amazon.com.tr
-
bugün gerçekten çok fantastik bir iade işlemi gerçekleştirdim.
4 adet aptamil prosyneo 1 bebek maması aldım, ancak bizim bebeyi kabız yaptı.** ben de 22 gün olmasına rağmen yahu bu amazon 30 gün diyordu iadeyi 1 tanesini açtım ama 3'ünü iade edebilir miyim diye bir şansımı denemek istedim. ancak iade politikaları gereği iade işlemini gerçekleştiremedim. yine de müşteri hizmetleri ile iletişime geçip durumu izah ettim. bebeğin sağlığının herşeyden önemli olduğunu vurgulayıp, ürünleri iade etmeme gerek olmadığını ve bana 3 ürün miktarınca hediye çeki tanımlandığını söyledi. çok mahcup oldum aslında bir iade kargo kodu oluşturabilirseniz iade edebileceğimi belirttim ama gerek olmadığını belirtti temsilci. sizin bize bu ülkeye dair umutlarımızı yeşertmeye ne hakkınız var bilader.* -
siparişi amazon'dan veriyorum ama teslimatı mng kargonun suriyeli elemanı yapıyor..
ortam bir anda merdivenaltı satış yapan şam esnafına dönüyor.. gelen kutu da bu halde;
görsel-1
görsel-2 -
kargolama süreçlerinden çok memnundum ta ki bugüne kadar. salı günü verdiğim siparişi inatla hala kargoya verememiştir. hala depoda gözüküyor ve ne zaman verileceği belli değilmiş. komik olanı, siparişi iptal edip tekrar sipariş oluşturursam sipariş teslim tarihi bana gelmesi beklenen tarihten 1 gün önce gözüküyor.
arıyorum arıyorum aciliyetini bildiriyoruz "çözeceğiz" diyorlar 1 gram adım yok. depoyla da telefonla irtibatları yokmuş, bu da ikinci saçmalık. ilk defa böyle çözümsüz bıraktılar beni. -
(bkz: media markt) ile son bir aydır yaşadığım sorun nedeniyle tepeme çıkan sinirlerimi yatıştıran güzide online alışveriş şeysi.
satıcısı ve göndericisi amazon olmayan iki kutu vitamin aldım buradan, baktım ikisinin de son kullanma tarihi kasım 2023. yazdım abilere iki satır, ayıp etmişler bunlar bakın, bilginiz olsun diye. bir saat sonra dert etmeyin, paranızı kartınıza iade ettik demişler canlarım.
yaptığım online alışverişin %90'ı buradan, bundan sonra %100'ü olacak.
media markt, sana da çok güzel laflar hazırladım, geleceğim başlığına. burayı düşünenleri bir kez daha ben de uyarayım, sakın diyorum, bakın sakın diyorum, sakın! -
istese öyle bir kargo ağı kurar ki herkes memnun kalır artık teslimatlardan. hem diğer kargo firmaları da kendine çekidüzen vermek zorunda kalır. ama bizi hala agt, mng ile muhattap ediyor.
-
her zaman canımız yanınca yazmayalım.. sitesiylede barıştım, kargolama hızı ,hasarsızlık, güvenirlik vs. olsun şu an alışveriş alışkanlığımı tamamen hepsiburada ve buraya kaydırdım diyebilirim..
kolay gelsin denen firmadan çok memnun kaldım diyemem ama genel olarak bence amazon prime üyeliği şu an f/p diyebilirim..
(satıcısı amazon olanlardan alıyorum)
inşallah okkalı bir zam yaparak dediğime diyeceğime pişman etmezler.. -
hanenin ihtiyacindan fazla diyerek verilen kitap siparişlerini iptal ediyor, ama aynı kitapları tek tek sipariş vermek istediğinizde sipariş onaylanıyor. bu sefer ne oluyor; toplu alım indirimleri olmuyor. sorsan 250 tl üzeri indirim yapıyoruz derler. sorsan 4 kitap al 3 öde diye kampanyamız var derler; ama iş ciddiye binince hane halkı zart zurt.
ulan araştırma yapan, kitap okuyan aynı anda farklı kaynaklardan yararlanma gereği duyan insanız. bu kaynaklara ek olarak fazla fazla yeni kitaplar almanız gerek. indirim mindirim demeden tek tek aldım çünkü acil gerek. halen iftira atıp kullanıcıyı suçlayan, sen satıcısın diyen bir sistem var. ulan ayı! gel de bak 3 sene önce aldığım kitap halen duruyor bazamın altında, kimisi kitaplığımda. hatta 4 yıl önce 2 adet aldığım bazı kitapların ikisi de duruyor yalancı iftiracı sistem. bazı tek tek verdiğim siparişi de iptal etti ama defalarca deneyince pes ediyor sistem. o şekilde vermiş oldum siparişi.
hem ayrı ayrı sipariş vermeme rağmen hepsi tek kolide geldi. çakallığın da böylesi. madem birleştirdin o zaman nerede 250 tl üzeri indirim. nerede 4 al 3 öde kampanyası indirim. birleştirmeseydin o siparişleri veya.
