• yaşanılan kaçıncı rezillik?

    siyasal islamın ülkemize kattığı bir başka yüz kızarması.
  • övünebiliriz. izlanda’yla aynı listeye girmişiz.
  • buna sebep olan kirli işleri, ilişkileri araştıralım diyoruz, mecliste cumhur ittifakının oylarıyla reddediliyor. kimi korumaya, neyi gizlemeye çalıştıkları gayet açık.
  • bence onlemleri aliasi gereken bir konu bu, cunku bu en cok yabanci ulkelerin turkiye hakkinda dusundukleri konu, rezza zarrap olayinda gordugunuz gibi bildigimiz boku elimize aldik yetinmeyip bide sivazladik kara para aklamaya bakanlar bire girmisti....
  • şu listeye itimat eden gerizekalıdan başka bir şey değildir. pkk’yı besleyen avrupa amerika nerede? afrika'da teröristlere cirit attıran fransa nerede. şu güzelim ülkede yaşayan insanlara bak. yarısı ülkeyi her geçen gün bataklığa sürükleyenlerin peşinde, diğer yarısı pkklılardan medet umar vaziyette. nasıl olacak bu işler?
  • pembe listeye girmesin de ...
  • kontrol altına alınmış medya yazmıyor diye tüm dünya olan biteni bilmiyor mu sandınız? bunlar gittikten sonra ortaya saçılacak neler var daha
  • türkiye'nin kara paranın aklanması ile ilgili bir sıralamada "gri" listeye dahil edilmiş olması yine batı'nın iki yüzlülüğüdür. ortada gri bir durum yok.
    berlusconi'nin nikah şahidi olmaya özel uçakla geldiği bir ülkeyi gri listeye almışlar. tebessüm ettim.
  • s&p, moodys ve fitch nasıl not düşürdüğünde türkiye ye saldırı diye ortalığı ayağa kaldırdılar.
    sonunda kredi derecelendirme kuruluşları az bile düşürdüğü idrak ettiler.

    şimdi fath hakkında atıp tutuyorlar ama çok geç alınan karar.
  • fatf, 1989 yılında g-7 ülkeleri (abd, japonya, almanya, fransa, ingiltere, italya ve kanada) tarafından kara para aklamanın uluslararası alanda önlenmesi amacıyla ekonomik işbirliği ve kalkınma örgütü bünyesinde kurulmuştur.

    11 eylül 2001 tarihinden sonra terörün finansmanı ile mücadeleyi de amaçları arasına koyan fatf'e türkiye, 24 eylül 1991 tarihinde üye olmuştur.

    fatf, ülkeleri iki farklı listede sınıflandırmaktadı:

    1) kara liste: kara parayla ya da terörün finansmanıyla mücadele alanında faft ile işbirliği yapmayan ülkeler (iran, kuzey kore vb.)

    2) gri liste: kara para aklama ve terörün finansmanı konusunda eksiklikleri bulunan, risk içeren ve yakın gözetim altında tutulması gereken ülkeler.

    gri listeye alınan ülke, stratejik ve yasal eksikliklerini giderme taahhüdünü takvime bağlayarak, gerekli adımları atarsa, bu listeden çıkarılıyor.

    imf'in yaptığı bir araştırmaya göre gri listeye alınan ülkeler, yabancı yatırımcı çekmekte zorluk yaşıyor.

    sıcak para olarak tabir edilen portföy akışının azalmasına neden oluyor. bu azalma bir ülkenin gsyh'sının yüzde 3'ü oranında gerçekleşiyor ve benzer bir azalma da doğrudan yabancı yatırım oranında gerçekleşiyor.

    imf araştırması - bbc türkçe - amerika'nın sesi
hesabın var mı? giriş yap