• çok sık şerit değiştirmek.

    net. iddialıyım.

    bir çok trafik kazasının sebebi bu bence.

    antalya'ya kepez rampasından otomobiliyle inenler bilir. dik ve virajlı bir iniş vardır. 5-6 dakika sürer. burası benim için bir turnusoldür. sürücüler sadece hızını belli oranlarda sabitleyip, 5 dakika sabredip şerit değiştirmese hiç bir sorun olmayacak. ama nerede bizde öyle sürücü? 40 km ile iniyorum rampayı, adam 45 km ile beni sollamak için sol şeride geçiyor, eyvallah sollasın ama virajı alamıyor hooop tekrar benim önüme kırıyor, hızını alamayıp tırsıp en sağ şeride geçmeye karar veriyor, bakıyor ki yok o kadar tehlikeli değilmiş tekrar gaza basıp aynen sol şeride.

    sık şerit değiştirmemeyi bir süre siz de deneyin... hem araç kullanmaktan daha fazla keyif alıyorsunuz hem de emniyetli şekilde yolda ilerliyorsunuz. ilk başlarda sıkıcı gelecektir. ben polonya'da alıştım mesela. hala türkiye'de sürdürüyorum bu alışkanlığı.

    çok ciddiyim 3 gün deneyin.
  • sinyal kullanmamaktır.
  • iki tekerlileri görmemektir
  • kurallara uymamak
  • gecis ustunluklerini bilmemek ve donel kavsaklara bodozlama girmek. bunlara uymayi milletcek ogrensek trafik sorunumuzun buyuk bir kismini hallederiz saniyorum.
  • çok iyi otomobil kullanabildiğini sanmaktır.

    eğer trafikte yapılan hatalarla doğru orantılı sayıda kaza olmuyorsa, bu tamamen karşı taraftaki bilinçli sürücülerin sağduyusu sayesindedir. ve işin acı tarafı, siz kendi hayatınızı ve dolayısıyla bu magandaların hayatını kurtardığınızda, çok yetenekli birer mika hakkinen olduklarını sanıyorlar.
  • gereksiz frene basmak...

    hızını trafiğin akışına göre ayarlayan, döneceği kavşağa yaklaştığında hızını gazı keserek azaltan, vites düşürüp yavaşlayan sürücü freni sadece durması gerektiği zamanlarda kullanır ve doğru olan da budur.

    fren pedalının üzerinde bir yumurta olduğu varsayımı ile frene yumurtayı kırmayacak bir şekilde basmak gerekir.

    gerekenler bunlar ama türkiye'de pratikte karşılaştığımız kesinlikle bu değil. önündeki arabanın dibine girip fren lambasını sürekli yanar halde bırakanlar mı ararsın, kavşağa son sürat yaklaşıp son 20 metrede frene abananlar mı ararsın?

    iddialıyım, fren pedalına elektronik bir denetleyici takılsa ve belirli periodlarla fren kullanım seviyelerine göre bir ceza uygulaması olsa ne kazalardan bahsederiz ne de trafik sorunundan...
  • (bkz: olması)
hesabın var mı? giriş yap