı isimde "3 cisim problemi" başlığı da var
540 entry daha
  • gözlerini uzaya ve matematiğe çevirerek fütürist fanteziye yönelen senaryoların, bizlere nanomalzemelerden, ışık hızında yolculuktan, boyutların kıvrımlarından ya da yıldızlardaki savaşlardan bahsettiklerinde, yapay zekânın ya da sanal gerçekliğin genel ilgi konusu olduğu bir dönemde, bu konulara yakın olan her şeye, dünya dışı yaşam da eklenince daha da ilgi çekici hâle geleceğini ve öyle ya da böyle bir şekilde izleneceğini biliyorlar. öyle de oluyor.

    diziye geçersek maalesef karakterlerin uyruğunu, cinsiyetini ve çevresini aktarmayı başaramamışlar bana göre. hikâye, çin'le olan bağlantısının (özellikle kültürel devrim ve kızıl muhafızlarla ilgili) en önemli pasajlarından vazgeçmese de, hikâyeyi londralı kozmopolit bir grup bilim insanına doğru götürüyor. işte tam bu noktada dizi düşmese de seviyesini alışılmışa, sıradanlığa, unutulabilirliğe indiriyor. dark gibi daha "ciddi" yapımlar varken bu dizi, fantezi ve dramın el ele gittiği türler arasındaki belirsiz bir alanda yer alabilir ancak.

    dizinin en iyi yanı benim için açtığı felsefi, sosyolojik ve ahlaki olasılıklar: “böyle bir haber duyulursa dünya'da ne olur? şu anki sakinlerin hiçbiri uzaylıların gelişini göremeyecek; ancak geleceklerini, teknolojilerinin üstün olduğunu ve niyetlerinin sömürgecilik olduğunu biliyorlar. o hâlde bilimsel araştırmanın ne anlamı olabilir?” gibi sorular ufuk açıcı olabiliyor.
517 entry daha
hesabın var mı? giriş yap