• avrupa turkiye arasinda ticaretle alakali herseyi kolaylastiriyorlar. profourniture
  • geogusser tr sehirler eğer türkiyedeki şehirlerin yerlerini tam öğrenmek isterseniz süper pratik yapmalık yer.
  • aylık 24 doları midjourney'e ödemeden kullanabileceğiniz 5 alternatif site.

    1. bing resim oluşturucu
    tamamen ücretsiz ve mükemmel kalitede fotoğraflar oluşturur. ayrıca fotoğraf oluştururken bir sınırlama yok, dilediğinizce kullanabilirsiniz.

    2. playground ai
    hayvanlar, insanlar veya dilediğiniz herhangi bir şeyin fotoğrafını tamamen ücretsiz bir şekilde oluşturun. görüntüleri düzenleme seçeneği bile var.

    3. dreamstudio
    dreamstudio, midjourney'in doğrudan rakibi olarak gösteriliyor. oluşturacağınız görüntüler midjourney ile yarışabilecek şekilde yüksek kalitede.

    4. pixlr
    her zaman en iyi sonuçları vermiyor ama pixlr, içeriği hızlı bir şekilde oluşturmak ve çevrimiçi olarak düzenlemek için hala çok iyi bir seçenek.

    5. leonardo ai
    görüntü boyutunun üzerinde oynamalar da yapabileceğiniz hızlı ve bir o kadar da güçlü bir alternatif. en büyük özelliği daha fazla düzenleme ayarı sunuyor olması.

    kaynak
  • akademik amaçlarla kulanılabilecek, faydalı yapay zeka araçlarını açıkladım:

    consensus: bilimsel araştırmalardan bilgi, veri çıkarmak için yapay zeka kullanan bir arama motorudur. araştıralan konu ile ilgili makale bulmak, bunlardan temel bulgularını özetlemek ve kanıta dayalı cevaplar için kullanılır. yine bir soru sorulduğunda aşağıdaki görselde görüleceği üzere makalelerden çıkarılan sonuçların oransal olarak grafikleştiriliyor. bunun için “synthesize” açılmalıdır. henüz beta aşamasında olduğu için yeterince iyi çalışmayabilir ancak kullanımımda yeterli olduğunu gördüm. kullanım için üye olmak gerekir. gpt-3.5 ve gpt-4 modellerini kullanır. web adresi: https://consensus.app/

    görsel

    elicit: gpt-4 doğal dil işleme modelini kullanır. literatür taraması gibi araştırma iş akışlarının bir kısmını yapabilir. araştırma süreçlerini otomatikleştirmeye yarıyor. illa bir anahtar kelime eşleştirmesine ihtiyaç duymadan ilgili makale ve araştırmaları sunabiliyor. soruya özgü makaleden çıkarımları özetleyebilir ve temel bilgileri çıkarabiliyor. ek olarak fikir üretme, özetleme ve metin sınıflandırma gibi diğer araştırma görevlerini de yapabiliyor. sorular türkçe sorulabilir ancak, türkçe makale sayısı kısıtlı olduğu için ve ingilizce araştırma sayısı daha çok olduğu için ingilizce daha iyi çalışmaktadır. çalışma işleyişi ise örnek olarak; “how does climate change affect biodiversity?” gibi bir soru sorulduktan sonra soruyla ilgili makaleleri bulmak için gpt-3 veya gpt-4 modelini kullanır. daha sonra bulduğu makalelerden temel bilgileri çıkarmak için gpt-3 veya gpt-4 modelini kullanır.
    ilgili araç hakkındaki bir inceleme: https://www.youtube.com/watch?v=tsqa4fkaedc
    web adresi: https://elicit.org/

    research rabbit: araştırma makalelerini bulmaya yardımcı olan bir yapay zeka aracı. ilgilenilen konuyla ilgili makaleler bulma makaleleri görselleştirmek, yazar ağları ve koleksiyon oluşturmak için kullanılabilir. gpt-3 dil modeli ile çalışır. bulduğu makaleleri görselleştirerek sunar. ve makaleler arasındaki ilişkileri gösterir. yine bu makaleleri koleksiyonlar halinde kaydetmeye ve paylaşmaya olanak tanır. web adresi: https://researchrabbitapp.com/home

    perplexity aı: temel teknolojisi gpt-3’tür. gpt-3, doğal dil işleme alanında devrim yaratan bir derin öğrenme modelidir. milyarlarca kelime ve metinden oluşan bir veri kümesi üzerinde eğitilmiş ve normal insan diliyle etkileşim kurabilen çok yönlü bir yapay zeka aracıdır. üye olunduğunda gpt-4 dil modeli ile de kullanılabilmektedir. sorulan soruya göre gpt-3 modelini ayarlar ve internetten ilgili bilgileri arar. ardından, gpt-3 modeli ile internet kaynaklarını birleştirerek uygun bir cevap oluşturur. böylece, hem sohbetli hem de arama motoru gibi işlev gören bir sistem sunar. gpt-4 modeli için uygulamaya veya web sitesine giriş yaptıktan sonra copilot kısmını açmanız gerekir. copilot özelliğinde belli bir limit vardır. 4 saatte bir yenileniyor. verdiği cevapları yüzde yüz doğru olarak görmemek gerekir. teyit amaçlı ilgili bilgileri araştırmak önemlidir. ios ve android uygulamaları mevcuttur. web adresi: https://www.perplexity.ai/

