• yurdumda pasaport fiyatlari nedeniyle de kısıtlanmakta olan anayasal hakkımız;insan haklari evrensel bildirgesi'nin 13. maddesinin de konusu:
    madde 13
    1. herkesin bir devletin toprakları üzerinde serbestçe dolaşma ve oturma hakkı vardır.
    2. herkes , kendi ülkesi de dahil olmak üzere, herhangi bir ülkeden ayrılmak ve ülkesine yeniden dönmek hakkına sahiptir.

    otu boku komşumuz yunanistan ile kıyaslayanların pasaport fiyatlarini da kıyaslamaları gerekir, çarpı beş nokta on iki, boru değil.
  • mutlak olmayan bir insan hakkıdır. `birlemiş milletler siyasi ve medeni haklar sözleşmesi`nin 12. maddesinde bu hak ve kısıtlamaları belirtilmiştir.

    12. madde
    seyahat özgürlüğü
    1. bir devletin ülkesinde hukuka uygun olarak bulunan bir kimse, o ülke sınırları içinde seyahat etme özgürlüğüne ve yerleşeceği yeri seçme hakkına sahiptir.
    2. herkes kendi ülkesi de dahil, bir ülkeden ayrılmakta serbesttir.
    3. yukarıda belirtilen haklar, bu sözleşmede tanınan diğer haklara uygun olarak ulusal güvenlik, kamu düzeni (ordre public), genel sağlık veya genel ahlak veya başkalarının hak ve özgürlüklerini korumak için gerekli sebepler ile hukuken öngörülmüş sınırlamalar dışında hiç bir sınırlamaya tabi tutulamaz.
    4. hiç kimse, kendi ülkesine girme hakkından keyfi olarak yoksun bırakılamaz.
  • şimdisini bilmem ama bizim zamanımızda (örtmenlerimizin dediğine göre) öğrencilerin, okul veya milli eğitimden izin almadan sahip olmadığı hak. tabii bunun kağıt üzerinde olduğu, yoksa kimsenin bunu bilemeyeceği de yine örtmenlerimiz tarafından söylenmişti bize.

    ne sikim iştir anlamamıştım. ki yurtdışına çıkarken devletin bizden "döviz" olarak böyle bir para alması aslında yukarıdaki paragraftan daha korkutucudur. dolar neymiş? e hani ytl de yaptıydık o kadar?
  • is basvurularinda aranan ozelliklerden biri ise siddetle kacinilmasi gereken ozendirici kelime kalibi.
  • the henley & partners'ın hazırladığı visa restriction index 2013'e göre bu özgürlüğün en geniş olduğu ülkeler finlandiya, isveç ve birleşik kralllık'tır. türkiye ise 42.liği güney afrika ve st. lucia ile paylaşmaktadır.
  • ne kadar önemli olduğunu ülkece önümüzdeki gün ve haftalarda anlayacağımız anayasal hak.
  • nelerin bu kapsam dışında kaldığını ise eren erdem şurada anlatıyor.
  • anadolu yakasından avrupa yakasına geçişlerde köprülerden para alan bir ülkede bulunmayan bir özgürlük.

    şimdi ben anadolu yakasındaki evimden çıkıp avrupa yakasına geçtim. evime dönmek için tercih edeceğim 2 köprü var ve ikiside ücretli...

    türkiye'de tüm özgürlükler için p.v=n.r.t formülü geçerli. (bkz: paran varsa ne rahat)
  • 2 kilometre uzaklıkta duru tiyatro. uzun zamandır tiyatroya gitmedim. fakat bugün gece yarısı çikolata krizi gibi tuttu; tiyatroya gitme özgürlüğü diye bir şey türkiye için de olabiliyormuş.
hesabın var mı? giriş yap