• yakın gelecekte ilişkilerin normalleşmesi beklenen ülkedir.

    -- alıntı --
    ermenistan başbakanı paşinyan, cumhurbaşkanı erdoğan'ın yemin törenine katılmak için türkiye'ye geldi.
    azerbaycan cumhurbaşkanı aliyev’de ankara’da.
    güney kafkasya’daki barış görüşmelerin türkiye’de yapılması bölge geleceği için önemli
    twitter kaynak :
    -- alıntı --

    -- alıntı --
    ermenistan- azerbaycan arasında gayri resmi bir barış masası kurulmuş bugün ankara'da.
    twitter kaynak :
    -- alıntı --
  • rte'nin göreve başlama törenine katılan ermenistan başbakanı paşinyan, azerbaycan cumhurbaşkanı aliyev’in arkasına oturtuldu bugün.

    yerini öğrenmiş oldu.
  • eğer ermenistan'la barışacaksak ermeni milliyetçiğini kırmış paşinyan'la olur. hala daha yok azerbaycan'ın arkasına oturtuldu haddini bildi vs diyip milliyetçiliği yellemenin alemi yok diye düşünüyorum.

    milliyetçiliğin, milletler üstü bir hastalık olduğunu ve dünyanın her yerinde aynı semptomları gösterdiğini düşünüyorum.
    ne yazık ki- göreli haklılık payı olan -bir düşünsel sarmaldan ötede değil günümüzde.
  • devlet başkanları muhtemelen ülkedeki en akıllı insan. bu açıdan şanslılar.
  • bizim ülkede bu çin gerçeğinin henüz anlaşılamaması gerçekten garip bir durum. ermenistan'ın bu yeni politikasının altında bir rus aklından çok kafkaslara ciddi yatırım yapan çin aklı var. artık ermenistan, var olma nedenini türk nefreti üzerine kuran bir ülke olmak yerine, çin'in çıkarlarına göre hareket edecek şekilde çin'in kafkaslardaki ekonomik üssü olmak isteyen bir ülke olmak istiyor. bu süreci hızlandıran etmen ise karabağ savaşı oldu. ermenistan o savaşta ne kadar geri kaldığını, ekonomik olarak göbekten çin'e bağlanmış rusya'nın gelecekte kendilerini koruyamayacağını, diaspora işinin bir faydasının olmadığını çok iyi anlamışa benziyor.

    günümüzde ermenistan denize kıyısı olmayan, türkiye'nin yaptırımları yüzünden dışarıya nerdeyse kapalı bir ülke. ilk önce ermeni diasporasının aklına uyup enerji koridoru olma fırsatını kaçırdılar. şimdi ipek yolu başta olmak üzere kafkaslarda bir sürü çin projesi varken aynı hataları yapıp son treni kaçırmak istemiyorlar. bunun için de türkiye'yle yakınlaşmaktan başka çareleri yok. 3 kıtanın ortasındaki yarım ada türkiye, ipek yolu projesinin en önemli ülkelerinden biri. üstelik türkiye sayesinde ermenistan'da kurulacak çin şirketleri 3 kıtaya birden açılabilir.

    burda çin ne kadar güvenilir bir ülke tartışılır ama ermenistan'ın geldiği noktada çin'in uzattığı eli tutmaktan başka çaresi yoktu. dünyada değişen güç dengesinin doğuya kaydığını hissetmeye başlayacağımız dönemlere girmeye başladık. artık karşımızda amerikalı değil çinli bambaşka bir ermenistan olacak.
  • ermenistan halkı, hükümetinin türkiye ile arasını düzeltmesine izin vermez.

    öyle bir kafaya sahip millet ki, ülke nefes alsın, refahı yükselsin, dünyaya tekrardan entegre olsun gibi bir düşüncesi olamaz. varsa yoksa türkiye düşmanlığı.

    gözleri kör, kulakları sağır bir milletten bir bok olmaz.
  • topraklarına rus askeri üslerinin kurulmaya devam ettiği ülkedir.
    -- alıntı --
    araştırmacı gazeteciler, geçtiğimiz yıl içinde fsb ve rusya savunma bakanlığı tarafından ermenistan'da inşa edilen 7 yeni askeri üs keşfettiler.
    twitter kaynak :
    -- alıntı --
  • aptal bir ülkedir. geçen japonya neden abd'den intikam almıyor diye başlık vardı. adam aptal değil çünkü. yenildik, olan oldu. önümüzdeki maçlara bakalım diye maksimum kar peşinde. bunu yaparken aptal duygularını, nefretlerini kenara itiyorlar. 1980'lerde abd, japonya'daki çip üretimi tehdit edip amerikan pazarından onları aforoz edeceklerini beyan edince japonya ikilemedi, kan davasına dönüştürmedi. adapte olup yoluna devam etti. şu an dünyanın en iyi üçüncü ekonomisine sahipler.

    ermenistan ve yunanistan ise tarihi kan davalarını bırakmadıkları için çok fazla imkan kaçırdılar. yunanlar tonla parayı silaha gömdüler. oysa şu an bir estonya bir romanya olabilirdi tech starup hub açısından. mis gibi ege'ye sahipsin. türkiye ile kazan-kazan yapıp rüzgar enerjisinden tut da turizme kadar zenginleştirebilirdi pazarlarını. ermenistan da keza yine intikam duygularından ötürü yıllarca izole bir ortam yaşadılar. ülke ekonomisi bok gibi. pazar olarak kimse ciddiye almıyor. japon gibi olun arkadaşlar.

    türkiye'de biraz japonya gibi biraz ermeni gibiler. israil ile ne diye bozuyorsun aranı? ama bir yabancı yönetici de türkler için they bend anything for money demişti.
  • letonya karşısında 1-0 öne geçmişler bizim grupta türkiye ile beraber çıkarlarsa şaşırmayın.
hesabın var mı? giriş yap