• siz bakmayın onun küçük ve yuvarlak olduğuna, ağrının koskoca vücudun neresinde olduğunu bulup tam o noktaya etki etme gibi olağanüstü güce sahip bir süper kahramandır kendisi. o ağrı kafanda da olsa, ayak parmağında da olsa, götünde de olsa bulur ve yok eder. süpermen mi olmak istersin ağrı kesici mi deseler hiç tereddüt etmeden süpermen derim. konsepte uyduracam diye salaklık edecek halim yok kusura bakmayın. süpermen olmak çok mantıklı.
  • bizim ağrı kesici dediğimiz şeye amerikalılar painkiller diyor.

    bu yüzden bir ülke başını ağrıtırsa amerika öldürüyor, türkiye ise sadece diplomatik ilişkiyi kesiyor.
  • etkisini % 1500 oranında gösteren yeni bir çeşidi çıkmış ilaç türü.
  • tedavi sırasında, oluşan ağrıyı ertelemek için oral ya da damar yoluyla kullanılan sıvı ya da tablet şeklindeki kimyasal madde. tedavi edeci özelliği yoktur. rastgele kullanılmamalı.
  • aslında ağrıyı tedavi etmeyen, gidermeyen, acıyı algılama eşiğinizi yükselten ilaçlardır. bu sayede acıyı hissetmezsiniz. bu bilgiyi 40 yaşımda öğrendiğimde ufkum açılmıştı.
  • ademhan esen'in öykü çalışmasının ismi.

    ateş düşürücü, kas gevşetici ve anti depresan gibi fazlasıyla iddialı bölümleri var. genelde kısa öykülerden oluşmakta, fakat birkaç tane novella tadında uzun öyküyü de barındırıyor bu dev eser.

    dil, kurgu, geçişler ve mizah düzeyli. ilk başta duyunca öyle gelmiyor olabilir, ama hem kitabın hem de yazarın ismini sıkça duyacağız gibi görünüyor.
  • regl döneminde majezik, başımın sağ tarafı tuttuğunda parol, sol tarafı tuttuğunda novalgine...

    majezik başımı asla geçirmiyor, parol aşağıya hiç uğramıyor, sağ üstte çalışıyor o, novalgin bazen de panalgine... bu ikisi nadiren aşağıya etki ediyor. dişim ağrıdığında ise bu üçü işe yaramıyor, dikloron alıyorum, o da başımı biraz geçiriyor, aşağıya hiç uğramıyor.

    tüm bölgelerde ağrı olduğunda apranax fort hepsini kesiyor. deli gibi bir avuç ağrı kesici içmektense bir turuncu apranax atıyorum, bu sefer de mide isyanlarda.

    bu yaşıma kadar parol'u bile tanımayan ben arveles'e dolphin ilave edip ibuprofen sosuyla augmentin imal edebilirim. yapabilirim:)

    ha, aspirin'le çok güzel turşu yapılıyor bu arada.
  • genç yazar ademhan esen'in öykü kitabı, ne zaman darlansam açıp okuduğum murat menteş, alper canıgüz kitaplarının yanında yerini aldı bile, hem benim migrenim var sanırım buna daha çok ihtiyaç duyacağım.

    kimi öykülerinde feyyaz yiğit*'i andırıyor ama ondan daha olgun, kimi öykülerinde* belki ilhami algör* ama onun kadar ağır değil. vermek istenen mizah tam dozunda. bir sürü minik öykü var her biri apayrı bir hayal ürünü, neye ihtiyaç duyuyorsanız açıp okursunuz.

    bir öykü var ki içinde, fena diktatör, onun için çok kırgınım. muazzam bir kurgu, keşke upuzun olsaydı keşke hiç bitmeseydi istedim. bir de balıklar da ağlayabilir... biri bana öyle aşık olsa hayattaki tek amacım bu aşka doğru düzgün karşılık vermek olur, bu ne güzel aşk tasavvurudur.

    velhasıl tamamıyla mükemmel bir kitap demiyorum kesinlikle ama kusurları olabilecek en azı, hem ilk elin günahı olmaz. dilerim yazarımız bu muhteşem hayal gücünü bizimle paylaşmaya devam eder.
  • hayat kurtarıcı icat. hele majezik vazgeçilmezdir. her derde deva olan cinsten
  • ademhan esen isimli yazarın kitabı.

    pazar günü uçakta uzun bir yolculuk yapacaktım. okumak için kitap arıyordum. kız arkadaşımın ısrarıyla bu kitabı aldım. iki saat gibi kısa bir sürede bitirdim ama üç ay filan hazmedemem galiba. mükemmel bir öykü kitabı. çok sevimli öyküler var. ağrı kesici, ateş düşürücü, kas gevşetici ve anti depresan bölümleri ve her bölümdeki farklı farklı öyküler, hem kurmacanın sınırlarını zorluyor hem de gerçekten ağrıyı alıyor. keşke yazar jet-lag için de bir öykü yazsaymış.

    sıkı bir okuyucu ve kendi çapımda eleştirmenim. ilk kitabı olmasına rağmen gerçekten başarılı buldum. sürükleyici ve sade bir dili vardı, olması gerektiği gibi. içinde çok çok çok beğendiğim birkaç öykü var ki bunlardan bir tanesi fena diktatör, diğeri origami. bu öyküler cidden büyülüyor.

    eklemek istediğim bir şey daha var, öykü yazmak roman yazmaktan daha zordur. bu herifin romanda da başarılı olacağına inanıyorum. umarım kitaplarının devamı gelir.

    ve çınar yayınları'na böyle yazarlara fırsat tanıdığı için teşekkür ediyorum.
hesabın var mı? giriş yap