• iyi bir televizyonda ayarları düzgün yapıldığında görüntü kalitesini ve izleme keyfini artıran cihaz. vasat bir televizyonda ise televizyonun limitleri ile sınırlı olunuyor.

    dinamik aralık ve kare hızıyla eşle ayarının açık olması gerekiyor, böylece içerikleri orijinal yani seyircinin görmesi gerektiği şekliyle izleyebilirsiniz.

    dinamik aralıkla eşle açık olmazsa apple tv’nin video format ayarlarında seçtiğiniz seçenek geçerli olur. örneğin output ayarını 4k hdr yaparsanız sdr içeriklerde patlamalar görürsünüz. tersi durumda da bazı içeriklerde özellikle kontrast farkının yüksek olduğu sahnelerde detaylar kaybolabiliyor. bu seçeneği açık tutarak apple tv’nin video format ayarından bağımsız olarak içeriğe göre davranmasını sağlıyoruz.

    kare hızıyla eşle ayarı açık olmazsa yine varsayılan ayarlar etkin olacak ve örneğin 24fps kaydedilmiş bir filmi 60fps izleyeceksiniz. haliyle görüntü size yapay gelecek. tersi durumda da görüntüde ‘yırtılmalar’ olacak. bu ayarı açarsanız apple tv içeriğe göre panelin kare hızını ayarlayarak bu problemi giderir.

    bir de video formatını 4k sdr 60hz/ycbcr/4:4:4 şeklinde ayarlayın.
  • her zaman olduğu gibi yine kullanmayanların bok attığı, kullananlara akıl fikir dilediği harika cihaz.

    en kral smart tv’den daha akıcı çalışır, dolby atmos destekler, media server’ın yancısı olarak içerik oynatır (bkz: plex), apple id’ye kayıtlı şifreleri bilir, örneğin netflix’e login olurken şifre yazmazsınız. apple id’ye bağlı kulaklığınızı da tanıtmanız gerekmez. iphone/ipad/apple watch ile kontrol edebilirsiniz. smart tv’nin klavyesinde cebelleşmez, herhangi bir uygulamada klavye açıldığında iphone/ipad klavyesiyle yazabilirsiniz. iphone/ipad/apple watch/homepod vasıtasıyla sesli komut vererek cihazı ve ona bağlı tv ve ses sistemini açıp kapatabilirsiniz, hub görevi gördüğü için örneğin evde değilken bile homekit uyumlu ışık (bkz: philips hue) vb. cihazı home uygulaması ile kumanda edebilirsiniz (isterseniz siri ile). her şekilde smart tv’den daha verimli bir cihazdır. şükür aklımız var da kullanıyoruz.
  • youtube uygulamasinin eski nesil apple tv'lerde calismayi durdurmasi apple'in degil, youtube'un uydurdugu bir sey.

    https://www.theverge.com/…e-onboard-support-airplay

    youtube'un destegi kestigi 3. nesil model 2012'de cikmis. muadillerini simdi alip 9 yil sorun yasamadan kullanabilirseniz 9 yil sonra gelip tekrar burada yazarsiniz umarim.

    ps: 70 yillik radyo, fm/am radyo dalgalari halen kullanildigi icin calisir. analog yayin yapan kaynaklar bittiginde o da cop olacak. teknoloji boyle bir sey. onunla mesela siriusxm kullanamazsiniz.
  • akıllı tv'ler bu kadar yaygınlaşmadan önce en çok kullandığım cihazların başında gelirken, netflix, amazon prime ve bunların direk olarak tv üzerindeki uygulamalarından kullanılabildiği düşünülünce git gide daha az kullandığım bir cihaz haline geldi.

