• artık mezunlarına hiçbir şey vaat etmeyen fakültedir. ve de yatırım gerektirmediği için her üniversitede en kolay açılan, en çok öğrenci alınan fakültedir. mezun adayları parlak gelecek hayali kurarlar. bazıları ceo olacağını sanır. da genelde pek öyle olmaz. okulda iken kişinin kendini geliştirmesi ve/veya desteklemesinin olumlu etkisi olan durumlar vardır. ama olmayabilir de. mezun ve mezun adayları kpss kölesi yapılmışlardır. ama kpss a ile ne kadar kadro olabilir ki değil mi? olmadı b'den deneyip o da olmazsa c diye bir sınav alanı icat etmeye çalışmak mümkündür. (gerçi a'dan girince b hakkı kaybediliyor artık sanırım). yazıktır bu çocuklara. üretimi olmayan, mühendisliği inşaat mühendisliği ve onu destekleyen alanlarla sınırlı olan bir ükede bu kadar çok idari bilimci ancak ve ancak üniversite mezuniyet oranını yükseltmek için eğitilir. biz de bu ülkeye gelişmiş ülke demek için her türlü taklayı atarız. nasıl olsa körler ve sağırlar birbirini ağırlar gibi güzide deyimlerimizle kendimizi kandırabiliriz.
  • ks. iktisadi ve idari bilimler fakultesi..
  • türkiye'deki en önemli ve kurumsal şirketlerin, yk üyelerinin mezun olduğu fakültedir. board üyeleri ve c-level'larının birçoğunun ya iibf lisans ya da iibf master geçmişi vardır.

    bu değerini koruması ve adının lekelenmemesi adına anadoluda açılan mevcut iibf fakültelerinin %80'i kapatılmalı ve tamamı %100 ingilizce eğitim vermelidir.
  • iki yıldır, özellikle bazı taşra üniversitelerinde işletme ve iktisat bölümlerinde doluluk oranları azalmakta. hatta bazı üniversitlerin varsa ikinci öğretimleri kapatılmakta. bu süreç böyle devam ederse, her yere deli gibi iibf açılmasının sonuçları olarak, fakültelerde bölüm kapatılmalarını görmeye başlayacağız.

    iibf çok da lazım olmadığından, su akıp yolunu buluyor.
  • (bkz: deü iibf)
  • artık susmaması gereken fakültedir. o halde buyrunuz:
    https://www.facebook.com/…9/681575558584180/?type=1
  • okurken kişisel gelişime önem verilmesi ve eğilimler doğrultusunda bir hedef belirlenmesi durumuna, mezun olduktan sonra gayet iyi yerlere gelinebilecek olan fakültedir.

    tabi örgün öğretim olması gerekir.

    (bkz: anadolu üniversitesi işletme mezunuyum)
  • iibf'deki bir araştırma görevlisi olarak;

    prestijinin ve kalitesinin artırılması amacıyla; belirli şehirlerdeki üniversitelerin sahip olması gerektiği, bunun haricinde ise öğrenimlerinin paket programlar yada uzaktan öğretim şeklinde verilmesi gerektiğine inandığım fakültedir. böylece gerek bireysel gerekse kamusal maliyetlerden arındırılmış olunur.

    okumuş işsizlerin yetiştiği, umut tacirliğinin olta attığı, bilimin yapılmadığı, ruhun kaybolduğu ve şekilciliğin ön plana çıktığı, hocaların ceplerinin anlamsızca dolduğu fakülte haline gelmiştir.

    ailenizin burada sizlere harcayacağı parayla gidin (bkz: yazılım mühendisliği) okuyun gençler.

    edit: yönetim bilişim sistemleri ve işletme enformatiği gözde bölümler iibf'de. bu hususu hatırlatan “kahvede yan bakan adam” adlı yazara teşekkürler :)
hesabın var mı? giriş yap