• bir bilişim öğretmeni arkadaşımın anlattığına göre okullarda ciddi hareketlenmelere sebebiyet veren durum. fizik ve kimya başta olmak üzere bir çok branştan öğretmen neden bu dersi biz vermiyoruz da bilişim öğretmenleri veriyor diye söylenmeye şimdiden başlanmışlar. sonradan kodlamanın optik kağıtları işaretleme olayı değil de programlama olduğunu öğrenince geri adım atmışlar.

    çocuk ölü doğdu beyler. dağılın.
  • meslek liselerinin bilişim alanlarında dahi bilgisayar yok. ne ile kod yazacaklar. abaküsle mi?
  • çomar kandırma yalanıdır.

    son 13 yılda tek yatırım yapılan eğitim alanı din eğitimidir. din dersleri 1 ya da 2 saatten 6 saate çıkmış vaziyette.

    bu adamlar kodlama öğretecek, öyle mi? buna ancak 30 iq'lu salaklar inanır.
  • doğru politikadır.
  • bir an optik form kodlama dersi getirildiğini sandığım olaydır. doğal tabi; tüm ismini aynı sütuna kodlamaya çalışanlar, kodlamayı çarpı işareti ile yapanlar, cevapların optik forma kodlanması gerektiğini dahi bilmeyenler gördü bu gözler.
  • günümüz türkiyesinde hem ilkokul hem ortaokulda çalışmış bir öğretmen olarak ilk gördüğümde sınav kağıdı ya da cevap anahtarı kodlaması olduğunu düşünerek sevindirmiş, haberin gerisini okuduğumda da yüreğim kaldırmamıştır. zira sekizinci sınıfta teog sınavı için deneme sınavına girecek öğrencilerden bazılarına on dakika boyunca isim ve cevap kodlaması nasıl yapılır diye anlatıp sınav sonuçları geldiğinde yapılan kodlamalar sonucunda hangisi kimin kağıdı diye bulamamışlığımız çok olmuştur. bahsedilen kodlama dersine girecek öğretmenlere şimdiden başarılar ve bol sabırlar diliyorum.

    (bkz: ben gülmüyorum)
  • soyle bir site var: kodlamadersi.com.
    eylul 2015'te acilmis, yani daha cok yeni.
    simdi burada "algoritma ogretmeleri lazim, programlama dili spesifikasyonunu ogreterek bu is olmaz" goygoyu cokca yapilmis diye yaziyorum. bakin bu linkini verdigim, gorsel olarak gayet guzel, icerik olarak da su an bir baslangic olsa da henuz zayif oldugunu kabul etmemiz gereken sitede bile ust taraftaki menudeki ilk link "algoritma" linki, ve algoritma ile ilgili yazilar var orada da.
    ya arkadas nasil bir ozguvendir, sanki hic kimse kodlama dersinde algoritma'nin onemli bir yer tutmasi gerektigini bilmiyor gibi hemen buna "ama kodlama degil algoritma olmasi lazim" diye atlanabiliyor? yani bu suna benziyor, mesela sizin akciger hastaliklari uzerine uzman doktor bir arkadasiniz var, ve ortamda o da varken sigara'nin akcigere ne kadar zararli oldugundan falan bahsediyorsunuz, bunu uzun uzun anlatiyorsunuz. kendinizi komik duruma dusurmekten baska hic bir ise yaramaz bu degil mi? tamam devlet, milli egitim bakanligi bir nasa degil, ya da bir apple falan degil, ama herhalde su sozluktekilerden daha fazla bilen birilerini de ise alip memur yapmistir di mi devlet? yani hadi 2 tane adam ise aldiysa, en azindan bir tanesi bu kadar basit bir seyi dusunebiliyordur degil mi?
    simdi tabi ki fikir hurriyeti, ifade ozgurlugu, elestiri hakki falan. yav iyi de bir kisi bunu hatirlatir, iki kisi hatirlatir, yazar, 10 kisi "ama algoritma ogretilmesi lazim" diye konuya giriyorsa, kusura bakmayin ama yukarida verdigim ornege donusmeye basliyor. akciger hastaliklari uzmanina uzun uzun sigara ve akcigere zararlari nutku cekmenize benzemeye basliyor. ve bu komik.
    bunu yazanlarin da en az yarisinin ne ogretmenlikle ne de bilgisayarlarla, programcilikla falan alakasi olmadigina eminim. onu birak, hayatinde eline herhangi bir bilgisayar muhendisliginin falan curriculum'ini alip da bakmamistir. ama sozluge gelince herkes bir profosor, herkesin sanirsin konu hakkinda yayinlanmis 10 tane paper'i var falan. oyle bir ortam.
  • kodlama bilgisinin hacker'ları artırıcağı cehaletini ortaya çıkaran durumdur.

