• "kaleminiz kılıcınızdır.."
    son reich hükümetinin generali epey uzun bir masanın etrafına dizilmiş rütbeli prof. doktorlara elindeki kalemi sallayarak böyle demişti.
    sadece yahudileri değil, çingeneleri, komünistleri, rejim karşıtlarını ölüme gönderen hitler iktidarı binlerce kadını ari evlat doğuramaz gerekçesiyle kısırlaştırmış, bazıları ömür boyu ruhsal acı ile birlikte fiziksel acıya da mahkûm edilmişti. ama yetmemişti, artık kendi ırkından engelli, aslında "kusurlu" deniyordu ve "iyileşemez" olarak damgaladığı hastaları son yolculukları için reich'in ücra bir hastanesine gönderiyordu.
    bu uygulama için prof. doktorların yapacağı tek şey dosyadaki forma bir işaret koymaktı. mavi kalem kullanmışlarsa hasta bulunduğu yerde tedaviye devam edilebilir, işaret kırmızı kalemle konmuşsa, malum son demekti. böylece kalem kılıca dönüşüyordu.
    nazizmin kalemi ölümün hizmetine vermiş olması şimdi bile tuhaf görünmüyor.

    japon bilim insanı masaru emoto "japonya'da kotodama diye bir söz vardır; kelimelere can veren ruh anlamına gelir. söylenen her sözün dünyayı değiştirme gücü vardır" der.
    kalemin değeri tabii ki, sözden, fikirden gelir; kaba güç karşıtlığını ifade eder. sözün gücüne inanmazsak, gücün sözüne ve eylemlerine katlanmak zorunda kalırız.

    kalem kılıçtan keskin midir, evet! çünkü aynı anda birden fazla düşmanınızı öldürebilir ya da ölmekten beter edebilirsiniz, hem de kan dökmeden..
  • atalarımız bu sözü tüfek icad olunmadan evvel söyledikleri için şanslılar. aksi takdirde "kalem tüfekten daha uzun namluludur." gibi bir söz söylemek zorunda kalacaklar ve muhtemelen bu abuk cümle de nesiller boyu dilden dile yayılarak bize ulaşmamış olacaktı.
  • tahminimce, 12 eylül darbesi sonrasında kurulan "okuyan gençleri pasifize etme enstitüsü" olarak bilinen derin devlet aygıtının türkiye'deki toplumlarda yaygınlaştırmaya çalıştığı söz öbeğidir. çay paraları devlet tarafından karşılanan binlerce sivil polis kahve kahve dolaşıp ilgili muhabbatlerde bu sözü söyleyebikecekleri anı sabırla bekliyorlarmış.

    yaptığım kontrollü deneyler sonucunda, bu söze dair ulaştığım hayati verileri paylaşıyorum, kıyaktır, unutmayın;

    tek başına kılıç orta sıklıkta işe yaramaktadır.
    tek başına kalem hemen hiç işe yaramamaktadır.
    ikisi birlikte kullnıldığında; önce iş görüldüğünde kılıçla, sonra da yapılan "istendiği gibi" yazıldığıda, en etkin sonuç elde edilmektedir..
  • erkeğin ve erkekliğin kitabını yazmış olan the art of manliness platformu tarafından basit ama son derece zarif bir masa üstü yazı setiyle onurlandırılmış olan söz..

    https://www.artofmanliness.com/…ord-stationery-kit/
  • yanlış önerme. doğrusu "kıl, kılıçtan keskindir" olacak.
  • türkiye'de herkese zorla dövmesi falan yapılmalı.

    o çomarların beynine başka türlü girmez.
    bu halk uslanmaz.
  • general macarthur'un bu atasözüne karşı bir sözü vardır.
    ''kalem kılıçtan keskindir diyenler eminim otomatik silahlarla hiç karşılaşmamışlardır.''
  • "kelimelerin gücünü anlamadan, insanların gücünü anlayamazsın."
    (bkz: konfucyus)
hesabın var mı? giriş yap