• cagdas turku benim icin 80'lerin sonudur, izmir'dir, bornova'dir. bornova'nin disariya dogru genislemeye basladigi ve manavkuyu'ya tastigi zamanlardi. insanlar okuduklari ve dinledikleri yuzunden takip edilebilir, goz altina alinabilirdi. dost kitabevi el altindan veriyordu yasakli kitap ve kasetleri. fuat saka'yi oyle tanidim. ezginin gunlugu bile sakincaliydi, inanmasi cok guc gelebilir bugun. belki en inanilmazi da cumhuriyet okumanin solculukla esdeger olmasiydi. ilhan selcuk bile solcuydu yani. insanlar mahalle kahvehanelerinde bulusup star 1'den mac izliyorlardi, simdi digiturk aldi onun yerini. yillar sonra farkettim o sarkilarin hayati bir belgesel havasina soktugunu, bazen inanilmaz, hayatin cok disinda kalmis bir belgesel. nereye gitti o kadinin belini saran isci? yasam mi kabalasti, isci mi, anlayamiyorum. gogsunde portakal denizinden bir damla kalan cocuk hangi taraftadir simdi? bu kadar sair hangi albumlere toplanmistir bugune kadar? kendi gogsumdeki kus olulerini saydiriyorlar bana her gun.
  • 12 eylül mağdurları sığınacak bir liman ararken kaş imdada yetişir. 12 eylül bir silindir gibi solcuları darmadağın etmişti. içeri girmeyenler sinmiş, girenler de değişmişti.
    1984 sonrası başlayan furya ile bizim de kaş'a ilk gidiş serüvenimiz başladı.
    kaş o kadar bakirdi ki, yol yok, tesis mesis hak getire. biz ailecek kaş lisesi hademesinin evinde kalmıştık.
    o dönemden hatırladığım üç beş hatıra var, 10 yaşında çocuktum sonuçta.
    o dönem; dev-yol, özal, davayı satanlar ve çağdaş türkü'dür.
    çağdaş türkü benim için tolga çandar'ın sesidir ve çocukluğumun kaş'ıdır .
    o ses nasıl yer etmişse aklıma, her duyduğumda o yıllara gidiyorum. sızlıyor içim, hele yıllar geçtikçe o sızı biraz daha artıyor.
    bekle beni, kenar mahallede bir pazar günü ve diğerleri çok değerli şarkılardır.
    çağdaş türkü dağıldı, kaş popülerleşti ve eski solcular da reklamcı oldu.
  • tolga candar, erkan oban ve etfal kucuk'un olusturdugu eski bir muzik grubu. bekle beni ve delikanliya adlarinda iki albumleri var. ozellikle bekle beni sarkilari cok guzeldir. farkli bir muzik tarzlari vardi, keske dagilmasalardi.
  • seksenli yılların grubu olmasına rağmen hala bugünlerde bile kasetten de olsa dinlemeye doyamadığım grup.doksanlı yıllarda bir onlar bir de yeni türkü ve ezginin günlüğü vardı.

    1- gelin ayı
    2- bekle beni
    3- geçit
    4- uyanıyor ankara
    5- kenar mahallede bir pazar günü
    6- harman
    7- rami kışlası
    8- yarın gece
    9- cemre
    10-delikanlıya türkü
    11- ordayım şimdi
    12- ciğerparem
    13- ayrılık saati
    14- yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek
    15- yolculuk
  • biraz geç olsa da şarkılarıyla tanıştığım grup.insanı çocukluğundaki sokaklara,sonbahara götürüyor.
  • nouma nin pikap almasi sonucu yuzyillar once cabir muzik market ten aldigim ve yine yuzyillardir dinleyemedigim
    bekle beni lp rini dinleyip muziklerinin guzelligi ve kaliciligi karisinda soka girdigim grup.tabii sarkilarin anlattigi oykuler, o oykulerin hala ayni olmasi ve bizim hic bir sey yapmamis olmamizin acisi da coktu dinleyince ama ...
  • 80'lerde yeni yetme devrimci gençlerin dinlemeye doyamadiklari gruplardan biriydi. özellikle bekle beni'deki uyaniyor ankara ve kenar mahallede bir pazar günü dillere pelesenk olmus nitelikli sarkilardi. netekim gitar, ney, kanun, klasik kemençe, baglama, buzuki, perdesiz bas gitar, tambur, kaval, klarnet ve dahi piyano kullandiklari ses zengini müziklerdi ürettikleri..
  • bir şarkıları vardır insanı tarümar eder.
    (bkz: kenar mahallede bir pazar günü)

    şarkılarının ucundan birer parça dinleyebilmek için:
    (bkz: http://www.kalan.com/…s/album/dispkayit.asp?id=3008)
  • benim için kelime anlamı "1986-1987 yılları, ankara, incesu, teras katı, çok zalim ve çok güzel anılar" olan grup.

    çıkardıkları 2 albüm ( bekle beni ve delikanlıya) bugün kalan müzik etiketi ile yeniden piyasaya sürülmüş, duydum acayip mutlu oldum, ne kadar çok insan duyarsa o kadar iyi.

    dinleyin bence, seversiniz.

    uyanıyor ankara
  • kalan müzik'in çağdaş türkü'nün albüm haklarını satın aldıktan sonra çıkardığı bekle beni - delikanlıya karma albümü zorunluluktan mıdır ne gümüşlük 1, gümüşlük 2 ve beş sesli adlı enstrümantal parçaları dışarıda bırakmış. ellerine sağlık da, ben bu beş sesli parçasını çok severdim, kalıcıların arasına seçilmemesine çok üzüldüm. "day ray da diri ray da diri ray da ririrom; daba dibi dayday, daba dibi dayday" gibi anlamsız sesleri beni çok çekiyordu, daha bugün az bilinen delikanlıya parçalarını baştan bir dinledim. ayrılık saati'nin de yalnızlığı koyultan arka plan gece köpek seslerini çok severim.

    (bkz: ayrılık saati/@ibisile)
hesabın var mı? giriş yap