• serbest piyasada 21.30 tl civarlarında dolanan kur, bankalarda 19.95 tl civarında dolanıyor. bunlar iyi günlerimiz, daha da paramız değer kaybedecek, 1 dolar 7-8 lira olacaklardan, 30 lira olmasa iyi demeye başladık. teşekkürler siyasal islam, tüm bu tablo senin eserin. gurur duyabilirsin.
    edit 1: iletiyi yazalı 8 ay olmadı ve dolar 30 türk lirasını geçti. emeği geçenlere yazıklar olsun. yakın zamanda 40 olmasa bari diyeceğim, ama bu sene muhtemeldir daha yüksek sayıları göreceğiz.
  • 100 lira da olsa yine de erduvan diyecek bir kitle oldugu icin onemli olmayan kurdur. olan bize oluyor.
  • bir bankacı abiniz olarak benim bildiklerimi bilseydiniz geceleri uyuyamazdınız
    dünyada her krizdeki parası pula dönen ülkelerde senaryo aşağı yukarı benzerdir bizim ülkemizde benzer bir eksende o sona doğru gidiyor
    çünkü bu gittiğimiz yolun hepsini arjantin venezuella lübnan yasadı
    bu ülkelerin hepsinde tıpkı bizdeki gibi dönem dönem kur atakları yasandı ve tıpkı bizim yaptığııimız gibi sağdan soldan borç bulunup bastırılmaya çalışıldı
    bana venezuellada ambargo falan var demeyin kalbinizi kırarım konunun ambargo ile alakası yoktur
    şuan arjantin imf ile başka anlaşma yapmayacağını bildirdi çünkü hiçbir işe yaramıyor imf korkunç bir ekonomik daralma ve tasarruf istiyor arjantin hükümetinin bunu yapacak kudreti yok
    venezuella zaten allahı şaştı ülkenin krizden krtulma şansı yok sürekli para basılıyor çin petrollerini ucuza sömürüyor ülkede korkunç bir gıda krizi var insanlar sürekli kaçış halinde

    lübnan ise göz göre göre krize girdi sacma sapan bir düzen yüzünden onlarda şuan imf kapısında yatıyor ülke iç ekonomik kriz sebebi ile iç savaş yaşaması bile olası
    şuan bunları yaşayan ülkeler aynı bizim yaşadıklarımıza benzer şeyler yaşadı ve korkunç bir ekonomik tahribatın altında kaldılar
    arkadaşlar özel sektörün korkunç bir dış borcu var yaşadığımız her kur atağı ülke kaynaklarını yok ediyor o sandığıa gittiğinizde venezulla arjantin lübnan olmak istemiyorsanız oyunuzu nereye vereceğinizi biliyorsunuz
  • ulan varya sırf şu yüzden tekrar kazansın istiyorum bi taraftan da. ne yapacaklar çok merak ediyorum, nereye kadar gidecek bu sefalet.

    şimdi kk kazansa, bu mal toplum ekonomiyi bi gün bile yönetemedi, batırdı diyecek. eninde sonunda patlayacak bu bomba, bari şahsımın elinde patlasın, herkes görsün. dış güçler kk kazanamadı diye operasyon yaptı da diyecekler elbette ama şahsımın batırdığını kabul edecek hepsi.
  • 21 mi gördüm ben az önce?

    edit: doların artmasının türkiye ya da türk hükümeti ile uzaktan yakından alakası yokmuş, abd belirliyormuş her ülke için doları bir de oku diyor bize aklıevel. yani şöyle diyor biden, gel bakalım ab kardeş, senin paranın değeri şudur, gel bakalım çin, seninki şu, putin gel bakalım senin de payına düşen bu sene bu kadar, ee ağam ben? ben neden diğerleri kadar alamadım? e onlar sendikalı. e ben de harranlıyam ağam.
  • ben ismi yavaştan değiştireyim
  • geçen cumartesi sabahın köründe kalkıp los angeles’a oy vermeye gittim. eve döndüğümde gece yarısına geliyordu.

    türk halkının fakirleşmesi dursun diye son kez oy kullandım. türk parasıyla 14 bin lira harcayıp vatandaşlık görevimi yerine getirdim. kendi geleceğini, refahını, çocuklarının insanca bir hayat sürmesini istemeyen bir halk için daha fazlasını yapmam. eğer çoğunluk sefalet içinde yaşamayı seçerse, azınlık kusura bakmasın. bundan sonra türkiye’yi ziyaret ettiğimde tanık olduğum fakirlik için üzülmek yerine bedavaya krallar gibi tatil yapıp keyfime bakacağım.

    sizler sefaleti seçmişseniz ben de alamancı dayılar gibi 50 liraya ulaşan dolar kurunun keyfini çıkaracağım. üzülmek bir işe yaramıyor. herkes hak ettiği gibi yaşasın.
  • ülke resmen seçmene soruyor "iflas edeyim mi?" diye. halkımız 28 mayıs günü cevabını verecek.
  • lübnan'ı herkes biliyordur sanıyorum, hani yerini haritada sorsak herkes gösterir.

    batışın ilk işareti lübnan merkez bankasının yaptığı şey eurobond basıp bankalara satmaktı.

    bütün buna rağmen dövize artan talebin önünü alamadıkları için bankaların dörtte üçü müşterilerinin döviz hesaplarına erişimlerini kısıtladı. yetmedi, nakit döviz çekim işlemlerine astronomik işlem ücretleri uyguladı.

    2019'un sonunda artık kucakta bir bomba vardı ve borçlarını ödeme vadesi gelip geçmişti. iç-dış tüm borçlar temerrüde düştü.

    hemen peşine bankaların iki hafta kepenk açmamaya karar vermesi ile bombanın patlaması gecikmedi.

    tabii saad hariri hükümetinin düşmesi, yeni hükümetin güvenoyu alamaması, beyrut limanını havaya uçuran amonyum nitrat kaynaklı patlama falan filan derken iş buralara kadar geldi. insanlar bankaların camını çerçevesini indiriyor şu an beyrut'ta.

    imf'nin o dönemki lübnan ekonomik sistemini çok güzel tespit ettiği bir cümlesi var: sadece ülkedeki birkaç kişiye yarar sağlayan ekonomik model.

    bu kafayla daha çok 20'ler, 100'ler, 200'leri konuşuruz.

    tanım: öyle bir kurdur.
hesabın var mı? giriş yap