• cimentonun ana maddeleri kalker ve kildir.bu maddeler belirli oranlarda karıstırılır ve fırınlarda yüksek sıcaklıklarda pişirilir.

    yüksek sıcaklık kalker ve kili ayrıştırır.kalkerin ayrısmasıyla cao(bkz: kalsiyum oksit),kilin ayrısmasıyla sio2(bkz: silisyumdioksit), al2o3(bkz: aluminyum oksit)ve fe2o3(bkz: demiroksit) meydana gelir.bu maddeler sıcaklıgın daha yuksek oldugu degerlerde birleşerek cimentoya baglayıcı madde ozelliği kazandıran silikatları ve alumınatları meydana getirir.

    fırından cıkan ve hava ile sogutulan koyu gri renkli sert maddeye cimento klinkeri denir. klinker bu haliyle su ile birleserek baglayıcı bir özellik göstermez.klinker ince öğütülerek hidrolik baglayıcı özelliği kazanır.fakat bu seferde hemen suyla temas edince sertleşme yapar ve işlenebilme imkanı olmaz.bu nedenle klinkere % 3-6 arası alcı tası karıstırlır ve tekrar öğütülür.
  • üretimini anlatan bi animasyon ; http://www.akcansa.com.tr/…im_animasyon/fabrika.swf
  • sağcıdır. bıktım bu ülkeye dair çimentolu önermelerden. inşaat malzemesinden nefret eden bir manyağa çevirdiniz beni. başka birşey kullanın lan artık, yaratıcı olun. milliyetçilik bu toplumun metrobüsüdür deyin mesela. al sana birleştiricilik, insanlar göt göte. hem daha gerçekçi: tek vücut bir toplum ama herkes bir diğerini düdüklemeye çalışıyor* bir daha çimento lafı duymak istemiyorum, tez zamanda çadıra yerleşiyorum, aktivist oluyorum, tüm binalara bomba koyuyorum. sonra terörist dersiniz bana. bok kafalılar.
  • uzunun salyası.
  • inanılan genel kanının aksine dünyada sudan sonra en fazla tüketilen ikinci madde çimento değil betondur. çimentonun beton imalatı dışında farklı kullanım alanları olsa da bu miktar toplam çimento üretiminin %2’si bile etmeyecektir; kalan %98’den daha büyük kısmı beton üretimine ayrılır. betonun ise hacmen sadece %10’unu, kütle olarak sadece %12’sini çimento oluşturur.
  • ekmek kapısı. benim için
  • tozdur aslinda ama cabuk sertlestigi ve zor yontuldugu icin ev yapiminda tugla arasi kullanilir.
  • üretiminin pahallı olması, çevreyi kirletmesi ve üretim esnasında insan kaybının çok olması nedeniyle fabrikalarının çoğu avrupadan türkiye'ye kaydırılan nesne*...
  • 2-3 ay gibi kısa bir süre içinde kullanılması gerektiği için genellikle üretildiği fabrikanın 200-300 km maksimum uzaklığındaki çevrede satılan ürün. bu yüzden diğer birçok ürün gibi çinden ucuza getirelim mantığı işlemez bu madde için. işin kötüsü ise bir çimento fabrikasının kurulması için gerekli ortalama sermaye miktarı 100 milyon dolar olduğu için her isteyen çimento fabrikası kuramaz ve bu yüzden çimento sektörü birkaç büyük firmanın tekelindedir. hatta uzan grubuna el konulmasının ardından ege bölgesindeki 5 büyük çimento firması bu durumdan istifade edip birden çimento fiyatlarını %100e varan oranlarda arttırmıştır. her ne kadar rekabet kurumu tarafından birkaç yıl sonra cezalandırıldıysalar da, o zaman içerisinde çaresiz bıraktıkları insanları sömürmüşler ve parayı vurmuşlardır.
hesabın var mı? giriş yap