1059 entry daha
  • bu üniversitenin inşaat mühendisliği bölümünden mezunum. üniversiteden yeni mezun olduğum dönemde 1-2 ay kafa dinledikten sonra iş arama sitelerindeki tecrübe istemeyen pozisyonlara başvurmaya başladım. ilk gittiğim iş görüşmelerinden birinde odaya girdim. patron'a elimdeki cv'yi uzattım. 2 dakika göz gezdirdikten sonra gülümsedi, "ben seni alırım ya." dedi. ben içimden nasıl yaa? derken "gerekli evrakları tamamlayıp pazartesi gel işe başla" dedi. duraksadım, "e önce çalışma şartlarını, maaşı öğrenseydim." dedim. mülakatın devamında soruları ben sordum resmen. hayatımdaki en ilginç iş görüşmesi oldu. neyse konuştuk falan, kendisi de itü mezunuymuş, pazartesi günü başladım o şirkette çalışmaya.

    itü'den mezun olmanın bu şekil bir etkisi vardır. çünkü mülakkatta karşında oturan kişi bilir ki parası olanın değil, kafası olanın kazanabileceği bir üniversitedir itü. üniversiteyi kazanan kişiler belirli kapesitenin üzerinde olduğundan sınav soruları da buna göre sorulur. bu, öğrencileri kıçlarını devirip yatmaktansa çalışmaya sevkeder. dersi geçebilmek için sınıf ortalamasının üzerinde olmak gerekir. kimi derslerden sınıfın yarısından çoğu kalır, ki bu öğrencilerin çoğu itü yerine vakıf üniversitesinde okusalar kitap açmadan derece yapabilecek kişilerdir. vakıf üniversitelerine burslu yerleşen öğrencilerde bu durumu görüyoruz zaten. bu yüzden vakıf üniversiteleri isterse dünyadaki en iyi profesörleri getirsinler, özellikle mühendislik alanında itü'nün önüne geçemezler. bir patron kendi şirketinde parayla mezun olan birisini değil, kafası çalışan birisini tercih eder.

    bunun haricinde kendi bölümüm olan inşaatta fakültede elini sallasan profesöre çarpar. vize, final sınavlarına çalışırken yapamadığım soruları rastgele bir hocanın odasına girip anlattırmışlığım vardır çok defa. laboratuvarları güzeldir, özellikle çok güzel bir hidrolik binası vardır. mezun olduktan sonra gördüğüm kadarıyla bizde dersi geçmek için zorunlu olan ödevler başka üniversite mezunlarının bitirme projelerinden daha kapsamlıdır.

    yıllar sonra gelen edit: bu entry zamanında itü'yü barajı geçen herkesin girebildiği paralı üniversitelerle kıyaslayanlara yazılmıştır. entry başlığın en beğenilen entryleri arasına girince sonradan okuyanlar durduk yere paralı üniversiteleri bokluyorum zannetmesin diye not düşeyim dedim.
710 entry daha
hesabın var mı? giriş yap