    apple tv+ servisi türkiye'de kullanıma sunulmadıkça ve alternatiflerinden daha iyi olmazsa akıllı tv sahibi olup bir de bu aletten satın alınması icin bir sebep olduğunu düşünmüyorum.
  • piyasadaki en iyi ve sorunsuz media player. ilk neslinden itibaren kullanırım, bu kutu varken smart tv'ye asla ihtiyaç yok. bu nedenle paneli iyi herhangi bir televizyon alıp 200-300€ minimum kar edersiniz. sonra o karın 100€ kadarını buna yatırıp keyfinize bakarsınız.
  • an itibarı ile 4k yı dünyada ilk kez tanıtır gibi normal yayın vs 4k yayın gösterilip ardından 4k nın üstüne snapseed hdr giydirilmiş modeldir. brava güzel teknolojia.
  • apple tv cihazını varsa ses sisteminize, onu da televizyona bağlıyorsunuz. eğer ses sisteminiz yoksa veya sesi tv'den alıyorsa, doğrudan televizyona da bağlayabilirsiniz.

    daha sonra cihazları açıp ipad/iphone gibi cihazlarınızdan birini apple tv'nin yanına getiriyorsunuz. diğer cihazınızdan aldığı bilgilerle ayarlarını yapıp kullanıma hazır hale geliyor.

    daha sonra app store uygulamasından netflix, disney+, hulu, hbo now, amazon prime, youtube gibi uygulamaları indirip kuruyorsunuz.

    o saatten sonra artık başka bir şey izlemek istemeyeceksiniz. ayarları yaparsanız tek bir kumandayla, apple tv'yi çalıştırdığınızda hem televizyonunuz, hem de ses sisteminiz açılır. sesi aynı kumandayla kontrol edebilirsiniz.

    eğer aradığınız içeriğin nerede olduğunu bilmiyorsanız siri sesli aramayı kullanarak arama yapabilirsiniz. mesela "avengers end game" dediğinizde size disney+ uygulamasında olduğunu gösterir. üye değilseniz üyelik seçeneği verir.

    içeriği izlerken başa git, 10 saniye geri git, 3 dakika ilerle gibi komutlarla onu idare edebilirsiniz.

    eğer izlemek istediğiniz şey başka bir apple cihazı üzerindeyse airplay 2 kullanarak onu televizyonunuzda izleyebilirsiniz. eğer bir müzik servisine üyeyseniz onu da apple tv üzerinden müzik sisteminize yollayarak dinleyebilirsiniz.

    ayrıca, app store'da bulunan apple tv oyunlarını ve diğer uygulamaları da indirip kullanabilirsiniz. eğer isterseniz oyun konsolunuzun kumandasını da apple tv cihazınızı kontrol etmek için kullanırsınız.

    arşivinizde bulunan filmleri de apple tv'ye plex kurarak izlersiniz. şu anda piyasada hdr+. dolby vision, dolby atmos, gibi ne kadar format varsa hepsini en uygun fiyata sunan cihaz apple tv'den başkası değil.

    eğer canlı televizyon izlemek gibi bir merakınız yoksa apple tv tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır. ailemin televizyon karşısında geçirdiği zamandan örnek verirsem, 2019 yılı içerisinde canlı tv izlemedik, bluray player'da sadece bir film izledik, oyun konsolunu sadece bir kez çalıştırdık. onun haricinde bütün yıl boyunca sadece apple tv'yi kullandık.
  • 2 üstteki yazar görsel talihsiz bir durum yaşamış ama çözümü sandığından çok daha basit,
    bazı televizyonların hdmi arc bağlantıları kaynaklı, nadir de olsa bir çakışma olabiliyor.

    bu çakışma arc üzerinden televizyonun ses çıkışına erişim sağlanamamasından kaynaklı, zaten farkındaysanız ses düğmelerine bastığınızda apple tv üzerindeki durum ışığı yanıp sönmekte, yani cihazın komut almasında bir problem yok aslında.

