5 entry daha
  • chapter 1:
    ne kadar haklı, mantıklı, iradeli, adil, seviyeli, istikrarlı ve derli toplu düşünceler içinde olursan ol, yaşadığın veya gözlemlediğin saçmalıkları seninle aynı fikirde olmayan ya da hiç fikri olmayan kimselerin içinde de eleştirip ifade etmediğin ve dağılmayı, daha da önemlisi haksız çıkmayı göze almadığın taktirde, söz konusu düşüncelerin aslında pek bir anlamı kalmamaktadır. ayrıca, haksız çıkmak her zaman o kadar da kötü değildir. bazen hayat kurtarır.
    ya fazla düşünme, ya da düşünceni kendi üslubunca ifade etmek için çaba göster. arada kalmak hindiliktir. hindilerin yılbaşında etleri yenir. "kabaramazsın!" denir. hindileri sevelim. yiyenler de yerken sevsin.

    chapter 2:
    tartışma kültürü; benlik duygusunun bir getirisi olan koşulsuz doğruluk yanılgısına düşmemeyi başaran ve gelişmek isteyen sağduyulu ve dürüst kimseler için şöyle bir hediye sunar. kişileri egonun esiri olan mantık dışı bazı subjektif bakış açılarından sıyırıp sağlıklı ve tarafsız bir mantık süzgecinden geçmeye davet eder, dolayısıyla düşünce verimliliğini ve yaşam kalitesini arttırmayı hedefleyen yapıcı ve önemli bir kavram haline dönüşür. tek fenalığı, bazen haksızlığa davet etmesidir. gerek evliliklerde gerek sosyal yaşamda çok önemli bir iletişim becerisidir. olmalıdır.

    chapter 3:
    herkes her konuda haklı olabilir.
    herkes her konuda haksız olabilir.
    önemli olan seviyeli ve mantıklı bir zeminde tartışabiliyor olmaktır, düşünceye koşulsuz bağlanmak değildir. düşünceye karşı aşırı bağlılık tekdüzeliği getirir, varsa fayda sağlayabilecek başka düşüncelere önyargı doğurur.

    chapter 4:
    şu şöyledir. bu böyledir.
36 entry daha
hesabın var mı? giriş yap