• hakkında ne kadar az entry girilmiş olduğunu şaşırarak farkettiğim tüm zamanların en iyi türkçe sözlü pop albümlerinden biri.

    olması gereken lokomotif çıkış şarkısı kontenjanından olan şov yapma yı ve daha önce kayahan söylediği için olmasa da olurmuş beni anlamadın ya yı saymazsak albümde boş şarkı yoktur denilebilir.

    albümdeki şarkılar;
    şov yapma
    dokun bana
    yeniden sev
    haram geceler
    kavak yelleri
    aman
    her sevda yeni bir veda
    dokunsalar ağlarım
    beni anlamadın ya
    çarem benim

    şov yapma
    söz : aysel gürel
    müzik ve düzenleme : onno tunç

    sanırım aynı zamanlara rastlayan sezen aksunun şinanay şarkısın başarısına istinaden albüme koyulması düşünülmüş pek de ilgi çekici olmayan bir şarkıdır kanımca. lakin müziği onno tunça ait herhangi bir şarkıya burun kıvıramayacak bir ustalara saygı insanı olduğumuz için bu konu üzerinde fazlaca durmaya gerek yoktur.

    dokun bana
    söz :leyla tuna
    müzik ve düzenleme : onno tunç

    leyla tuna – onno tunç şarkılarından bir diğer güzel örnek. onno tunç'un sözlere uygun düzenlemesi ayrıca çok başarılıdır.

    yeniden sev
    söz :aysel gürel
    müzik ve düzenleme : onno tunç

    zamanında ali kırcalı atv ana habere onno tunç un bu şarkı vesilesiyle konuk olarak ağırlandığını hatırlarım. dışarıya şarkı ihracatımız konusunda bir ilk midir bilemiyorum ama o zamanlarda gayet de ünlü olan gipsy kings grubunun bu şarkının telif haklarını onno tunçtan aldığını öğrenmiştik kendi albümlerinde kullanılmak üzere. no vivire isimli bu şarkı grubun love and liberte albümlerinde yer alır.
    zaten şarkının gitar düzenlemeleri de gipsy king tarzına tam uyuşmaktadır.

    haram geceler
    söz ve müzik : adnan ergil
    düzenleme : onno tunç

    fazla söze gerek olmadan tüm zamanların en iyi slowlarından biri olduğu söylenebilir rahatlıkla. adnan ergil imzalı birçok şarkı da bu şarkı gibi kalitelidir. buraya bir ekleme yapalım. bu şarkı düzenlemesi ve yorumuyla evrendeki en mükemmel durumuna bu kadar yaklaşmışken, büyük bir cesaret örneği gösterip yorumlamaya çalışmış şarkıcılarımız da olmuştur. eh be arkadaşım, nilüfer söylemiş, onno abimiz yapmış üzerine deseni zaten. sen bırak girme artık o işlere değil mi ama. hiç bir mantıklı izahı olamadı bu çabaların benim gözümde.

    kavak yelleri
    söz : ülkü aker-nilüfer
    müzik ve düzenleme : buğra uğur

    genelde klavyeci olarak nilüfer konserlerinden ve albümlerinden tanıdığımız buğra uğur’un inanılmaz güzel bestesi. “içimde yılgın rüzgarların ayak sesleri, sen de daha yeni yeni kavak yelleri” diyen, iç acıtan sözleriyle, genç yaşımızda içimizde yılgın rüzgarları hissetmemizi sağlamış şarkıdır.

    aman
    söz ve müzik : kayahan
    düzenleme : iskender paydaş

    albümün hareketli şarkı kontenjanını bence en başarılı şekilde doldurmuş şarkıdır. adet olduğu üzere kayahan şarkılarına iskender paydaş düzenlemesi çok da güzel olmuştur.

    her sevda yeni bir veda
    söz : aysel gürel
    müzik ve düzenleme :onno tunç

    mükemmel bir keman introsuyla başlayan şarkı nilüferin buğulu sesiyle ve davul düzenlemeleriyle sanırım mükemmele çok yakın gibidir. nilüfer, “o son bakıştaki dumanlı gözler” derken arka planda yapılan düzenleme oyunu onno tunçun ustalığının başka leziz bir göstergesidir. akustik gitar da, onno tunç tarafından çalınmıştır.

    dokunsalar ağlarım
    söz müzik : adnan ergil
    düzenleme : onno tunç

    sözleriyle alıp götüren bir başka harika adnan ergil şarkısıdır.

    beni anlamadın ya
    söz müzik : kayahan
    düzenleme : iskender paydaş

    çarem benim
    söz müzik : şehrazat
    düzenleme : onno tunç

    albümde bu kadar hit slow varken belki de haliyle sıra kendisine gelememiş başka bir mükemmel şarkıdır. “sen sular gibi çarem benim, aşkı elinden içtiğim”

    albümden bir başka nokta da, perdesiz gitarlarda rastlanan erkan uğur şeklinde yazılmış ve büyük olasıkla erkan oğur olması gerektiğini düşündüğümüz müzisyen konusundaki ilginç durumdur. kasedinde gördüğüm bu ismin bir sadece kasede özgü bir matbaa hatasını olabileceği düşünürken daha sonra cd sinde de ismi aynı şekilde görünce "eh artık tek kusuru da bu olsun" dedirtmiştir.

    yorumu, şarkıları, düzenlemeleri, müzisyenleriyle türk popunun yüzakı albümlerinden biridir.
  • nilufer'in, onno tunc'un yapimciligini ustlendigi ilk albumu. yeniden sev isimli sarkisiyla pek sik karistirilir. albumden cikan ilk hit olan sov yapma ortaligi epey sallamis; nilufer'in kah vakkorama gym'de sportif kiyafetler icinde kosturup, kah yakin plandan mikrofonu neredeyse agzina sokarak "ahh" demesiyle akillarda kalmistir.
  • albümün raflarda yer bulduğu 1992 yılından bugüne 19 yıl geçtiğini dehşetle farketmeme neden olmuş albümdür.

