3 entry daha
  • isimleri dizileme teknolojilerinin temelini oluşturan bir nitelik olan 'luminescence'tan gelir.

    roche/454'un makul bir kalite ile üretebildiği 450-500 nükleotit uzunluğundaki dna verileri ile eşsiz paired end teknolojisi ve muazzam derecede yüksek veri miktarı ile rekabet eder. yakında çok daha ucuz bir alternatif olan ve paired-end imkanı sağlayacak olan ion-torrent'in performansı herkes tarafından merak ediliyor (söylenenlere göre illumina'nın yirmide biri fiyatına gerçekleştirilecek deneylerde lane başına 200.000 civarında, 200x200 paired-end dna dizilimi elde etmek mümkün olacakmış).

    şu sıralar illumina ile üzerinde 8 lane olan plate'ler kullanılıyor. 1 lane'den 100 nükleotid uzunluğunda 60-70 milyon civarında dna dizilimi elde etmek mümkün. insanın ağzına sıçıyor bu kadar veri ile başa çıkmak. yani 70 milyon satırlık bir dosya var elinde, nereden başlayacaksın.

    uzun süre roche/454 verisi ile çalıştıktan sonra yaklaşık 2 aydır illumina verisi ile metagenomics çalışmaya başladım. illumina ile ilgili duygularımı tam olarak anlatmam mümkün değil. bununla beraber bu konuda lab'daki diğer tiplere vereceğim küçük bir seminer için el emeği göz nuru hazırladığım açılış slaydının epey açıklayıcı olduğunu düşünüyorum: http://i.imgur.com/inkvx.jpg
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap