40 entry daha
  • şimdi değerli bilgilerimizi vermeden önce fonda açalım, million years ago

    önce tanım: birinci sınıf matematik derslerinin ön koşul olarak geçilmesi gereken ikinci sınıf matematik dersine -yalnızca- son gece çalışılmasıyla ilgili bilgi veren başlık.

    i. dersleri düzenli takip ettiyseniz; ama sınav hazırlığınız son güne kaldıysa panik yaratacak bir durum yoktur. gecenin ilgili saatine bağlı olarak sabahlamayı göze alırsanız sonuç olarak a'lı bir not bile alabilirsiniz. elbette bir arkadaşımdan biliyorum*. bu noktada sakın mükemmeliyetçi takılıp dersin kitabını açmaya kalkmayın. ders veya 'recitation'da çözülmüş soruları tekrar tekrar çözün. saat artık bire yaklaştıysa önceki sınavlarda çıkmış sorulara geçebilirsiniz. şimdi, sınav saatine kadar çıkmış sorular tekrar ve tekrar çözülecek. zaten çözebildiğinizi gördükçe son güne bıraktığınız için kendinize kızarken saçma bir mutluluk da duymaya başlayacaksınız. ikinci sınava ve finale zamanında çalışırsınız artık.

    ii. dersler takip edilmedi ve konuyla ilgili hiçbir fikriniz yoksa; direk çıkmış sorulara bakın. sakın önce ders notunu anlamakla vakit kaybetmeyin. moralinizi bozar. yalnızca çıkmış sorularda problem yaşanan yerde ilgili açıklamaya bakılabilir; ama bu çalışmada benzer tipte tekrarlayan soruları bulmaya çalışmak en azından curve yakalamaya yardımcı olur. tüm bu süreçte kendinize methiyelerle söverken son güne bırakmakla ilgili güzel bir ders de almış olursunuz.

    iii. dersler düzenli takip edilemedi; ama ön koşul ve başka matematik derslerinden alt yapı var ise; o takındığınız gereksiz öz güveni ve gündüz yaşadığınız hafif kazayı unutun ve önünüzdeki ilk iki saati "recitation'da ne yapmış bunlar"ı anlamaya ayırın. unutmayın, rapor alabilirseniz bile, make-up matkaptır, finalden sonra tüm konulardan girersiniz. şimdi derin bir nefes sonrası, çıkmış sorulara devam. çıkmış sorular yok ise recitation notları, dersin kitabı ve ders kitabının çözümleri açılır, önce örnek sorular çözülmeye çalışılır. bir posta self-işkence ve ağlama sonrası, çözümler anlaşılmaya çalışılır ve sonunda açık camdan gelen hava ile rahatlama yaşanırken aynı sorular artık kendi başınıza çözülmeye başlanır. panik yok. curve'ü geçersiniz.

    iv. konu ve evrenle ilgili hiçbir fikriniz yok ise ve önceki dersleri de nasıl geçtiğinizi asla hatırlamıyorsanız, bağlayan derslerle ilgili kafanızda dönem planı yapın. bu tercihi yapma hakkınız yalnızca bir sınav için var; yoksa okulunuz uzar ve uzar. bu durum kronikleşmişse, zararın neresinden dönerseniz kardır, bırakın bence o bölümü.

    not 1: lisans iki farklı differential equations, master differential equations, doktora differential equations ve doktora yeterlik bütün bunların hepsinden tek bir oturum ve son bir shot ile sınava girmiş ve geç'ebil'miş, son dakikacı yazar tavsiyeleri.

    edit 1: dersleri düzenli takip ettiyseniz 'her' sınavda son gün çalışmak yalnızca 'geçecek' kadar kurtarır. açıklayalım, geçme notu curve-20'dir; ancak geçersiniz işte. iyi bir bilim insanı ya da mühendis olamazsınız. iyi bir bilim insanı ya da mühendis olmak için matematik bilmeniz gerekiyor. ne yazık ki gerekiyor. bu kafada değil iseniz, lisans sonrası bölümünüzü terk edin bence.

    not 2: iş yerinizde kaçak kaçak çalışmaya filan çalışmayın, gereksiz gözünüz korkar. son dakikaya da bırakmamaya çalışın canlarım. matematik candır.

    not 3: hey gidi günler.
  • bakin tillahi olsaniz bir mühendislik fakültesinin diferansiyel denklemler sinavini son gece calisarak gecememeniz lazim eger üniversite düzgün ve dersi veren adam profsa..

    adam paragraflarca yazmis da yazmis, taktik vermis. kardesim ben fen lisesinde okurken karsidaki düz lisede okuyan arkadasim, ben matematikten 30 aldim diye benle dalga geciyordu kendisi 60 almis. anlatabiliyor muyum?

    sen de bakiyim hangi ünide son dakika calisarak bu dersleri verebildin?

    edit: entriyi yazan arkadas dm`den bana ulasti. arkadaslar ben türkiye 4800.sü olarak bunu 6 kere aldigim diferansiyel denklemler dersinde basaramadim. entriyi yazan arkadas odtü mezunu oldugunu söyledi. ya odtüde servis dersleri ortak degil ve fakültelere göre degisiyor ya da bu arkadas benim yapamadigim seyi yapmis. kendisini tebrik ediyorum, tavsiyelerini dikkate almanizi öneriyorum.
  • sınavda şaftı dağıtacağına delâlet eder.

    rüya tabiri gibi oldu ama olsun. rüyana da girecektir büyük ihtimalle bu gece.

    edit: oto sanayide defransiyel dedikleri şaft ile alâkalıdır ancak buradaki diferansiyel ile alâkası yoktur. *
  • laplace dönüşüm tablosunun ezberlenmesi gerekmiyorsa çok büyük problem değil. basit kesirlere ayırma konusuna da dikkat edilmesi gerekir.
  • 2 dönemde yapıp aa geçtiğim dersin yöntemi
  • 6 kere aldım.
    ilk alışımda 1 aldım
    ikincide de 1 aldım.
    üçüncüde dolmuş beklemek zor geldi sınava girmedim.
    4-5 girmedim
    6. da okulu bitirmem için son 3 ders idi, dif1-yüksek mat 1-2

    2 hafta gece gündüz çalışıp geçtim.

    o integralin sapına sokayım bir sikim hatırlamıyorum 10 sene oldu oh iyi ki de unuttum sikko dersi.
  • dersi anlayarak dinleyen adam için hiç bir sınava son gün çalışmak sıkıntı olmamalı. tabi herkes son gün çalışıp yapamaz ve kendi yapamadığı için de sizin "tillahı" olduğunuza inanmaz orası ayrı. önemli olan çok çalışmak değil, neye çalışacağını bilmektir.
  • en azından bütünlemeye kadar olan zamanı degerlendirmeye başlamış olmak açısından olumlu
  • amaç sadece sınav geçmekse yapılması en mantıklı harekettir çünkü en hızlı unutulan konulardan biridir.
  • hatırlıyorum... her derse katılıp, notlar alıp, haftalarca çalışıp 40 aldığımı. sonra finalde stratejimi değiştirdim, son gün geçmiş senelerde aynı hocanın hazırladığı sınavlara baktım, ordaki soruları çözdüm, ve dersten geçtim. düşmanını yenmenin en kolay yolu, onu yakından tanımaktır, hazırladığı sınavlara iyi bakın, çok farklı bir şey yapamaz, kendini aşamaz, o da bir insan.
70 entry daha
hesabın var mı? giriş yap