4 entry daha
  • tjinder singh ve ben ayres tarafindan 90'larin basinda kurulmus, her ne kadar tamamen asyali bir grup sanilsa da, singh disinda ingiliz elemanlardan olusan britanyali grup. ilk unlerini, daha album bile yayinlamamisken, union jack'ci imajindan rahatsiz olduklari morrissey'in posterlerini yakmalari, morrissey aleyhine demec vermeleri ile kazanmislardir. bu politik kimliklerini her zaman on plana cikarmislar, ozellikle tjinder singh sivri dili ile pek cok gruba satasmistir basin yoluyla. o siralar, enstrumanlarini da cok iyi caldiklari soylenemez, ingiliz muzik basini tarafindan makaraya alinmislardir o yuzden.
    ilk albumleri 1993'de yayinladiklari hold on it hurts, cig punky tinisiyla dikkat ceker, pek bir ozelligi yoktur, born disco died heavy metal isimli, adi guzel kendi guzel bir sarki vardir sadece kayda deger. diger sarkilarin da adi guzeldir** ama kendilerinde pek is yoktur.
    1995'de womans gotta have it isimli albumleriyle ilk defa ciddiye alinmislar, anglo-asyali indie pop tarzlariyla, kendilerine ozgu tinilariyla epey begenilmislerdir. hayranlari arasina john peel'i katmalari da elbette islerine yaramistir. album ayni zamanda bir sonraki when i was born for the seventh time'a da damgasini vuracak technicolor estetigin basladigi yerdir. oasis ile turneye cikmalari da unlerini arttirmistir bu donemde.
    1997'de yayinladiklari "when i was born..", muzik dergilerinin yil sonu listelerinde ustlerde dolasmis, kritiklerin cok begendigi bir album olmussa da, ticari anlamda patlamasi albumden cikan single brimful of asha'nin fatboy slim tarafindan remikslenmis hali ile olmustur. bu haliyle sarki ingiltere'de single listesinde birinci siraya kadar yukselerek, grubu britanya'da sukseli bir grup haline getirmistir.
    beklenmedik basarilarindan sonra, uzun bir sure grup tatile cikmis, bu arada tjinder singh ve ben ayres bir ikili olarak, clinton adi altinda disco and the halfway to discontent adli bir album cikarmislardir. tarihler 1999'u gosterirken. adi george clinton'dan ilham alan grup, muzigiyle de funkadelic temayuller gosterir. funk-disco-elektronik muzik arasinda giden, muthis eglenceli bir albumdur bu.
    2002 baslarinda son albumleri handcream for a generation ile tekrar gozuktuler. noel gallagher'in da katkida bulundugu, yine cok renkli, clinton projesine de yakin, hint muzigi etkisinin biraz daha az hissedildigi bir album "handcream..".
    sahnede muziklerinin aksine biraz durgun olduklarini soylemek mumkun. ozellikle tjinder singh, pek utangac bir frontman.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap