• biz buna vizyon değil müteahhit zengin etme projesi diyoruz.

    tanım: fahiş fiyatlı, geçenin parasını, karsta köyünde oturan mehmet amcanın ödediği vergiden karşılanan, geçiş garantili ama bu garantisi daha hiç tutmamış olan köprü.
  • sadece köprü fiyatı değil ki, bağlantılı otobanlarını da dahil edince fiyat arşa çıkıyor. sakın internetten 147 tl’yi görüp planınızı sadece ona göre yapmayın. istanbul edremit tek yöne 270 tl oluyor haberiniz olsun. mesafe uzadıkça bu para da artar.
  • 147 tl köprüye değil ki.
    50 tl filan köprüye gidiyor.
    50 tl veysi, süleyman, hadi gibi gazetecilere, 47 tl’si sosyal medya köpeklerine gidiyor. vizyon budur
  • bizde savastan cikmasina ragmen dis borclari odeyen ,fabrikalari kurmayi akil edenlere vizyon sahibi diyoruz.
  • üst edit : fiyatı düşürülüp daha çok araç kullanımı sağlansa elbette daha faydalı bir yapı olur. lakin şu andaki kullanım düzeyiyle daha faydalı yeaa demek işkembeden sallamaktır.

    ne bireysel ne genel açıdan faydalı olduğunu söylemek için ağır bir sığır olmak lazım.

    1-daha az yakıtla yani parasal maliyetle bahsekonu kısmı geçmek mümkün(tamamen araçla ya da feribot geçişi ile) döviz üstünden verilen garanti geçiş sayısı ile maliyet zaten katbekat artıyor.

    2-hayatın 2 saati çok değerli argümanı çöp bir argüman, neye göre kime göre? yerine göre 2 saat çok önemli olur, yerine göre hiç önemi olmaz. ben türkiye’de yaşarken o köprüyü kullanma sebebim ege tarafına tatile gitmek olurdu, tatil yerine 2 saat önce varmamın hiçbir anlamı yok benim için. zaten hiç kullanmadım, her zaman tekirdağ-çanakkale hattını ya da yenikapı-bandırma feribotunu kullandım. daha keyifli bir yolculuk ve daha ucuz.

    3-çevre etkisi, daha az yakıt tüketimi ile daha az çevre kirletme ok, peki kullanım düzeyi çok düşük olan köprünün yapımının ve sonrasının çevreye verdiği zarar ne olacak? kesilen ağaçlar, sürekli hale gelmiş beton bir yapı? etrafındaki tesisleşme, yapılaşma? buradaki vazgeçme maliyetini belirli bir ölçüte göre hesaplayamazsınız.

    bunun aynısı çanakkale’ye yapılıyor, geçen cumhur ittfakı destekçisi mhpli birine de aynısını anlattım. en çok geçişin yaşandığı bayram dönemi bile verilen garantinin karşılanması mümkün olmayan bir köprü de oraya yapılıyor ve oradaki doğal yapı da bozuluyor. fayda/maliyeti çok çok düşük şeyler yapıp hizmet diye sunmak bu dönemin modası oldu.

    hadi şimdi bsg sözlükten. nerede kendi kendine en çok vatansever diyen varsa bilin ki orada en çok sıkıntı vardır. gerçekten vatansever olsanız 3-5 müteahhiti savunacak kadar çirkinleşmezsiniz.

    kullanılandan çok daha fazla geçiş garantisi verilip aradaki farkın hazine’den yani tüm halktan ödenmesi de bir şey diyoruz da yazmayayım.

    ama “vizyon” demediğimiz kesin. 2021 yılında hala köprü yapmaya vizyon diyenler var aramızda, şaka da değiller.

    tanım : türkiye standartları için yüksek bir meblağ.

    bu arada bir bilgi, almanya, hollanda vb gibi ülkelerde de yollar ve köprüler var mesafeleri kısaltan ve inanır mısınız bilmem ama ücretsiz.
  • buna vizyon diyen beyinsizleri de görüyoruz.hala görüyoruz.karaktersizlik karakter olmuş.
  • vizyonsa bunu halkın kullanabilecegi fiyata çekersin ki herkes kullansın. ben genelde gece gidiyorum 1 saatte de körfezi geçiyorum,yakacagim yakit en baba 30-35 lira.tamam arabam yıpranıyor,risk alıyorum ama yine de o kazığı yemem
  • görsel

    kabul edilebilir olmayan durum.
    körfezi bypass etmesi pahalı olmasını gerektirmez.
    boğaz köprülerinin bypass ettiği mesafeyi düşününce hele...
  • herkes için yapılmadığının göstergesidir, parası olan bir kesim rahat geçsin diye, yine halkın parasından garanti verilerek yapılmış belli ki. parası olmayan körfezi dolansın kimin umrunda.
  • ucuz abi yapmayin lutfen.

    tupcu'ye verilen 750 mio dolar, 5'li cetenin silinen vergileri, yandasa, vakifa, haciya, hocaya aktarilanlar, kendi cepleri, kaybolan 128 milyar dolar...

    sudan ucuz lan kopru, duaci olun bu meblaya, acimasi olan adamlarmis, allah razi olsun.
hesabın var mı? giriş yap