• gözlemledigim kadarıyla fasılların olmazsa olmazı.
    yıllardır istiyordum bir fasıla gidip peçetenin üzerine dalgalandım da duruldum yazabilmek, sonunda yaptım.
    örnek teşkil etmesi açısından diğer yazdığımız şarkıları da vereyim:
    (bkz: benzemez kimse sana)
    (bkz: seni ben ellerin olsun diye mi sevdim)
    ve tamamı için (bkz: fasıl şarkıları)
  • karaoke barlarda, önceden dağıtılan kağıtların* bitmesi halinde imdada peçete yetişir. bütün peçeteyi tek bir şarkıya harcamayalım diye ekonomik düşünüp 5-6 şarkılık liste yapanlar bilmelidirler ki böyle bir liste göz korkutacağından istekleri teker teker yapmak faydalıdır. akabinde ortalık parça pinçik kıvamındaki peçetelerle dolar, tiksinir garsonlar sizden.
  • genelde düğünlerde karşılaştığımız, neredeyse gelenek haline gelmiş oluşum. masadan peçete alınır, üzerine istenilecek şarkı yazılır ve garson kurye olarak kullanılarak orkestraya/şarkıcıya yollanır. istenilen şarkı çalındığında garip bir haz duyulur.
  • kendini sahnedeki adamın insafına bırakmaktır.

    peçeteye alıp şöyle bir baktıktan sonra, "ahmet, serdar ortaç'tan hayat beni neden yoruyosunu istemiş, hayde bakalım" derse, hatta daha ileri gidip, "nerede ahmet, bir kendini göster, aa işte orda, senin için çalıyoruz, iyi eğlenceler" derse, seni peçeteye silinmiş sümükten fena yapmaz mı?
    eğlence mekanlarında sahne alan şarkıcıların ruhsal durumu konusunu da ayrı bir başlıkta inceleyeceğiz. şu an çok istek var. hepsini yazamayabilirim.
  • cikmadan once bey bak lazim olur eglenceye gidiyoruz yanina bir bloknot al kalem al gibi dilyaloglara girmiyorsaniz eger buldugunuz bilimum kagit parcasina ilistiriverilen sarki. akabinde garsona bahsis sarkiciya da bir kadeh icki yolladiktan sonra tam havaya girilir masada bambaska bir insan olunuverilir..
  • özellikle içkili ortamlarda grup ya da solo müzisyenin istediğiniz şarkıları calmasını rica etmek için pecetenin üzerine bu sarkıların ve bir takım iltifatların yazılması yoluyla yapılan eylemdir, garsona ufak da olsa bir bahşiş verilirse ve hatta müzisyenlere de bilumum jestler uygulanırsa bu isteklerin yerine getirilmesi garanti altına alınır.
  • eskiden canlı müzik yapılan barlarda çok moda olan olay. çocukken annemlerle gittiğim canlı müzik yapan bir mekanda herkes peçeteye istek yazıp gönderiyordu, çocuğum, heveslendim, bildiğim tek şarkı da samanyolu, peçeteyi gören solist çok kızmıştı, "biz bu tür müzik mi yapıyoruz ne biçim şeyler isteyenler var" demişti mikrofona ayı. ergenlik özgüvenini düşün, yerle bir. o gün bu gün hala peçeteye bir şey yazıp isteyemem, fobi oldu.
  • bazen gerçekten içgüdüsel olarak yapılması mecbur kalınan davranıştır.

    eğer avşa-samanyoluda güzeller güzeli hakanı dınlemeye gittiyseniz yolladıgınız peçeteyi okurken yüzündeki ifade ve üstüne üstük erkekseniz size yanaşıp şuh bakışlarıyla iltifat edişi paha biçilemez.
hesabın var mı? giriş yap