• coinler şirketin hesabında da değil ledger nano s in içinde de değil. coinlerin hepsi blockchainde, ledger sadece anahtar, ledgerle (anahtarla) buraya erişip coinlerinle istediğini yapabilirsin, ledgerin yaptığı şey 24 kelimelik anahtarı şifrelenmiş şekilde saklamak.
  • en güvenli saklama yöntemlerinden biri olduğu öne sürülen donanımsal cüzdan. en önemli özelliklerinden biri ise cihaz kaybedilse bile kurulum sırasında verilen 24 haneli anahtar kelime ile cihazın restore edilebilmesi.

    fakat benim anlamadığım husus şu; madem 24 haneli anahtar kelime ile cihaz restore edilebiliyor, bu durumda güvenlik açısından paper wallet'lerden ne farkı kalıyor? çünkü ikisini de çaldırdığınızda coinleriniz gidebiliyor. oysa paper wallet olarak yüzlerce cüzdan oluşturup her birine örneğin 1000 tl'lik coin yükleyebilirsiniz ve ayrı ayrı yerlerde muhafaza edersiniz. bu daha güvenli değil mi? ya da bilmediğim, kaçırdığım bir şeyler var.
  • ne insanlar kullanıyor bunu şaşıyorum. kullanmayı bilmeyen kullanmasın lütfen.

    (üstteki entry ye cevaben);
    -milyar değil bindir o. milyar olsa duramazsın.
    -kurulum sırasında sana kelimeleri boşuna vermiyorlar. ledger kaybolur, çalınır ya da bozulursa içindekileri canlandırabilirlerse diye. paraların uçmamış olması gerek mantıken.
    [hayırlı forumlar.]
  • cidden bu kadar cahilseniz almayın.

    sen cihazı kurarken kendi private keylerini oluşturuyorsun. bunu distribütöre fln vermiyorlar sdsdsdsd ulan neyse.

    hadi buna inanmıyorsan cihazı resetlediğinde sana sıfırdan yeni private keylerini verir.

    cihazın kendisinden bile bir daha bu keyleri almak mümkün değilken adam keyleri bir yerlerde saklıyorlardır kesin diyor. bravo kimse düşünemedi bunu bir senin aklına geldi. bu keylerin nasıl üretildiğini yaz google'a öğren. hadi cehalet ayıp değil de cahil bir şekilde kendince çıkarım yapıp "güvenli değil bu yau" demek net ayıp.
  • internetin çakal alemlerinin eski gediklilerinden john mcafee'nin bir lafı var: "hackerların yazdığı kötücül yazılımlar umrumda değil. benim bildiğim kadarıyla hiç bir elektron bir köprüyü atlayamaz, bu yazılımla mümkün değil." işte bu cüzdanlarda bu sözü edilen köprü yani hard switch'ten mevcut. isterseniz virüslü, trojanlı bilgisayara takın gene de güvenle coinlerinizi transfer edebilirsiniz. ama içine kilobayt ile ölçülen bir bellek koymuşlar. o da fransızın mini çakallığı, dev dallamalığı.
  • güvenli olması sebebiyle ciddi yaygınlık kazanmakta gördüğüm kadarıyla, merak ettiğim mesele şu;

    dahili belleği çok kısıtlı olduğu için en fazla 4-5 kripto para cüzdanı aynı anda açılabiliyor. (belleğin kısıtlı olmasının sebebinin güvenlik olduğunu savunanlar da var). dolayısıyla -bir tane alırız içine bir çok kripto para koyarız- hayalleri suya düşüyor.

    ancak bazı forumlarda okuduğuma göre; açılan cüzdana atılan kripto paralar, sonrasında mevcut cüzdan bir başkasına yer açmak için kaldırılsa bile yerli yerinde kalıyormuş. sonradan kripto paraya ait cüzdan yeniden yüklendiğinde ulaşılabilir olabiliyormuş. eğer durum böyleyse desteklenen bütün kripto paralar aynı anda depolanabilir.

    bu konuda kesin bilgisi olan varsa bizleri aydınlatıversin bir zahmet.
  • yıllar sonra gelen üst edit: giden gitmiştir dostlar etherleri okex borsasına gönderdi. okex yardımcı olacağını söyledi ama bizim savcılık çoook hantal. olayın gerçekleştiği tarihte savcı, bitcoin ne diye sormuştu. en azından şuan bitcoinin ne olduğunu biliyor herkes.

    buraya geldiyseniz coinleri saklayacak yer arıyorsunuz. binance ın hack fonu var. işlem komisyonlarının bir kısmını bu fonda tutuyor olası bir hackte buradan karşılıyorlar. geçmişte hacklendiler ve kullanıcılara yansıtmadılar. siz yine de araştırın benim bilgiler eskimiş, işler değişmiş olabilir.

