1 entry daha
  • insanların fikirleri ve çeşitli idealleri vardır. eğer yeterli altyapı, birikim, eğitim ve tecrübeye sahip değillerse bu fikir ve ideallerini hayata geçirmekte zorlanır, çoğu zaman da saçmalarlar. bu açıklama da onlardan bir tanesi.
    güzel fikirleri var ama altı boş, ne söylediğinin farkında değil, eşitliğin kayırmayla olacağını düşünecek kadar hem de. "eşitliğin kelime anlamı nedir?" diye kendisine sorabilse zaten böyle konuşmaz. pozitif ayrımcılığı eşitlik sanma gibi bir yanılgı hakim, hem kendisinde hem de dünyanın genelinde.
    oradaki 10 jürinin belirlenmesinde cinsiyetleri veya kimden torpilli oldukları değil, mesleki donanımları ve tecrübeleri belirleyici olmalıdır. eğer eşitlik yaratmak istiyorsan bir insana cinsiyeti nedeniyle tepeden inme yetki vermezsin, insanlara eşit şartlarda ve çağdaş eğitim olanakları sunarsan bu eşitsizlik, hiçbir çaba sarf etmeden zaman içerisinde kendiliğinde ortadan kalkacaktır. 10 jüriden 10'u da kadın olabilir ama bu 10 kadının 10'u da vasıfsız olduğunda her şey daha mı "eşit" olmuş olacak? tıbbın en önemli ilkelerinden birisi sayılan primum non nocere diye latince bir deyim var ya hani, o sadece tıp için değil her konuda geçerli bir deyim olmalı. bu gibi açıklamalar eşitlik mücadelesine zarar vermekten başka hiçbir şeye yaramıyor.

    not: kadın benden daha eğitimli ve donanımlı olabilir ama her neye sahipse belli ki edindiği misyona yetersiz.
87 entry daha
hesabın var mı? giriş yap