    üniversite öğrencisi olup ankara-adana arası otobüs yolculuklarında walkmenimle (o zamanlar walkman vardı ) yolculuk yaptığım yıllar. neredeyse 2 veya 3 haftada bir memleketine giden bir genç kız olduğum günlerde uzunca bir süre dinlediğim bir albümdü.

    şov yapma, dokun bana, haram geceler, aman isimli hitlerle nilüfer'in kendini aştığı yıllar .

    bu albümü otobüste yaşlı gözlerle dinlediğim yıllardan bugüne 19 yıl geçmiş. dile kolay. bu şarkıları kimin için dinlediğimi ve kime aşık olduğumu bile hatırlamıyorum.

    hayat boş. aşklar geçici.
  • manga versiyonunu beğendim aslında. farklı bir yorum işte.

    https://www.youtube.com/watch?v=r21a5zs8azw

    evet, yaşım 27 içim ergen.
  • bu albumun kapagi; beyaz zemin uzerine kapkara goz makyajli, bembeyaz, yarim bir nilufer suratiydi.

    (bkz: 90 larda cocuk olmak)
  • nilüfer'in 1992 tarihli albümü.
    albüm nilüfer diskografisinin parıldayan pırlantısıdır. müzikalitesi en üst düzeydeki albümü budur.

    en kaliteli albümlerinden birisi olmasının başlıca sebebi zannederim istisnasız her şarkının altında bulunan onno tunç imzasıdır.

    el kadar bebe iken babamın arabasında vardı bu kaset. babam çok dinlerdi. kasetin a yüzü ve b yüzünü binlerce kez dinletmiştir bana araba seyahatlerinde. o zamanlar bir şey anlamadan dinlerdim. fakat seneler sonra dinleyince, tüm şarkılara ve notalara ezbere eşlik edebilmek, dinledikçe 92 93 senelerine dönebilmek... hiçbir şeyin yaşatamayacağı nostaljiyi yaşatıyor insana... şimdi dinlerken nilüfer ne zaman her sevda bir veda cümlesini söylese hemen kuşadası yollarında babamın sigara dumanına boğduğu bitmeyen sıkıcı uzun araba yolculukları geliyor mesela aklıma... ayrıca nilüfer bu albümü çıkarınca tanıtım amaçlı turneye çıkmıştı. babam sağolsun yükselij koleji spor salonunda binlerce kişiyle beraber bu albümdeki şarkıların hepsini canlı dinleme fırsatı bulmuştum... kıymetini şimdi anlıyorum. şimdi dinlerken ne zaman şov yapma kelimesini duysam kendimi babamın omuzlarında konser kalabalığının arasında görüyorum. 30 yaşını kemirdiğim şu günlerde hiç iyi gelmiyor bu albüm bana.
  • en sevdiğim nilüfer albümü. bu albümle koyduğu çıtayı asla aşamayacak.

    nilüfer’in seksenler sonu ve doksanlar başında yayınladığı albümlerde sesinin ve yorumunun gücü dinleyiciyi ezecek raddededir. kadın resmen size isyanını, yakarışını, özlemini, sevdasını hissettirir, hem de iliklerinize kadar... bu albümün farklı olmasının sebebi ise hem beste kalitesinin hem de nilüfer’in yorumculuğunun ayrı ayrı öne çıkmasıdır. bu albümü geceler, esmer günler, sen mühimsin gibi güçlü albümlerden benim için daha ayrı kılan nokta ise şarkıların oldukça yoğun olmasıdır. bu albümde on şarkı var ve sadece dört tanesi hareketli ve pozitif; geri kalan altı şarkı ise yoğun, duygulu ve acımasızlar. kırılgan bir döneminizde dinlerseniz ağız burun dalabilecek kapasitedeler.

    çocukken yeniden sev, aman, beni anlamadın ya gibi hareketli şarkılarını sevdiğim, ağır şarkılarını anlamadığım bu albüm; yıllar sonra, artık yaş itibariyle albümü anlayabilir olduğumda beni fazlaca etkilemişti. bu kadar yoğun bir albümü nasıl yapabildiler diye düşünmüştüm. düşünsenize; öyle bir albüm ki haram geceler ile birden albümün tüm havası karanlıklaşıyor, ardından kavak yelleri, dokunsalar ağlarım, her sevda yeni bir veda gibi üç dev hüzün bombası araya katılan hareketli şarkılara rağmen bir bir vuruyorlar. kapanışı ise resmen bir yakarış senfonisi olan çarem benim yapıyor, albüm biterken siz de bitiyorsunuz.

    böyle bir albümü yarattıkları için onno tunç’a, aysel gürel’e, adnan ergil’e, şehrazat’a ve yorumladığı için nilüfer’e ne kadar teşekkür etsem az. bu albüm, müzikal açıdan dev bir sanat eseridir.
  • kesinlikle zamanın çok ötesinde bir eser.
  • pucca ne ki kendisinin hayatından yapılmış film ne olsun diyerek kapısından geçmediğim hadi inşallah filminin belki de en güzel şeyi olmuş dediğim şarkı.
  • geçmiş olsun dediğim yazar. ahahaha geçer merak etme.
hesabın var mı? giriş yap