    (bkz: ben yandım başkası da yanmasın)

    ledger nano s isimli fiziksel bitcoin cüzdanımdan bütün coinlerim bilgim dışında başka adreslere gönderilmiş.
    uzun vadeli yatırım düşündüğüm için cüzdanı bilgisayara çok seyrek takiyor, takibi ledger live(andorid) üzerinden yapıyordum. fakat gönderme alma işlemlerini sadece bilgisayar üzerinden yaptım.

    mobil uygulamanın hacklendiğini düşünüyorum.
    ledger'a ve binbir çeşit'e bilgi verdim, dönüş bekliyorum. polise gitme konusunda kararsızım.

    daha önce yaşamış veya yol gösterebilecek yazarların yardımına açığım.

    transferlerin bilgileri.
    btc tid 1c47644ddcfbe18d586ed9ec48d156a5d94a620d139e82f3ee63b40bec6376ae
    eth tid 0xaa4002f4619f1a123019d1d56601f53becabb4c092aefcd9b43de56693a739d1
    xrp tid
    07d139566cefafda12d4301cbbeef97a9fd5efa0a4d055178494c354f40e7b55
  • kripto para saklama cüzdanıdır, unutmayın borsadaki coinler sizin değildir.
  • türkiye'den filan değil doğrudan satıcıdan alınması gereken cüzdan olduğunu düşünüyorum. türkiye'de satan adamların o belleklere müdahale etmeyeceklerinin bir garantisi yok. eşeği sağlam kazığa bağlamak için doğrudan üreticiden alınmasını tavsiye ediyorum.

    (bkz: ledger blue)
  • kurulumu için kesinlikle youtube dan video izleyin önce, sonra kurun. paralo belirliyorsunuz 8 numaralı, 24 adet sözcüğü sırasıyla not ediyorsunuz güvenlik olarak, ilerde backup yükleyebilmek için. önce video izleyin.

    en fazla 5 farklı coin yüklenebiliniyor. daha fazlası için bellek dolu uyarısı veriyor.

    ben araştırmadan almıştım, daha fazla coin çeşidini yükleyebileğiniz bir cüzdan varsa ona bakılabilir.

    devamlı al sat yapacaklar için pek uygun değil. aracı kuruma gönder oradan çek biraz zaman alıyor, bazen bir yerlerde takılıyor. buraya at uzun vade bekle için daha uygun. mesela ben uzun vade coinlerimi buraya attım, al sat coinleri aracı kurumda.

    ara yüzü çok kullanışlı değil. bir coinden diğer coine geçiş yapmalısınız devamlı. tüm coinlerinin gözüktüğü bir icmal sayfası yok.

    edit : darkrocq uyardı ;

    " 5 coin limiti yok. icindeki uygulamalari silip yenilerini yukleyebilirsin. sildiklerindeki coinler kaybolmaz. o uygulamayi geri yukleyince yine bakiyeyi goruntulersin. cunku zaten coin falan saklamiyor. private key sakliyor. o keyler de belli bir algoritma ile seed den uretiliyor. bu yuzden kaybetsen de seed ile geri geliyor ya zaten."

    devamlı silip yüklemeye bizi zorunlu bırakmasalardı keşke. neden zorlaştırıyorlar ki basit bir meseleyi, neden 5 ten fazlası için silmem lazım, neden 10-20 değil de 5?

    bu arada stellar lumens (xlm) atmak içinde başka bir cambazlık yapmanız lazım, buyrun;
    https://www.youtube.com/watch?v=vdwrdoxzpes
hesabın var mı? giriş yap