• sanırım can yayınları, bu konuda rakipsiz.
  • kitap okumamaya bahane değildir. sahaflar var, beyazıtı var, kadıköyü var aslıhan pasajı var. olmadı bazı kitapçıların şapşahane indirimleri oluyor, kitapların eski basımlarını uygun fiyatlara satıyorlar.

    okuyunuz, okutunuz!
  • bir zamanlar* beni kitap çalmaya sevkeden durumdu. en azından öyle sanıyordum...
    meğer sadece adrenalin seviyomuşum.. kitaba verilen paradan hiç sakınılmadı ki evde amk
  • saçmasapan bi olaydır. korsana teşvik eder. aynı kitabın korsanını 5 tl ye alabilirken kim neden 35 tl versin bi kitaba.
  • sadece güncel, popüler, boyalı, hava atmalık kitapları okuyanları korsan kitaba iter.
    yani şimdi devlet radikal bir karar alıp "bundan sonra hiçbir kitaptan vergi almayacam" dese, bütün kitapçılar, yazarlar vs. fiyatları en aşağıya çekerek en kalın kitabı bile 5 liraya satsa, bunu gören korsan kitap basan orospu çocukları korsan kitap fiyatını 50 kuruşa indirse, biz yine gidip o korsan kitaptan almaya çalışırız. korsan kitabı haklı çıkarmaya çabalarız. niye? bedavacılık işimize geliyor herhalde.
    arkadaş sana kimse git 40 liralık kitabı al demiyor, durumun yoksa, e kitap okursun, "e kitap gözümü bozuyor" diyorsan, kütüphaneye gidersin, "ben kütüphanede okuyamıyorum" diyorsan, sahafçılara gidersin "ben eski kitap okuyamam" dersen, kusura bakma ama "ne emmeye geliyon, ne de gömmeye" derler.
  • aynı içerik kitapta değil de ibook diye bir apple ürününde olsaydı millet 2 aylık maaşını yatırır yine de alırdı, sonra da gelip burada "sanane kardeşim, adamlar kaliteli kitap yapıyor, kıskanmayın fakirler" demeye başlardı eminim.

    - a hangi ibook'u okuyorsun?
    - pucca'nın ibook'u <3, biraz para biriktireyim pinkfreud'un ibook'unu da alıcam.
    - okumak güzel şey tabi canım, güle güle kullan. bıyıkların ve gözlüklerin de çok güzel bu arada.
    - sağol ya, bisikletim de var ve toms ayakkabılarımla çok uyumlu bir tasarımı var. dur hemen bir fotoğrafımızı çekip filtreyi bastıktan sonra instagram'a yükleyelim, bir de check-in yapayım. 15dk olmuş ikisini de yapmadım.
    - lan kitap diyorduk konuyu yine kendine getirdin, neyse ben gidiyorum.
  • kağıt ve matbaa ile alakalı bir işte çalışmaya başladıktan sonra o kadar da hak veremediğim durum. kendi bütçem açısından evet pahalı buluyorum ama matbaacı açısından bakınca o kadar da pahalı değil. kağıt dediğin şey türkiye'de üretilmiyor malumunuz. türkiye'de sadece geri dönüşümlü kağıt üretimi var ve o da neredeyse tekel diyebileceğim bir kaç büyük firmanın elinde. siz saman kağıdı diye geçiyorsunuz belki ama o saman kağıdını adam euro ile satıyor, sadece havale ile çalışıyor ve buna rağmen tırlar kapısında sıra oluyor mal alacak diye. bunun telifi, vergisi, bandrolü, vs.si eklenince ciddi bir maliyet çıkıyor ortaya. çok büyük ve ünlü yayınevleri dışındakiler öyle çok yüksek kar marjıyla satış yapmıyor emin olabilirsiniz.
    benim size tavsiyem kasım ayında kitap fuarını kaçırmayın, şu anda da idefix'te bir ay süren bir kitap fuarı var. neredeyse yarı yarıya indirimler, deli fiyatlar var. bir de internette normal zamanda da çok daha ucuza bulunabiliyor kitaplar. dnr'ın kendi internet sitesinde aynı kitap mağazadakinden daha ucuza satılabiliyor mesela.
  • (bkz: #29192577)
  • bir türkiye gerçeğidir. kitap okuma hevesini makul bir maddi giderle karşılamak için metrobüsler, trenler ya da kargolar beklemek zorunda olma çözümü öneren tüm kitap kurtlarına gelince, o iş öyle değil ağalar demek isterim. bir sahafta gezmek, içine notlar alınmış o kitapları karıştırmak zevklidir* ya da bir kütüphaneye kapanıp kitaplarla yolculuğa çıkmak*... lakin gelin görün ki bunların kitap severlerin hayatında romantik bir kaçış olması gerekirken, türkiye'de ucuza kaçmanın yolu olmuştur. hem ben istediğim, raflarına alıştığım, düzeni düzenim olmuş kitapçıdan alışveriş yapmak istiyorum. neden bundan mahrum kalmak zorunda olayım ya da ayrıca kilometrelerce yol çekeyim trafik de cabası... hem de saçma bir vergilendirme politikası yüzünden.

    ama en acı tarafı da bu tavsiyelerin de aslında pek bir karşılığı olmayışı. eli ayağı düzgün, şehrin tam merkezinde şöyle akla bir çırpıda gelebilen kütüphane hangi ilde ben çok merak ediyorum. bazı büyükşehirler haricinde -sahaf denen kültürden haberi olmayan taşra sıkıntılarımızı saymıyorum dahi. istanbul'da büyüdüm, kütüphane diye yola çıksam google map olmadan allah'ım şaşar o kadar söyleyeyim. sakarya'da okudum; bir gün sınıf arkadaşlarım ile harvard'lı gibi kasılıp çarşıdaki kütüphanede ders çalışalım dedik. aman yarabbi, oradan değil şehir kütüphanesi yeni gelin evine dekor kitap bile çıkmaz o denli berbat. gavur öven tiplerden olmak istemem ama londra'da yaşadığım süre boyunca her mahallenin kendi şirin ve kapsamlı kütüphanesini görmek bu tc vatandaşında çeşitli eziklik duyguları yarattığı da oldu yani.

    demem o ki çok okumuş kitapseverler, kitabın pahalı olmasına dair serzenişlere internetten al gibi soğuk, korsan al gibi emek sömürüsü, sahaf gezmek nedir biliyor musun gibi kibirli cevaplar vermekle olmuyor. onun yerine taksim meydanı'na çıkıp eylem yapalım vergi düzenlemesi için.*
  • son derece doğru bir tespittir. pahalı değil, "çok" pahalıdırlar..

    iyi bir işim ve iyi bir gelirim olmasına rağmen okuoku.com gibi internet sitelerinden kitap alınması taraftarıyım.. daha ucuz, tek olayı bu..

    bu ne lan.. 25-30 liraya kitap mı olur??
hesabın var mı? giriş yap