• roma mit'inde sinir ta$larini ve tarla sinirlarini koruyan gumrukcu tanri. ciftciler, onuruna 23 $ubatta terminalia $enlikleri duzenlemi$tir.
  • birinci vakıfın kurulduğu gezegen.
  • atlanta'nin 1845 te degistirilmis olan ve son istasyon manasina gelen eski adi...
  • muhteşem klavyesi olan, klavye alt yapılı şahane dark tranquillity eseri. introsu olsun, interlude olsun, solosu olsun herşeyiyle birbirini tamamlayan ögelere sahiptir. martin brandströmün müzik dehasını ortaya koyduğu eserdir. ayrıca diğer bir adı da where death is most alivedır.
  • walking dead'deki karakterler gibi son umut olarak baktığım yer.içerisinde her ne kadar insan yiyen yamyamlar olsa da, istanbul'u terk edip buraya yerleşmeye karar verdim.
  • icbm nakaratıyla ve son iki cümlesiyle insana modern savaşların korkunçluğunu çok etkili biçimde hissettiren skyclad eseri.
  • konsolda gözü rahatsız etmeyen rahat okunan font

    http://www.is-vn.bg/hamster/jimmy-en.html
  • latince "sınır/sınır taşı"
    hatta tarihlemede (bkz: terminus post quem) ve (bkz: terminus ante quem) terimlerindeki terminus da sınır anlamadındadır.

    fakat bütün bunların kökeni aynı isimli roma tanrısıdır. tüm sınırların tanrısıdır.
    hatta edward gibbon 'a göre jupiter'den daha eski bir tanrıdır. hatta yerini jupiter'e kaptırmadığı için roma'nın sınırlarının asla kaybedilmeyeceğine dair geniş bir görüş yayılmış.

    edward reyiz bu konularla ilgili malesef pek kaynak paylaşmamış. aynı şekilde jupiter'den eski mi değil mi pek bilinmiyor. bilinmiyor dediğim bu konuda pek bir araştırma yok, varsa da bir şekilde ben bulamadım.

    sınır taşı şeklinde tasvir edilen bu tanrımız, sadece şehir ve imparatorluk sınırlarını korumakla yetinmez, insanların özel arazileri, çiftlik arazileri gibi her türlü sınırın tanrısıdır. kendisine atfedilen taşlara zarar vermek, yerinden sökmek gibi aksiyonlarda bulunmanın cezası da tertemiz; ölüm.

    her 23 şubat gününde de adına düzenlenen festivalde, insanlar bu tanrıya, koyun, domuz, bal, şarap, pasta çörek gibi şeyler sunup eğleniyorlardı . azcık zenginseniz komşunuzla da ortak bir sınır çizip burayı güzel taşlarla süsleyip eğlenmek de mümkündü. ha gizliden gizliye hala tapanları varsa ve festival düzenlemeye devam ediyorsa onu bilmem, davet edilirsem gider bakar sonra da yazarım buraya (yazma derlerse yazmam tabi* ).

    sonuç olarak roma mitolojisinde insanlar tanrıların ne yaptıklarıyla fazla ilgilenmedikleri için hakkında fazla bir hikaye yok. yine de jupiter'in büyüğü olması ilginç.
  • son durak anlamına gelen kelime.
hesabın var mı? giriş yap