• radyo aktivite varliginda hos bir edayla tikir tikir oter ama keriz gibi ortamda durup tikirtilarin dinlenmesi tavsiye edilmez tip otoritelerince.
  • tıkırtılarını duyunca kaçmanız gereken hede, dünyada bana en korkunç gelen şeylerden biridir geiger sayacı tıkırtıları.
  • hastanelerin nükleer tıp merkezlerinin koridorlarında da bulunan, bibik bibik öten radyasyon ölçüm cihazı.

    çıkardığı tıkırtıları dinlemeyi seven tek manyak ben miyim acaba diye düşünürdüm, yalnız değilmişim.

    call of duty sevenler oyun tarihinin en belalı bölümlerinden biri olan sniper görevini anımsamışlardır, hey gidi :')
  • tıkırdayan cinsinden fellik fellik aradığım aparattır. takacaksın kemere tıkırdayarak dolanacaksın. müthiş bir olay, çernobil gezisi planlayan birisi için elzem aparatlardan.
  • bir ortamdaki radyoaktivite miktarini olcen alet.
  • g-m sayacı derler buna kısaca. en büyük güzelliği ortam radyasyonunu ölçmektir. dezavantajı düşük foton enerjilerinde enerji bağımlılıkları vardır ve radyasyon tipini ayırt edemezler.
  • bunların tüpleri ebay'de satılıyor. tüpün içerisinde helyum, neon ve argon gibi gazlar bulunur. tüpün içerisine giren iki adet elektrot vardır. bu elektrotlara 500-600v gibi yüksek bir gerilim uygularsın. iyonize edici radyasyon olan x-ray veya gama ışınları tüpün içerisindeki gaz moleküllerini iyonlaştırırlar. iyonlaşan gaz doğal olarak ters polarmadaki elektroda doğru sürüklenir ve ona çarpıp yükünü elektroda transfer eder. elektroda seri bir kondansatör ile yüksek geçiren bir filtre yapılır ve bu sayede dc 500v'tan kurtulunur. elimizde sadece iyonların çarpmalarından kaynaklanan gerilim darbeleri kalmıştır. bunu da ses yükselteci ile yükseltip bir hoparlöre verirseniz o filmlerde duyduğumuz tıkırtılı sesi duymuş oluruz. ne kadar tıkırtı o kadar radyasyon demektir.
  • bu aletlerin üretiminde düşük arka planlı çelik denen, nükleer çağ öncesi üretilmiş çelikler kullanılır.. bunun sebebi, bu çeliklerin atom bombasının icat edilip kullanıldığı 1940'lı yıllarda dünya üzerindeki radyoaktif kirlenmelerden etkilenmemiş olmasıdır.. yani bu sayaçlarda 1940'lı yıllardan önce üretilmiş çelikler kullanılır.. 1940'lı yıllardaki nükleer bombalar, atom bombası deneyleri dünya atmosferindeki sabit olan radyoaktif ışımayı * artırdığı ve atmosferi kirlettiği için bu yıllardan sonra üretilen çelikler radyoaktif olarak kirlenmiştir ve radyasyon ölçümlerini sağlıklı ve hassas bir biçimde yapamaz..
    (bkz: öğrenince ufku iki katına çıkaran şeyler)
  • sesi açın ve dinleyin. çin işkencesi.
    ama samuel morse severmiş bunu.
    rastgelelik nasıl bişi'nin cevabı.
    http://www.fourmilab.ch/hotbits/
    bilişsel rastgele ile eşya/madde kökenli atomik rastgele arasındaki fark güzel açıklanmış.
    rastgeleyi seviniz.
  • bu aletten bir de fallout 2 de bulunur.
hesabın var mı? giriş yap