    çözümü;
    home ve ses kısma tuşuna 5 saniye basılı tutarak kumanda bağlantısını kesiyorsunuz,
    akabinde 15 saniye sonra herhangi bir tuşa bastığınızda kumandanız tekrar apple tv ile eşleşiyor
    -ve tv de kumandaya arc üzerinden yeni bir erişim izni sağladığı için ses kontrolleriniz sorunsuz çalışmaya devam ediyor.

    saçma olan detay servis denilen yer eğer apple store ise bu basit bilgiye sahip olmaması,
    bu ve benzeri sorunlar için apple destek uygulaması çok basit çalışıyor;
    isterseniz birisine bağlanın, isterseniz kayıt açın sizi arasınlar, ücretsiz yorulmadan zaman kazancı diye düşünüyorum.
  • beklenen güncellemenin ne olduğunu anlayamadım. bundan bir yıl önce yayınlanan tvos 15 o ilk versiyonun üstüne tam 9 güncelleme almış, yani ortalama 36 günde bir güncellenmiş.

    daha geçen ay çıkan tvos 16 bile şimdiden ilk güncellemesini almış durumda.

    sorun arayüz ise iphone ve ipad de de arayüz hiç bir zaman göreni şaşırtacak bir değişim göstermiyor. piyasadaki streaming box seçenekleri içerisinde açık ara en kullanışlı ve estetik arayüze sahip olduğunu herkes kabul ederken, apple neden maceraya atılıp yolunda giden bir şeyi bozsun?
  • 83'' lg g2 oled tv de dahi medya içeriklerinde görüntü ve ses kalitesinde bir üst seviyeye çıkartan cihaz.

    lg ne kadar stabil çalışan bir işletim sistemine sahip olsada, apple tv nin stabilitesine yaklaşamıyor. uygulamalar 1 saniyenin altında açılıyor, uygulama aralarında geçiş milisaniyeler boyutunda. takılma, kasılma, hata verme gibi şeyleri unutun zaten.

    muhteşem bir kumandası var dokunmatik yüzeye alıştıktan sonra başka bir kumandayı elinize almak dahi istemiyorsunuz.

    tv de airplay özelliği var ama apple tv üzerinden yansıttığınız iphone, macbook, ipad cihazlarınızın gecikmesini ölçüm yapmadan anlamanız mümkün değil. apple tv harici hiçbir airplay özellikli cihaz gecikmesiz yansıtamıyor.

    tüm özellikleri kenara bırakın, apple home kit özellikli cihazlarınızı apple tv nin ana ekranından kontrol etme özgürlüğü başka seviyede.

    eksi yanları.

    120hz yok, gerçi medya uygulamalarında da 120 hz içerik yok.

    imax enhanced yok, şuan lg g2 de bu özellik var disney+ ve netflixte üç beş film harici içerikte yok zaten ama bu cihaz 2 sene sonra değiştirilip yenisi alınacak bir cihaz değil en az 5-6 sene gönül rahatlığı ile kullanılır. bu süreçte imax enhanced özelliği çoğu tv ye eklenecektir, 3 sene önce dolby vision üst segment tv lerde var iken şu an çıkan fason tv modellerde bile var. şuan medya uygulamalarında dolby vision neredeyse standart. bir kaç sene içerisinde imax enhanced da çoğu film ve dizi de kullanılacak.

    bence en eksik yanı browser yok. başkada eksi bir yanı yok, belki fiyatı.

    ne işe yaradığını anlayamayanlara takılmayın, iphone, macbook yada ipad kullanıyor iseniz çer, çöp android box alıp paranızı çöpe atmayın. bu cihazı kullanıp başka bir android tv yada android box kullandığınızda, 10 sene geriye gittiğinizi hissediyorsunuz performans anlamında.

    öneri

    eğer akıllı ev sistemi için almayı düşünüyorsanız, 64 ve 128 gb versiyonları arasında önemli bir fark var 64 gb sadece wifi olarak gelirken, 128 gb versiyonunda ethernet girişi mevcut ve bu ethernet girişi apple tv yi ev hub ı için kullanacaklara ekstra bağlantı özellikleri sunmakta.
hesabın var mı? giriş yap