hesabın var mı? giriş yap

  • başıma birşey gelmeyecekse;

    bence güzel olmuş olan forma. sadece fit kesim olmaması sırıtıyor.

    yönetimi sevmemek demek her kararına sorgusuz sualsiz itiraz etmek anlamına gelmemeli.

  • misafirlige degil direkt dogum gunune giderek katildigim topluluk.

    10 ya da 11 yasindayim. bi arkadasimla yolda yururken, arkadasimin arkadasi gelip onun dogum gunune gelip gelmeyecegini sordu. arkadasim gelecegini soyleyince nezaketen beni de cagirdi. eve geldim ve dusunmeye basladim. 3 bilemedin 4 saatim vardi. ne giyecektim, takim elbisem yoktu, sunnetten kalan bi kiyafetim vardi ama olmazdi ki, hay amk. ne hediye alacaktim? para da yoktu, pederden istesem bi ton dirdir. zaten hediye almayi da bilmem hic. anneme sordum o da hemen babama yetistirmis, agzinda bakla islanmaz. babam da surdan 2.5lt kola alsin diyerek 2.5tl tutusturmus anneme, o da bana verdi. bu ne ya kola mi alacam cocuga diye zirlayinca babam okkali bi kufurle kovdu evden. ben de bi saate baktim bi de elimdeki 2.5tlye ve marketten kolayi alip olay mahalline gittim. cocugun annesi vefat ettigi icin halasi ve babaannesi organizasyonu yapiyorlardi. utana sikila verdim kolayi. biraz sasirdilar tabi ama aldilar. neyse iceri gectik half-life oynadik falan sira geldi pastaya. halasi meyve sularini getirdi masaya. biri itiraz etti kola yok mu diye,
    birden herkes tek agizdan "eveeet kola istiyoruz" dedi. patavatsizliga bakar misin bana yapilsa doverim pijleri. kadinin aklina benim kola geldi ve gitti iceriden getirdi ama herkes nasil mutlu anlatamam. ben tabi meyve suyu ictim kendi getirdigi seyi icti demesinler diye. arkada kalorifer petegine yaslanip ailesine mangalda et pisirmis baba gururuyla dikildim orda. sonra hediye kismina geldi is, herkes uzatti hediyesini. ben de benimkini ictiniz zaten dedim, cocuk aynen ya tesekkur ederim iyi oldu dedi, bi de oyle gururlandim. o gun 2.5lt kola goturdum diye orada alay edilmedim ve gunun kahramani oldum ya, ne zaman 2.5lt kola alsam ayni gururu yasarim. bu da boyle bi animdir iste

  • sadece starbucks'da değil birçok kahve satıcısında bulunur zira sumatra, endonezya'nin kahve yetiştirilen bölgelerinden biridir. ayrıca mandheling adı altında satılan kahveler de bu bölgeden çıkan kahvelerdir hatta sumatra mandheling şeklinde satıldığı da olur. son yıllara kadar sumatra'dan çıkan kahveler orjinlere göre ayrılmıyor hepsi birarada değerlendiriliyordu. bunun nedenlerinden birisi orjinler farklı olsa da tatsal açıdan birbirine hayli yakın sonuçlar vermeleridir. bunların arasında en bilinenlerden ikisi takengon ile lington'dur. yani bu şekilde isimlendirilmiş kahveler gördüğünüzde de aslında sumatra kahvesinden yani ndonezya'da yetişen kahveden bahsedilmektedir.

    sumatra kahvesinin çiğ çekirdek hali görünüm olarak diğer kahve cinslerinden hayli farklıdır. çekirdekler oldukça koyu gri'ye kaçan yeşil mavi tonlarında olup, şekil olarak düzensiz ve eğri büğrü görünüme sahiptirler. ancak yine diğer ülkelerin sınıflandırma sisteminden farklı olarak bu kahveler görsel açıdan ayrıma tabi tutulmazlar, ayrılma kriterleri daha başkadır, o nedenle yüksek kalite bir sumatrayı yada o çevreden gelen çekirdeğin kaliteli olup olmadığını anlamanın doğru yolu tatsal teste tabi tutmaktır.

    endonezya kahvelerinin geneli ve elbette sumatra da koyu kavrulması tercih edilen çekirdeklerdendir. genellikle ikinci çıtlamaya girmesi ve o civarda kavrulmanın kesilmesi daha iyi sonuç verir zira daha açık kavrumlarda bu çekirdeğin genel özelliklerinden olan topraksı tatlar daha baskın olacak ve çamurlu bir tat bırakacaktır. bu kahveleri single origin olarak tüketeni çoktur ancak sumatra ve diğer endonezya kahveleri daha çok harmanlarda harmana gövde vermesi için tercih edilir.

  • balkan savaslarında dedelerim batı trakyadan onun ataları yüzünden göç etmek zorunda kalmiş ve söylendiği kadarı ile zenginlermiş bende kendisine dava açabilir miyim?

  • boşanmak isteyen bir ablanın bahane araması gibi geldi bana daha çok. sürekli boşayacağım diye tekrar ediyor. bakın, bu bir yardım çığlığıdır. *

  • sayıştay raporlarına göre, zatı devletlilerinin konakladığı ve ülkeyi yönettiği saray için bir günde 7 milyon tl harcanıyormuş.

    bir süredir bu parayı kafamda döndürüyorum ama hala normalleştiremedim. yanlış hesaplamadıysam 7 milyon lira, 2500 asgari ücret ediyor. yani saray, yalnızca bir günde, 2500 asgari ücretlinin ayda geçimini sağladığı parayı yutuyor. inanılır gibi değil. bu aşamaya gelmek, bunları tartışmak bile korkunç.

    bunu görünce prof. dr. korkut borotav'ın birkaç gün önce dile getirdiği, "ekonomik kriz yok, fakirden alıp zengine veriyorlar" sözünü hatırladım. gerçekten öyle. günde 7 milyon lira harcanabiliyorsa, demek ki kriz yok.

  • saf, iyiniyetli fakat düz bir insandır.
    rönesans sonuçta herkes bir sanatla ilgileniyor, resimdir, mimaridir, heykeldir... ee haliyle her tarafta bir boya kokusu, tiner kokusu, vernik kokusu filan, bir süre sonra rahatsız olmuş belli ki adamcağız. en sonunda da isyan etmiş, ''yeter lan'' demiş, ''boya kokusundan kafam beynim döndü, rönesans'ı batsin'' demiş.

    ''işte bu anlayış yüzünden ülkemizde sanat gelişmiyor'' diyerek bir hıncal uluç yazısı tadında bitiriyorum izninizle entryimi