• yolcu ucaginin dusme olasiligi 11 milyonda birmis, bu durumda olmamasi cok normal.

    * ayrica eglence olsun diye yolcularin basacagini hesaba katarsak felakete sebep olabilecek hadise.

    * dogrusu 14 milyonda birmis.
  • fırlatma koltuğunun kullanımını yolcuların inisiyatifine değil de otomatik bir risk sistemine bağlarsak felaketin önüne geçip, milyonda bir dahi olsa büyük felaketlerin önüne geçilmiş olur.
  • hayatta kalma eğitimi olmadan bir işe yaramayacağından da olabilir.
  • uçak döne döne düşerken yolcular camdan paraşütle süzülen pilotlarını görüp gider ayak içleri burkulmasın diyedir.
  • ya dengesizin bir çıkar durduk yerde fırlatma tuşuna basar sonra hepimiz parise.
    (bkz: uçan koltuk)
  • yolcuların tepesinde açılabilen cam tavan olmadığı içindir.
    fırlatsa da beynin demir tavana mı yapışsın?
  • daha kötüsü olan durumdur.
    (bkz: savaş uçaklarında hostes olmaması)
  • her koltukta fırlatma koltuğu olsa ortalama 200 yolcu kapasiteli bir yolcu uçağında 200 tane de koltuk üzeri açılıp kapanan (fırlatma anında) bölme olması gerektiğinden bu durum yolcu uçağını uçak olmaktan çıkarırdı kanaatindeyim efenim.

    bu esnada benzer bir geyik/gereksiz başlık ta ''madem uçak kazasında karakutuya birşey olmuyor tüm uçak niçin karakutu malzemesinden yapılmıyor'' olurdu diye aklıma geldi.
  • tek tek mi fırlatıyoruz?
    yoksa tüm kabini bir seferde topluca mı fırlatıyoruz?
    ayrıca "fırlatma koltuğu"ndaki vurgunun sondaki -ma sesine verildiğinde oluşan karmaşayı düşüne düşüne tırlatan proje ekibi nedeniyle yokmuş.
  • savaş uçaklarında fırlatma mekanizması yüksek süratle istikametin ters yönüne kapağın uçması ve koltuğun yüksek basınçla havaya fırlaması sonucunda gerçekleşir, bazıları top gun filminde goose karakterinin nasıl öldüğünü hatırlarlar, aynı durumun yolcu uçağında gerçekleşme olasılığı oldukça yüksek olduğundan tek parça halinde tavanın açılıp tüm yolcuların aynı anda fırlaması sağlanamayacağından ve yapılacak harcamanın oldukça yüksek maliyet getirmesi sebebiyle denenmeyen bir durum.

    düşünsenize fırlatma esnasında 1 den 12 numaralı koltuklar fırlamışken arkasında kalan koltuklar tavana çarpıyor, malum 40 metrelik bir tavan tamamen üzerinizden kopup gidene kadar 900 km hızla giden bir uçak içerisinde yaklaşık 20 salise zamana ihtiyaç var.
    ayrıca uçağın tavanı yırtıldığı anda kabin basıncının ortadan kalkmasıyla ağzınızla götünüzün yer değiştireceği gibi durumlarıda hesaba katarsak, uçak içerisinde savaş uçağı pilotları gibi maskeyle fırlatılmayı bekleyerek yolculuk yapacamayacağınızıda bu hesaba eklersek, neden böyle bir fikrin hayata geçirilmediğini sanırım anlamış oluruz.
hesabın var mı? giriş yap