• hazır kodları yazanlar manav çünkü
  • güzel yöntem. ya yazılımcılığın kolay olmadığını iddia ederek arkadaşın üstün zekasını onaylayacağız ya da yazılımcılığı gömüp başlığı haklı çıkaracağız.

    belli bir seviyede bu işler öğrenilir. web sitesi yapmayı zaten 3 ayda öğretiyoruz. ancak maaşı iyi olan yerler kopyala yapıştır yapıp "web sitesi yaptım." diyenleri almıyor işe. maaşını düşündükçe kudurup ekşide içinizi dökmenize neden olan yazılımcılar o dili yazmak zorunda. bir problemi çözmenin sayısız yolu var ve o yolların hepsi mevcut süreçte uygun olmayabiliyor. iyi yazılımcılar bunu bilir. hintli adamdan tutorial izleyip "ben yazılımcı oldum." diyenlerin bunu anlaması ya da 2500 liranın üzerinde bir maaş alması pek mümkün değil. bionlukta 300 liraya site satarsınız ama <3

    bu arada başlık sahibinin de bu dediklerinin hiçbirini yapmadığı çok bariz ama biz yine de karşımızda sürü arasında kendine yer bulmaya çalışan bi ergen irisi yokmuş da hakikaten bir yazılım dehası varmış gibi davranalım bakalım. bu başlık işe yaramazsa öğretmen ya da kadın düşmanlığı alanlarında aktif olarak yalnızlığınıza bir nebze olsun çare bulabilirsiniz.
  • geldi yine tipini commitlediklerim
  • evet bütün kodlar internette, hangisini kopyalayıp yapıştırman gerektiğini bilecek kadar bilgi ve tecrüben olduğunda çok kolay bir meslek.

    not: senior yazılımcı

    edit: arkadaşlar trolle troll oluyoruz işte. copy paste'i nadiren kullanıyorum mesela. işimin büyük çoğunluğu süreçler hakkında düşünmek, tartışmak ve ihtiyaçları anlayıp karar vermek ve koda dökmek.
  • benzeri çok olan troll başlıklardan bir diğeri ama ciddiye alan olduğu için açıklayayım.

    yazılım en zor mesleklerden biridir. çünkü yazılımlar insanlık tarihinde üretilen en karmaşık sistemlerden biridir. hatta belki de en karmaşığıdır.

    evet giriş bariyeri düşük. ilkokul seviyesinde kodlama öğretilebiliyor. ama matematik de ilkokul 1. sınıfta öğretilmeye başlanan bir şey.

    yazılım da matematikten çok farklı değil. giriş bariyeri düşük. ama karmaşıklığının ve öğreneceklerinizin ucu bucağı yok.

    nasıl ki lisede matematik dersi almak sizi matematikçi yapmazsa 3 haftada web sitesi öğrenmek de sizi yazılımcı yapmaz.

    elbette birtakım kurslarla falan kendinizi geliştirip alaylı kontenjanından bu mesleğe dahil olabilirsiniz. ama bu kimsenin size iyi maaş vermesi için yeterli bir sebep olmaz. daha yolun başında olursunuz.

    bunun yanında yazılım mental olarak oldukça yorucu bir iştir. öyle ki burnout denilen tükenmişlik sendromu yaşamak neredeyse standart hale gelmiştir.

    bunun yanı sıra yazılım üretim süreçleri de karmaşık, hatta neredeyse kaotiktir. çünkü
    1) çok fazla bilinmez ve belirsizlik vardır.
    2) çok fazla bağımsız parça vardır.
    2) yazılım geliştirme gerçekte bir tasarım sürecidir. bu yüzden değişkendir ve iteratif ilerler.

    hobi olarak yapılan ve çocuklara bile öğretilebilen kodlama ile profesyonel yazılımcılık mesleğini karıştırmaktan kaynaklanıyor bunlar.
  • kopyala yapıştır yazılım budur.
  • 20 küsur senedir nice yazılımcıya da ev sahipliği yaptığı binlerce makaleyle sabit ekşi sözlüğün arama yapmadan entry girişine mâni algoritma geliştir(e)memesini terzinin söküğünü dikememesiyle mi açıklayalım o halde?

    kolay olan tek şey üfürmektir.
    nefesine kuvvet.
  • tabi canım kolay iş.

    mesela avukatlık veya hakimlik de kolay. zaten kanunlar hep bi kitapta yazıyor. anayasa adı da. kanun hazır yani. pdf'ini bilgisayara yükle, ctrl+f ile gereken konunun anahtar kelimelerini yazıyorsun. hoop çıkıyor karşına.

    doktorluk da ona bakarsan daha kolay. adam ensem ağrıyor diye geliyor. hemen aç anatomi kitabınım pdf'sini, bul ense kategorisini, büyük ihtimal trapezus kasılması. ver kas gevşetici. hani doktorluk için okul bile okumaya gerek yok zaten hepsi kitapta yazıyor. gerektiğinde ara bulursun zaten.

    daha uzatırım da bence başlık sahibi arkadaş ne kadar malca bir yorum yaptığını anlamıştır. 2 websitesi yapınca kendini yazılımcı sanan html'e de programlama dili diyordur, kesin.
hesabın var mı? giriş yap