edit notu: müşteri hizmetleriyle telefonda konuştum. "ilgili birime aktarıyorum, 48 saat içinde size dönüş yapacaklar" dendi ilk toplu siparişim iptal edildiğinde. aradan değil 48 saat şu an yaklaşık 1 hafta geçti ne arayan ne mail atan oldu. öyle de mükemmel bir ilgili birimleri var. -
müşteri memnuniyeti adına gördüğüm en iyi firma.
kısa bir süre önce macbook hub siparişi vermiştim. ürün yurtdışından geldi fakat hdmi bağlantısı çalışmasına rağmen usb bağlantısı çalışmıyordu.
bunun üzerine amazon üzerinden iade talebinde bulundum. 30 gün içerisinde kargo ücreti dahil ödediğim tüm bedeli geri iade edeceklerini söylediler. ürünü beğendiğimi, yurtdışına iade ve yeniden sipariş süresi boyunca ihtiyacım olacağını söyledim. bunun üzerine ürünü iade etmeden toplam ücret iadesi yaptılar. süpersin amazon :)
not: rakibi olan turuncu sitede aynı ürün türkiye'deki satıcılarda amazon'daki fiyatın 3 katına satılıyordu. -
kendilerinin teklif ettiği ürün değişimini kabul ederek hata ettiğim firma.
sadık bir amazon müşterisiyim. bir çok şeyi buradan alırım ve genel itibariyle bugüne kadar dişe dokunur bir sorun yaşamadım. memnuniyetim yüksekti. bugüne kadar satın aldığım herhangi bir şeyi iade dahi etmedim.
geride bıraktığımız günlerde merakımı bir anda çok cezbettiğinden hususi bir kitap siparişi verdim. kitap ile birlikte bir cd de geliyor ve ikisi birbirini bütünleyici. satıcı da amazon'un kendisi, üçüncü parti bir satıcı değil.
çalıştıkları teslimat firmalarından biri sağ olsun ürün gecikmeli olarak elime ulaştı (bu teslimat meselesindeki sorunlar ayrı bir entry konusu zaten). paketi açtığımda ise kitabın bir miktar hasarlı olduğunu ama daha önemlisi beraberinde gelmesi gereken cd'nin gelmediğini gördüm.
müşteri hizmetlerine hemen bir e-posta göndererek durumu belirttim. akabinde müşteri hizmetleri tarafından arandım ve gerçekleştirdiğimiz görüşme neticesinde "değişim yapalım" teklifi geldiğinden kabul ettim. cd'yi hususi olarak temin edemeyeceklerini düşününce yani...
hemen ertesi gün belirttikleri şekilde iade paketini hazırlayıp gönderdim. müşteri temsilcisinin belirttiğine göre iadenin incelenip onaylanma süresi 7 günü bulabiliyordu. onay aldıktan sonra ise yeni ürünü hemen gönderiyorlardı. iade 2. günde onaylandı ve bildirimi geldi. değişim siparişinin de bildirimi geldi. doğrusu o an çok umursamadım, "gelir bir iki güne en geç nasıl olsa" diye düşündüm.
öyle olmayınca siteyi kontrol etme gereği duydum ve değişim siparişinin tahmini teslimat tarihinin "20 eylül - 23 ekim" olduğunu gördüm. 1 ay 3 gün, evet.
tabi hemen müşteri hizmetlerine bağlandım. dedim "bu nedir, nasıl bir şeydir". karşılık olarak "bizim hatamız, sistemsel bir hatadan kaynaklanmış bu durum, hemen bildiriyorum gereği yapılacak" tarzı cümleleri duydum. "peki, umarım aksiyon alırsınız bir an önce" diyerek umutsuz bir şekilde sonlandırdım görüşmeyi.
sonuç, bugün oldu ancak ne bir arayan eden var ne de siparişin yola çıktığı var... kitabı ilk satın alım tarihim 10 eylül. hevesim de kaçtı artık zaten, okumayayım kalsın.
bu firma nasıl oldu da bu basit sorunu bile çözüme kavuşturma yetisini kaybetti, biraz anlam vermekte güçlük çekiyorum. alışveriş yapmaya pekala devam edeceğim ancak bir daha değişim mi? yok, kalsın.
aklınızda bulunsun... -
az once cok komik bir telefon gorusmesi yaptim. komik de degil aslinda ama komigime gitti. dun aksamdan beri hesabima giris yapamiyorum cunku telefona otp gonderemiyor. bir sorun oluştu diyor. neyse aradım, dort farkli kisiyle gorustum. en sonunda dedikleri genel bi sorun var 48 saat sonra deneyin :) yazilim sirketinde çalışıyorum 48 saat sonra duzeltsek genel sorunu bizi havaya ucururlar.
yakismadi koskoca amazon. *
ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
takip etmek için giriş yapmalısın.
hesabın var mı? giriş yap