• kanser hastalığına tutulup 5510 sayılı sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortası kanunu uyarınca malul sayılmayacak(meslekte kazanma gücünün en az % 60'ını kaybetmemiş) olanlardan talep tarihinden önceki bir yıl içinde tanı (teşhis) almış olanlar, maluliyet tespiti işlemleri yönetmeliği eki hastalık listesinin (e) maddesinin 28’nci fıkrası uyarınca, talepleri üzerine düzenlenmiş olan sağlık kurulu raporu tarihi itibarıyla 18 ay süresince malul kabul edileceklerdir. bu sürenin sonunda kontrol muayenesine tabi tutulacaklardır. kontrol muayenesi sonucunda düzenlenecek sağlık kurulu raporu maluliyet tespiti işlemleri yönetmeliği hükümlerine göre değerlendirilecektir.

    tüm kanser hastaları tanı aldıktan sonra koşulsuz olarak 18 ay,
    kan kanseri hastasına tanı aldıktan sonra 24 ay boyunca,
    kemik iliği naklinden itibaren hastasının 12 ay süreyle,
    malulluk maaşı alma hakları vardır.
    kanserlere ve endokrin hastalıklara bağlı gelişen ve tedavisi olmayan ağır elektrolit bozuklukları yaşayanlar da söz konusu haktan yararlanabilmektedirler.
    söz konusu süreler sonunda kontrol muayenesine tabi tutulup, meslekte kazanma gücünün eksikliğinin tespiti halinde malulen emeklilik maaşının alınmasına devam etmesi de mümkündür.
    ancak söz konusu haktan yararlanacak olanlarda ayrıca en az 10 yıldan beri sigortalı olmaları(ilk sigortalılıkları en az 10 yıl öncesine dayanması) ve toplam 1800 gün sigorta primi ödenmiş olma şartı da bulunuyor.

    bu hak özellikle sigortalılık başlangıç ve gün şartına uyup aktif olarak çalışmayanların çok daha işine yarayacaktır. aktif çalışanlar için rapor parası alma seçeneği de mevcuttur.

    bu haktan bilgi eksikliği sebebiyle yararlanamayan çok kişi var, yayalım!
  • radyoterapi bölümünde iki ay staj yapmış biri olarak benim bile ilk kez haberimin olduğu haktır. konuyla ilgili kamu spotu hazırlanıp yayınlansa ne kadar iyi olur aslında.
  • ilk kez duyduğum ve bu konuda farkındalık yaratmayan sağlık bakanlığına selam ettiğim uygulama.

    duyuralım.
  • sık sık gündemde tutulması gereken, uygulanması gereken ama muhtemelen üç beş kişi dışında kimsenin haberinin olmadığı bir uygulama.

    ispikleyecek arkadaşıma şimdiden not: solda gözüksün en azından günde bir kez.
  • bağlı bulunulan sgk merkez müdürlüğüne talep formu ile başvurulabilir.
    hastalık durumunun raporlanması için hastaneye sevki yapılacak. sonrasında çıkan rapor sgk sağlık merkez müdürlüğünde değerlendirilecek. ancak şu kesin ki kanser hastaları minimum 18 ay malulen emekli olacaklar. bu süre sonunda tekrar hastaneye sevk işlemi yapılacak ve malullük devam ediyorsa malullük maaşının alınmasına devam edilebilecek. malullük sırasında hastanın sigortalı olarak bir işyerinde çalışması, maaşının kesilmesi anlamına geleceğini ayrıca vurgulamak isterim.

    konu ile ilgili tüm sorulara cevap vermeye çalışırım..
  • malulen emeklilik hususlarındaki püf noktalar bu konuda da aynen geçerlidir. ancak kanser teşhisinin raporlanması yeterli olduğu için maluliyet oranına ihtiyaç yoktur.
  • bugün invaziv duktal karsinom (en yaygın meme kanseri türü)tanısı konmuş hastaya tanı tarihi itibari ile 18 ay malullük maaşı bağlandığı kayıtlara geçmiştir.
    yayalım!!
  • zaten bilinen ve var olan bir haktır.
  • bir çok hasta tarafından bilinmeyen hak.
    bir çoğu kendi derdine düşmüş.
    asıl onların destekçilerinin, yakınlarının farkında olması gereken bilgi kırıntısı.
  • eski tabirle ssk'lılar(4-a) ile birlikte bağ-kur'luların(4-b) da yararlanabildiği haktır.
    ancak bağ-kur'lular ticari faaliyetlerini bırakıp, vergi kaydını düşürmeliler.
hesabın var mı? giriş yap