    trinka aı: akademik ve teknik yazılar için özel olarak geliştirilmiş çevrimiçi bir dilbilgisi denetleyicisi ve dil düzeltme aracı. gpt-3 modelini kullanır. 3000’den fazla kompleks düzeydeki dilbilgisi hatasını düzelteme yeteneğine sahip, makale veya teknik bir yazının kelime dağarcığını, tonunu, sözdizimini düzenleyip geliştirebilir. grammarly de iyi çalışır ancak daha genel amaçlı olduğu için teknik yazı veya makalelerdeki dil için çok sınırlı kalıyor. türkçe dil desteği henüz yoktur. web adresi: https://www.trinka.ai/

    writefull: gpt-3 tabanlı bir dilbilgisi denetleyicisi ve düzeltme aracıdır. milyonlarca makale üzerinde eğitilmiş dil modelleri kullanarak geliştirilmiştir. aynı zamanda yazılan makaleyi abstract generator, paraphraser, academizer gibi akıllı ai araçlarıyla da geliştirir. title generator aracı ile de yazılan özete dayalı bir başlık oluşturabilir. web adresi: https://www.writefull.com/

    scite.ai: bilimsel makalelerin alakalılığını, kalitesini ve etkisini değerlendirmek için kullanılır. makalenin akıllı atıflarını oluşturmak için gpt-3 modelini kullanır. makalelerin nasıl atıf aldığını tek bir yerde görerek ilgili ve iyi desteklenmiş sonuçları bulmayı sağlar. önemli özelliklerinden referans kontrolü, bir makale yüklediğinizde referanslarının geri çekilip çekilmediğini, makaledeki veri ve bilgilerin çelişip çelişmediğini, eksik atıflar olup olmadığını veya başkalarının aynı çalışmalara nasıl atıf verdiğini görmeyi sağlyor. bununla referans güvenliği ve kalitesini görebiliyoruz. ancak sadece 7 günlüğüne ücretsiz sürümünü deneme fırsatı var. fiyatlar yerelleştirilmiş fakat ücretli olması dezavantajı. web adresi: https://scite.ai/
  • site değil fakat eşim için kendi hazırladığım bir pdf dosyası paylaşayım sizinle. bu başlık altında da en çok insanların ingilizce öğrenmeye merakı olduğunu fark ediyorum. bu pdf dosyasında en çok kullanılan 3000 kelime ve türkçe karşılıkları yer alıyor.

    chatgpt sağolsun kelimeleri çevirerek tablo haline getirdi. ayrıca ingilizce kelimelere tıklarsanız google translate sayfası açılıyor. okunuşunu dinlemek isterseniz diye.

    https://drive.google.com/…lcgt36pd/view?usp=sharing

    çevirilerde yanlışlık fark ederseniz mesaj atın güncelleyeyim.
  • https://beta.albus.org/

    muhteşem bir yapay zeka uygulaması. bir şeyler öğrenirken veya araştırırken zihinsel olarak aklınızda daha iyi yerleşmesini sağlayacak biçimde bir zihin haritası oluşturabiliyorsunuz. konunun derinlemesine indikçe oluşturduğunuz haritada çeşitleniyor ve derinleşiyor. bence akış biçiminde öğrenirken konular ve olgular arasındaki bağlantının kopmaması için de muhteşem.

    öğrendiğiniz konularla ilgili resimleri de anında bulabiliyorsunuz. bilgi blokları arttıkça akla gelen sorularınızı da sorup öğrenme akışından kopmamış oluyorsunuz. haritalayarak öğrenen ve görsellere ulaşıp konular arasında bağlantı kurmayı sevenler için harikulade.
  • presentai çok basit bir şekilde sunum hazırlayabiliyorsunuz. siz konunuzla ilgili bilgileri içeren yazıyı yapıştırıyorsunuz, mesela kitabın bir bölümü, o direk openaiyi kullanarak özet bir sunum yapıyor. bazen birkaç denemede daha iyi sonuç alınıyor ve uzun yazıları bir kerede sunum yapamıyor ama yine de zaman kazanmayı sağlayacak harika bir şey. resimleri de şimdilik eklemiyor ama ilerde o da olur. en iyisi de her dilden yazıyı kabul etmesi.

    edit: linkye hata oomuş sanırım. presentai.net olarak düzelttim

    edit: dün herhalde bir sorun vardı güncellenmiş bugün yine çalışıyor tekrar deneyin.
  • (bkz: chatgpt) acayip güzel bir, şey; herkes bilmez bunu...

    şimdi bu gevşeğe bir şeyler yazıyorsunuz, o da size başka bir şey yazıyor. öyle çok matah bir şey değil, ancak kafanızı falan dağıtır...
  • street fighter'dan final fight'a 90ların popüler olan hemen hemen her arcade oyununu bulabileceğiniz bir site ;

    https://www.retrogames.cz/
hesabın var mı? giriş yap