1 entry daha
  • an itibariyle sözlüğe girmek için kullandığım bilgisayar yavrusu görünümündeki alet. notebook'u 2 gün önce aldım fazla kullanma şansım olmadı ancak hemen sözlüğe girip hakkında birşeyler yazmayı görev bildim bakalım neymiş ne değilmiş msi vr330. öncelikle teknik özelliklerini copy paste yaparak sözlüğün namına leke sürelim de tam olsun.

    mobile amd sempron™ 3500+ (1.8 ghz 512kb l2 önbellek 800 mhz hypertransport)
    nvidia c51mv + mcp51m
    linux işletim sistemi
    entegre nvidia vga • 13.3” msi amazing crystal vision [acv] (1280x800) + anti glare kaplama • 512mb ram - 2 so-dimm ddr2 yuva ile maks. 2 gb bellek
    80gb 5400 rpm sabit disk
    alüminyum – magnezyum alaşımı hafif & dayanıklı kasa
    realtek® yüksek tanımlı ses
    2 adet entegre hoparlör • ethernet, entegre 56k modem • 802.11b/g wlan • super multi dvd-yazıcı • 3 x usb2.0
    1 x express card, vga görüntü çıkışı • 332(u) x 229,5(d) x 32.4(y) mm / 2.19 kg • 6 hücreli pil

    öncelikle cihazı alır almaz takviye bir 512 mb ram taktırdığımı beirtmekte fayda var, lakin celeron tadında bir işlemciyle 512 mb bir ram windows xp yüklendiğinde cihazı muhtemelen süründürecekti (notebook üzerinde suse linux kurulu geliyor alır almaz format çakıp xp kurmak gibi bir girişim tarafımdan uygun görülmüştür, ayrıca hayır xp lisanslı değil biz bunu katiyen tasvip etmiyoruz o ayrı). 512 mb lik bir ram takviyesinin ardından paylaşımlı ekran kartı nedeniyle toplam hafıza miktarı 896 mb görünüyor neyse diyor buna da şükür ediyoruz.

    kurulum esnasında hiç bir sorun yaşanmamış ayrıca paket içinden çıkan sürücü cdleri ile tüm aygıtlar sorunsuz kurulduktan sonra cillop gibi çalışmaya başlanmıştır, bu yüzden ilk notunu yüksek almıştır lakin daha önce kurduğum ve kullandığım bazı notebooklarda özellikle ekran kartı sürücüleriyle ilgili ufak tefek sorunlar yaşadığım olmuştur. (bilmem benim beceriksizliğimden midir).

    cihazı kullanmaya başladığınızda gözünüze ilk batan şey ekran görüntüsünün kalitesi olacaktır, msi'ın acv dediği bir teknoloji sayesinde görüntü son derece canlı ve parlak kesinlikle gözü yormuyor saatlerce çalışsanız dahi en ufak bir rahatsızlık hissetmeyeceğinizden eminim (daha önce kullandığım compaq armada e500 serisinde bir süre sonra gözde batma hissi baş gösteriyordu ondan biliyorum)

    klavye düzeni konusunda söyleyecek tek kelime yok aslında, tuş aralığının mükemmelliği ve koca koca harflerin hiç notebook kullanmamış bir kullanıcıyı bile hızlı bir şekilde klavyeye adapte edeceğine şüphe yok bu konuda kesinlikle tatmin edici bir mühendislik çalışması yapıldığı aşikar, bu denli ufak bir alete böylesine güzel bir klavye sığdırılması kolay olmasa gerek.

    gelelim notebook'un en önemli özelliklerinden birine, eğer notebook'u oyun oynamak için almıyorsanız yazdığınız projeleri, belgelerinizi, ve diğer tüm çalışmalarınızı yanınızda taşımak istiyor ve ofisim her zaman yanımda olsun diyorsanız kesinlikle en ekonomik ve en hafif çözüm olduğun söyleyebilirim lakin yanında aldığım ufacık tefecik çantası ve 2 kg'lık ağırlığıyla neredeyse kendisini bir yük olmaktan kurtarmış bir alet. hafif ve ufak olması bunun yanında bir cep telefonu kadar ucuz olması uzun zamandır bu piyasada beklediğim bir şeydi ve msi'ın bu ürünü bu konuda beni yeterince tatmin etti diyebilirim, adamlar çalışmış, çabalamış aferin.

    gelelim ufak tefek ama olmasaydı iyi olurdu denilecek kusurlarına, öncelikle ürünü msi'ın offical sitesinden kayıt ettirmeye çalışsam da bir türlü bunu beceremedim çünkü ürün seri numarasını bir türlü kabul ettiremedim, bunun dışında ürün paketi içerisinde detaylı bir kullanma kılavuzu çıkmıyor internetten pdf formatındaki kullanım klavuzunu indirmeniz gerekiyor. en ciddi sorun ise işlemci ve ekran kartını soğutan fanın cihazın altında olması ve hava akımını aktaracak hava kanallarının tam olarak doğru yapılandırılmamış olması bu nedenle yatak, yorgan üzerinde çalıştığınızda alet yeterince hava akımı sağlayamadığından ısınma sorunu ortaya çıkıyor, masa üzerinde ya da diz üstünde bu sorun çok fazla göze batmasa da yine de bir tasarım hatası olduğu kanısındayım. ayrıca cihaz üzerinde ses açma kapama konusunda bir panel yok bunun için klavyeden fonksiyon tuşlarını kullanmanız gerekiyor

    sonuç olarak fiyat / performans konusunda son derece başarılı bir ürün msi vr330 ve bu konuda önerebileceğim bir notebook en azından şimdilik, biraz daha kullanıp varsa eksilerini ve artılarını yazıp siz değerli sözlük camiasını aydınlatmaya devam edeceğim.

    (bkz: copy paste değil alın teri)
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap