• yönetmenliğini ve senaristliğini abdurrahman öner'in yaptığı, 35mm ve tek plan olarak çekilen 2012 yapımı kısa film. bilindik bir hikayeyi farklı bir biçim ile anlatan ve tekniği çok güçlü olan bu kısa filmde reha özcan ve banu fotocan oynuyor. televizyonda bir kadın programı, akşam yemeği hazırlayan bir kadın, duvarda asılı olan bir ayna ve "buhar" metaforu... inanılmaz...
  • abdurrahman öner'in süper kadrajlar kullandığı, çaydanlık buharı numarasının akıllara kazındığı harika kısa filmi
  • ciltte çıkan yağ bezeleri olarak adlandırdığımız şeyleri yok etmek için faydalı olan şey.

    doğru tanımı yağ bezelerinin kapalı komedondur.

    kapalı komedonlar için buhar bir mucize.

    buhar yapan makineler var, ama eğer elinizde yoksa yöntem çok basit. suyu kaynatıp bir kaba koyuyoruz, kendimizi de o kaba bir havluyla hapsediyoruz. sonra bu yağ bezeleri patlamaya başlıyor kendi kendine.
  • iyi bir fikirden yola çıkılarak yapılmış ve fikrin kendisi kadar güzel sinema tekniği kullanılmış izlenesi kısa film.
  • (bkz: tasak kokusu)
  • mesleki deformasyonum! yüzümü tonikle temizlerken aynanın önünde buhar zerrelerinin kışın pencere açıkken hareketini daha hızlı görmenin nedenini termodinamikten ısı transferine geçişle açıkladığımı farketmem...ıslak buhar işte bunlar diye düşünürken spray washın scrubber içindeki etkisine ulaşmam...

    oysa alt tarafı bu tonik çok güzel kokuyor diye düşünerek başlamıştım...*
  • (bkz: vapor)
    (bkz: steam)
  • alchemyde su + hava/lav/lav golemi/ateş elementali bileşiminin sonucu.
  • suyun gaz fazındaki halidir. tabi bu kadar basit ifade edince güçsüz bir kavram gibi duruyor ama buhar endüstrinin en önemli parçalarından biridir. temiz bir enerji taşıyıcısı olarak türkiyede 7000 civarı sanayi tesisinde üretimde kullanılmaktadır. sıvı faza geçmesi tehlikelidir çünkü sıvı hali korozyona sebep olur. kondenstoplarla sıvı hali takip edilir ve enerjisinden maksimum şekilde faydalanılır. buhardaki bu enerjinin kökeni suyun buharlaşırken kazandığı yüksek enerjiden gelir. 100 derecedeki, aynı derecedeki suyun hacminden 1600 kat fazladır. bu nedenle basıncından da faydalanılır.

    insanlığın gelişiminde önemli bir yer tutan buhar, türbinlerde kullanılarak elektrik üretimine de katkıda bulunmuştur. gemi, tren gibi ulaşım araçlarını hareket ettirmiştir. kısacası dünya döndükçe katkılarından yararlanmaya devam edeceğiz gibi duruyor.
hesabın var mı? giriş yap