    okulda verilecek kodlama eğitim (tabii düzgün verilirse) daha çok mantıksal çözümleme yeteneğini geliştirmeyi amaçlar. dolayısıyla kimseyi hacker yapmaz.
  • güzel proje ama her duyduğumda içimde en ufak bir kıpırdanma dahi olmuyor. ben de böte mezunuyum ve üniversitelerde verilen eğitim kalitesini, öğrencilerin zihniyeti konusunda az çok bilgim var. işte bu yüzden hiç heyecanlanamıyorum.

    algoritma kısmı ağırlıkta olacakmış. iyi güzel de bunu anlatacak öğretmen ne seviyede olacak? kendi sınıf arkadaşlarımı düşünüyorumda 50 kişiden en fazla 5-6 kişi belki bunu yapabilir. programlama dili öğretme kısmında 10-15 kişi çıkar sanırım. geriye kalanlar ise üniversite okumak için gelenler ve öğretmen olup yan gelip yatma peşinde olan kişiler.

    daha 5 satır html yazamayan, herhangi bir programlama dilinde "hello world" yazdırmaktan dünyalar kadar uzak kişiler 1-2 sene kpss denen adaletsiz sınavı geçip şimdi öğretmenlik yapıyor. bu kişiler türkiye'deki madenleri, nerede ne yetiştiğini basit bir if koşulu yazmaktan daha iyi biliyor. onlara da bazen hak veriyorum. kararsızım. belki öğretmen olmaktan başka çareleri yoktur. gerçi bu kabul edilebilir bir bahane mi onu da bilmiyorum. bildiğim bir şey var; tüm sene kpssye çalışmak yerine daha iyi yazılım öğrenmeye çalışıp atanamayan insanların sayısının daha fazla olduğu.

    eğer bu işle ilgilenen yetkililer ciddiyse, bu dersleri verecek öğretmenler için kpss değil ayrı bir sınav hazırlamalılar. mısır en çok nerede yetişir, 10 yıl önce dünya kupası nerede olmuş gibi gereksiz sorular yerine öğretilmesi planlanan içerikleri sorsunlar. önce bi bakalım bunları öğretecek kişiler bunları biliyor mu? gerekirse 1 yıl sürsün bu sınav. adaylara tek tek mülakat bile yapılabilir. * *

    bu şekilde seçilmiş 1000 öğretmen kpss ile seçilmiş 100 bin öğretmenden daha kaliteli eğitim verecektir ve öğrencileri liseyi bitirdikten sonra dünya ile yarışacak projeler çıkarmaya başlayacaktır.
  • ortaokul ogrencilerime code.org, scratch, microsoft small basic anlatan bir bt ogretmeni olarak beni heyecanlandiran gelisme olsa da ne yazik ki amacina hizmet etmeyecektir. herkesin belirttigi gibi bunun iki temel nedeni var.

    1. altyapi: fatih projesi "yüzünden" okullardaki bilgisayar valilik kararlariyla laboratuvarlari kaldirildi. kaldirilmayanlar ise yenilenmedi. hali hazirda kullanmak oldugumuz 16+1'lik bilgisayar laboratuvarini indiegogo uzerinden baslattigim bilgisayar kampanyasi sayesinde kurdum.

    (bkz: #56039655)

    2. ogretmen: bu dersi bt ogretmenlerinin vermemesi gibi bir durum soz konusu. ki ders bt ogretmenleri verilse bile ortaokul bt ogretmenlerinin bir cogu kendini gelisime kapatmis, heyecaninin kaybetmis, meslekten sogumus durumda. tabii ki bu durumda olmalarinin en buyuk sebebi bilgisayar laboratuvari olmayan okullarda bilgisayar anlatmak zorunda kalmalari.

    sonuc olarak internet uzerinden satilan tabletlerin yerine okullara saglam bilgisayar laboratuvarlari kurulsa ve bt ogretmenleri elini tasin altina koyup zengin ders icerikleri olusturabilirse bu ders turkiye icin muazzam oneme sahip bir ders olur.
hesabın var mı? giriş yap