56 entry daha
  • bir erp danismani olarak gotumle guluyorum buna.

    her sey otomatiklessin diye diye sirketin it bolumunde 100lerce danisman milyonlarca euro somuruyor.
    bu almanya'da da boyle bizde de boyle.
    her kurulan program yeni yeni sektorler cikariyor. programi kurunca 10 isciden kurtuluyorsun yerine 50 tane danisman calismaya basliyor :) hem de bunlarin gunlugu 500 euro.

    yeni bir adam sikme furyasi herhalde bu.

    amazon'da robot calisiyormus, nah calisiyor onlarin hepsi reklam.
    yaragimi calisir robot. oyle robot bul getir beraber sikelim. patrona oyle bir robot gotursem 10 milyon dolari direkt onume koyar.
    milyonlarca cesit urunu sen hic boyutlarina gore paket yapacak robot gordun mu hayatinda? ya da bunlari istedigin yere tasiyacak sorunsuz olarak.

    sadece tek urun satan herifler robot kullanabiliyor, mesela matbaalar kagit rulolarini robotla tasitir. cunku tek urun var, boyu eni belli.
    3d yazicilar insani azaltacakmis, olm ne kadar cahil adamlarsiniz. 3d yazici isci sayisini artiriyor, onun yerine yillardir enjeksiyon makinesi kullaniliyor. 3d yazinin belki milyon kat daha hizlisi bu aletler. 3d yazici sadece prototip yapmak icin guzel.

    bak somut ornek de vereyim.
    fatura tarama programi yaptik, normalde 1 isci bakarak elle sisteme giriyordu faturalari.
    ocr denen nane var iste faturayi veriyorsun tariyor sisteme giriyor hata olursa isci bakip duzeltiyor.
    lisans parasini bosver 5 danisman neredeyse 1 yil bunu oturtmaya calisti
    (erp entegrasyonu da var). dunyanin parasi verildi, ozel tarayici falan da alindi.
    sonuc olarak iscinin isi 2 kat artti, cunku sifirdan girmek hata duzeltmekten daha kolay. 1 ay kullanip cope attik sistemi.

    son olarak kimse zaten insani uretimden cikarmak istemiyor, devletler gerekirse isciye cukur actirip tekrar doldurtacak yine de istihdam saglayacak. ben demiyorum iktisati bulan herifler diyor bunu. bos kalan insan devlete isyan eder bunu kimse istemez, niye trafik sorunu cozulmuyor saniyorsunuz.
345 entry daha
hesabın var mı? giriş yap