• eğitim sistemi dipleri gördüğü için anne-babalar gerekirse boğazından kesip çocuklarını iyi okullara göndermeye çalışıyorlar.

    kafanı nereye çevirirsen özel okul görmenin sebebi milletin zenginliği değil, senin gibi kafaya sahiplerin ülkenin eğitim sistemini getirdiği noktadır.
  • çocuğumu yakın zamanda anadolu’da bir şehirde özel bir koleje yazdırdım. fiyatı yıllık 25.000 tl.
    - ingiliz/ amerikalı hoca dil eğitimi veriyor. ingilizce hocaların hepsi ingiliz veya amerikalı. ingilizce sistemleri speaking üzerine kurulu.
    - çift dil eğitimi var. 2. dil tercihi size ait. biz almanca seçtik.
    - 8-5 arası tam gün eğitim.
    - yarı olimpik havuzu var. yüzme eğitimi alıyor her çocuk.
    - jimnastik eğitimi.
    - satranç eğitimi.
    - profesyonel müzik eğitimi alıyor çocuklar. her bir enstrüman aleti için ayrı bir eğitim sınıfı var.
    - drama ve tiyatro eğitimi var. devasa bir sahnesi var. sürekli çocuk oyunları, müzikaller sahneleniyor bu salonda.
    - robotik kodlama eğitimi var.
    - yapay zeka eğitimi
    - görsel sanatlar eğitimi
    - sınıflar çok teknolojik
    - donanımlı bir eğitimci kadrosu. yakın arkadaşım çalışıyor ve nasıl çalıştığını samimiyetle biliyorum.
    - ayrıca çok faal çalışan kulüpler var. misal yüzme seçtiyseniz, yüzme dersleri artıyor. gitar seçtiyseniz gitar dersi artıyor. yeteneğe kalmış. siz seçiyorsunuz.
    - mis gibi gıda mühendisleri tarafından takip edilen insan sağlığına yakışır dört dörtlük bir yemek sistemi var.
    - aşırı ferah, üst düzey güvenlik sistemli ve tertemiz bir ortamı var. kampüs gibi.
    okulda revir var, doktor var lan? doktor.
    şu enflasyonda 25.000 e bir yılda alacağımız eğitim hizmeti bence bedava. ayrıca fark ettiyseniz aşkla anlattım zira çocuk olup ben de böyle bir okula gitmek isterdim. benim okulumun tuvaletinde sabun yoktu çocukken.

    araba, ev yenileyemiyorsanız çocukları gerçekten nitelikli bir özel okula verin. paranızı daha iyi nasıl değerlendireceksiniz? geleceğe daha iyi bir yatırım olamaz.

    özetle, çok akıllıca bir hamledir.
  • özel okul prim puanımız öds tarihi zirvesinde binlere doğru gidiyor. ne kadar çok puan toplamışız maaşallah. özel okulların dolması dünyanın her yerinde ekonominin iyi gittğini gösteren çok önemli bir çıpadır.
  • ekonomiyi ota, boka, okula, arabaya, avm'ye, ayakkabıya, telefona entegre düşünen birey beyanı. aferin aferin sizinle çok işimiz var.
  • devletin veliyi "ya imam hatip ya özel okul" krizine sokacak bir sistem oluşturmasının hiç suçu yok tabii. mutlaka öyledir.
  • en çok da çocuğunu bu okullarda okutanlar ağlar, ve bu da krizin bir parçası zaten. biz çok mu meraklıyız devletin sağlayacağını iddia ettiği eğitime her yıl yüzbinlerce lira vermeye? oraya para vermek zorunda kalmasak belki bizim için ortada kriz filan kalmayacak.

