• fatih terim'le kafayı yemiş, galatasaray komplekslisi kuş.
  • adam gibi adam. yazar gibi yazar.
  • mesajlara cevap vermeyen, yoğun yazar.
  • "devamını okumayayım" yazarı.
  • araştırmacı yazar. var olsun.
  • suyumuzu paylaşmayalım kampanyası başlığında yaptığı çalışma ile gündeme, yanlış su ve dış politikamızı getiren, kıymetlı yazar.

    konu hakkında harcadığı her dakika için teşekkürler.
  • (#142301150) türkiye'deki elma üretimi üzerinden onca potansiyelimize rağmen her gün bedelini çektiğimiz sefaletimizin mantığını çok güzel açıklayan bir yazıyı yazan yazar. keşke sözlük böyle yazılardan ibaret olsa.

    türk tarımına gelince; akılsızlığımız sonucu üretip yedigimiz kalitesiz elmaların bizi tırmalaması diyelim
  • beni engellemiş yazar çaylak olup hiç kimseyle polemiği olmayan ben bunu merak etmektedir.
    edit: yazar olmuş bulunmaktayım.
  • yazılarını severek takip edip badilere eklediğim, instagramda takip ettiğim, saygı duyduğum bir yazardı. bayadır entrylerini göremeyince acaba başına bir iş mi geldi diye bakayım dedim, beni engellemiş. kendisiyle bir polemiğim, atışmam falan olmadı. 2 tane mesaj atmışım ikisi de yazdığı entryleri takdir eden mesajlar. neyse, diyecek bişey yok.

    engellenen kişinin entrylerini görememek bana hâlâ saçma geliyor. tamam adama mesaj atama, mesaj alma falan ama, entryi gizlemenin ne faydası var. sanki gizli pencereden ya da farklı hesaptan göremiyoruz. saçma salak sözlük yönetimi işleri işte.
  • (bkz: herbokolog)

    ben de çok bilmişimdir ama herbokolog olmak ayrı bir seviye.
    her konuda (tarım, coğrafya, fizik, politika, tarih vs vs) “öğrenince ufku iki katına çıkaran” bilgi yazmak için iyi bir herbokolog olmak şart.

    ekşi şeyler’de zaman algısı ile ilgili şu entry’sini gördüm

    https://eksiseyler.com/…ri-neden-birbirinden-farkli

    uzuuuun uzun yazmış, daldan dala atlamış (zamanın “lineer” olarak sadece miladi takvimde olduğundan bahsetmiş, diğerleri “döngüsel” demiş), bir ara başaracak gibi olmuş

    “miladi takvimde dünya ve güneşin etkileşimi vardır ve sadece bu iki etkileşim göz önüne alınır. ama aztek takviminde venüs, sirius ve güneş vardır. ya da hicri takvimde ay, dünya, güneş...”

    demiş ama işin özüne bir türlü gelememiş.

    ekvatora yakın coğrafyalarda, kış ya da yaz, gün aynı uzunlukta olduğu için, mevsimler de değişmediği için, güneş değil aya göre döngü alınır (evet, zaman ilerler -lineerdir-, döngü de aya göre belirlenir).

    ekvatordan uzaklaşıp, mevsimler ve güneşin gün içinde görülme zamanı değiştikçe de, ay yerine güneş etkili olur. zaman ilerler, lineerdir, döngü de vardır (mevsimler).

    arap takviminin (yahudi takvimi de öyle) her sene 11 gün atması, lineer olmamasıyla ne alaka? onlarda zaman ilerlemiyor mu? o zaman neden senelere rakam veriyorlar?

    çinlilerin 12 senelik döngü düşünmesi, zamanın onlarda ilerlemediği anlamına mı geliyor?

    kumsalda ayak izleri, evet (ben tatmin oldum).

    (aslında ilgili başlıkta yazacaktım ama profilinden ilgili entry’e ulaşamadım, çok fazla “bilgi” entry’si var, herbokolog olduğunu da sadece ilgili entry’de değil, bundan da anladım).
hesabın var mı? giriş yap