• (bkz: joe quinto)
  • zaman yolculuğu ve zaman-mekan mantığının en sağlam kurulduğu filmlerden biridir.
  • (bkz: #15562919)
  • sinemada çok severek izlemiştim, geçenlerde indirdim bir daha seyredeyim diye yine çok severek ağzım kulaklarıma vararak izledim...bence karakterle çok güzel olmuş. abimle oturup seyrederdik, hayal meyal hatırlıyordum karakterleri seyrederken hepsi teker teker geri geldi aha bu sulu, aha bu bones diyebildim hele favorim chekov oldu zaten severiz anton yelchin'i küçüklüğünden takipçisiyiz...bence ne derlerse desinler zachary quinto genç spock rolünü çok güzel üstlernmiş, izlerken aa syler demiyoruz hatta heroes izlerken artık aa spock diyenler çıktı:) bak çok heyecanlandım şu sınav dönemimde açıp bir daha seyredeyim bari...
  • dönmesi (yani hafızalarımızı tazelemesi) vesaire iyi oldu da, ne yazık ki bir star trek hayranı olarak, star trek'in oturduğu bilimsel zemini nasıl insanlara heyecan ve gösteriş uğruna maymun ettiler aklımı almıyor.

    bizim atılgan karadeliğe ha düştü ha düşecek, şöyle çukura düşermiş gibi yapıyor. yahu tekillik ve olay ufku denilen şeyler var el insaf. karadeliğe hiçbir zaman düşülürmüş gibi yapılmaz, ya sündürülürsün ya da paramparça olursun. yapılan şovu neredeyse 3-4 km ötede oluyor. o büyüklükteki karadelik affetmez. ikincisi bir süpernovadan sonra en az 50 ışıkyılı civarında hayat kalmaz. dahası, bir süpernova patladığında yuttuğu etki alanı çok büyük olur. bizim yıldız şişerek romulusu yutuyor, adına da süpernova demişler, ilginç.

    şu red matter gülünçlüğüne ise hiç değinmiyorum.

    star trek bomboş bir bilimkurgu masalı değil, anlatılanların çoğunda bilimsellik de yatıyor. bazı yerlerinde insanların olay akışını zorlamasın diye uzaylılar ingilizce konuşuyor ya da uzayda patlama sesleri oluyor ve duyuyoruz ama sırf gösteriş uğruna karadeliğin ağzından dönermiş gibi yapmak nedir, şaşılacak şey. hadi star wars'da yapsalar şunu, kendisi zaten fantastik kurgu deyip kabul edeceğiz de, bunu bu anı ve şanı olan 40 yıllık bir üründe yapmaları çiğ kalıyor.
  • onbir film, altı televizyon serisi, bilimum çizgiroman ve kitaptan oluşan en üretken bilim kurgu serisi. hesaplarıma göre tüm televizyon serilerini ve tüm filmleri bir oturuşta hiç gözlerinizi ayırmadan izlerseniz hayatınızdan tam olarak 31 gün götürecektir. peki değer mi? sorusuna değer tabiki diye karşılık vermek gerekir.

    aynı adı taşıyan orjinal televizyon serisinden bahsedecek olursak; kaptan james kirk'ün neredeyse her bölümde bir uzaylı hatun tavladığı, mr. spock'ın buna anlam veremediği ama sorunlardan kurtulmalarına yardımcı olduğu için etkin ve verimli bulduğu, doktor bones'un ise sürekli daha önce karşılaşmadığı tıp olaylarıyla harmanlanmış artık eski denilebilecek bilim kurgu dizisi.
  • kendisinin on ikinci filmi 2012 yılında çıkmak üzere yoldadır, sevenlerine duyrulur.
  • 11 tane film çekip de hala suratında, kolunda, kıçında kına olan insanları uzaylı olarak gösterme sanatının en iyi uyarlandığı film.

    - selam...
    - aman tanrım bir hödötyalı. teslim ol ve ellerini kaldır.
    - yok kardeş ben insanım, boya atolyesinde çalışıyorum da üstüme boya sıçradı biraz.
    - ha şöyle desene be, ödümü patlattın.

    serinin en iyi filmi turist ömer uzay yolunda'dır.
  • bu serinin en pis tarafı ne biliyor musunuz?

    bitiyor. original, next generation, deep space nine, voyager, enterprise, hepsi bitiyor. o da yetmiyor üzerine babylon 5, andromeda, farscape hatta firefly bile bitiyor. battlestar galactica zaten bitiyor.

    ne oluyor; sonra böyle sap gibi ortada kalıyorsunuz. uzaysızlık başınıza vuruyor, şu ortamlardan pek feci sıkılıyorsunuz.
  • bünyede kalıcı hasarlara yolaçabilmektedir. yoksa sql sorgusu yazarken ısrarla @startdate yerine @stardate yazmamın başka açıklaması olamaz.
hesabın var mı? giriş yap