    "e devlet okulu var yanında?"

    yok kardeşim, yok öyle bir okul. yakınımdaki devlet okulunda ilkokul 1 sınıfları 60'ar kişilik, öğretmen hiçbir ders filan anlatabilecek durumda değil, zaten çocukların velileri de öğretim alsın diye değil çocuklar evden uzak dursun diye göndermişler belli ki.

    aynı durum sağlık için de geçerli.

    düşününce hatta, eğitimi parayla alıyoruz, sağlığı parayla alıyoruz, güvenlikli sitede oturanlar güvenliği parayla alıyorlar, işe gidip gelirken ücretli yollardan gidiyoruz, o da parayla.

    e o zaman 45% doğrudan, 20%-25% arası dolaylı, toplamda 70%'e varan vergileri biz ne için veriyoruz tam? devlet benim gelirimin üçte ikisine konmasa gül gibi geçinip gidicem belki?

    tamam alıyor bu vergileri, tam ne ile geri veriyor bana? söyleyeyim, geri filan vermiyor. benim verdiğim verginin yarısı birtakım odakların cebine gidiyor, diğer yarısıyla da göçmen besliyor olsak gerek.

    e kriz bu işte, ağlamayalım mı?
  • sanıldığının aksine özel okullar artık dolup taşmamakta yakında bir kaç sayılı okul haricinde patır patır batmaları gözlemlenebilecektir.
    dolup taşsalardı götlerini yırtıp her gün arayıp durmazlardı
  • tabi canım zaten ülkenin en az %80i çocuğunu özel okula gönderiyor.
  • avm'lerin doluluğu, kahve zincirlerinin kuyrukları, sıfır kilometre araba satışları, özel okullara ilgi gibi göstergeler ekonominin çok sağlıklı olduğunu göstermez tam tersine giderek bozulduğuna bir buhrana işaret eder. misal ekonomisi çok iyi olan kişi başına gsmh oranı bizden kat ve kat üstün iskandinav ülkelerinde çok az özel okul vardır. aileler çok büyük bir oran ile devlet okullarına çocuklarını gönderirler.
    yine aynı ülkelerde avm kültürü çok gelişmemiştir. kişiler hafta sonlarında avm'lere hücum etmek yerine yurtiçi ve yurtdışı tatil alternatiflerini tercih ederler çünkü. istinasız her ülkenin %10 para içinde yüzen bir grubu vardır. 90 milyonluk güzel ülkemizde bu hesapla 9 milyon kişinin rahatlıkla kahve içebileceğini, çocuğunu özel okula gönderebileceğini yada sıfır kilometre araba alabileceğini düşünebilirsiniz. kriz ülkesinde kalan %90'lık kesimin çok büyük sorunları vardır. barınma, beslenme, ulaşım gibi temel ihtiyaçlara erişim giderek kısıtlanır. gelecekleri olarak gördükleri çocukları için eğitim olanaklarını sonuna kadar zorlayıp bir şekilde paçayı yırtmalarını isterler. mümkünse yurtdışına göç edebilmeleri için yabancı dil bilmelerini hedeflerler bu nedenledir ki çocuklarını bu tip okullara bir şekilde göndermek hedeftir onlar için.
  • basligi acan troll dun de benzer basligi yollardaki bmw ve mercedesler icin acmisti.

    oncelikle, troll de olsaniz argumanlariniz sacma da olsa bir temele dayanmali. aksi halde temelsiz argumanlariniz troll degil sadece kit zekali oldugunuzu gosterir.

    bu troll'un argumani 'yollarda bmw ve mercedes var, cocuklarini ozel okula gonderenler var, o halde kriz yok' gibi bir genellemeye dayaniyor. basit 2 soruyla bu argumani one surenin kit zekali olup olmadigi anlasilabilir:

    - hali vakti yerinde (atiyorum) 1 milyon kisi bmw & mercedes'e biniyor ve cocugunu ozel okula gonderiyorsa, bu geri kalan 80 milyonun da refah icinde mi oldugunu gosterir?
    - venezuella'da da luks icinde yasayan ve bu marka arabalara binen bir cok kisi var. bu durumda venezuella'da kriz yoktur diyebilir miyiz?
hesabın var mı? giriş yap