• kökü kocaman olan çalılık..küçükken, annemle elimize bir kazma, bir çay orağı bir de balta alıp çıkardık ormana. kazmayla funda'nın kökünün etrafını iyice açar, orakla çalılık kısmını keserdik. ortaya çıkan köke baltayı vurdun mu kıpkırmızı açılırdı, iki parça halinde sepete konur,bir saatlik yolda sırtta taşınırdı. (bkz: istanbulun varoş semtleri) sobaya atmadan büyüklüğüne göre dört ila altı parçaya ayrılırdı.. kokusu çok güzeldi ve kömür kadar çok dayanırdı sobada.. ormancılar bişey demezlerdi funda kökü almaya.

    o zamandan bu zamana bir tane funda tanıdım ve ismini duyduğumda eridi içim. çocuk kuvvetimle sırtımda taşıdığım sepetin yorgunluğunu mu anımsattı, odamıza dolan o güzel kokuyu mu acaba?
  • ogullarina funda ismini koyan ileri goruslu bir ailenin dramini anlatan hulya kocyigit, kartal tibet filmi. funda rolunde oynayan omercik icin travmatik bir durum olmali. sonra neden omercik'in kariyeri bitti? biter tabii, "hangi rollerde oynadin?" sorusuna "67 kere omercik rolunde, 1 kere de funda rolunde oynamistim" diye cevap verince cocukcagiz.

    film tipik bir kerime nadir eseridir. bir cocuk gozuyle baktigi fehiman (bir nevi super kahraman) tarafindan delicesine sevilen vedat yurtdisina gider. yurtdisina gider dediysek aslinda gayet de yurticidir cekimlerin yapildigi yerler ama caktirmayin. orada araba altinda kalir bacaklari tutmaz olur. gelince fehiman ile evlenir ve filmin bir yerinde ne ara yaptiklari belli olmayan erkek evlat yani funda olaya dahil olur. devaminda fehiman'a takintili suha karakterinin komplolari isin icine girer. fehiman her ne kadar "bana komple yaptilar" dese de bedbaht olmaktan kurtulamayacaktir elbette falan filan.

    "2 kere izle 10 milyon vereyim" deseler arka arkaya izlenmez bir filmdir. ozellikle kerime nadir eserlerinin diger sinema uyarlamalarini da seyretmis ve olaylarin nasil geliseceginin nasil her filmde tekrarlandigini gormusseniz. yine de arkada calan turk sanat muzigi eserleri icin izlenebilir diyeyim de filmin yapimcilari dava acmasin.
  • eski 45'liklerden hatırlanabilecek ya da aslında (kısa zaman öncesine kadar ben dahil) çoklarına herhangi bir şey ifade etmeyecek bir şarkıcımız. bu kadar duru ve naif bir yorum kimsede duymadim diyebilirim. norah jones 70'li yıllarda türkiye'de yasasaydi, herhalde funda gibi sarki soylerdi yazsam simdi buraya cok mu abartirim bilmem. ama ben abartmayi zaten severim.
  • başrollerini kartal tibet, hülya koçyiğit ve salih güney in paylaştıkları türk filmi. vedat (kartal tibet) fehiman ı(hülya koçyiğit) küçük yaramazım fundam benim diye sever funda mis kokulu bir dağ çiçeğidir ve fehimanın saçları funda kokmaktadır bunlar evlenirler fakat süha (salih güney) saplantılı bir aşkla sever fehimanı. funda ise fehimanla vedatın biricik oğullarıdır. funda kokusunu kırk metreden tanıyabilecek hassas bir buruna sahiptir kendisi. ve olaylar gelişir
  • naim dilmener şunu yazar:

    "70 li yılların pop sanatçısı. 1959 manisa doğumludur. çocukken piyano dersleri aldı. çaresizim adlı şarkısını 15 yaşında bestelemiştir. ilk plağı 1976 yılında "çaresizim-mutluluğa doğru" dur. bu plağın, özellikle çaresizim adlı parçanın iş yapması üzerine "affetmem-sen" adlı ikinci plağını yaptı. ama sonra müziği bıraktı. "

    zuhal olcay, "başucu şarkıları 1" albümünde sanatçının "çaresizim" adlı şarkısını tekrar yorumlamıştır.
  • default insan kaynaklaribolumu calisani ismidir.

    (bkz: hr)
  • araba kazası sonunda kötürüm olmuş, sonradan zar zor, koltuk değnekleriyle yürümeyi başarmış kartal tibet, bu filmin en sonunda, mutluluktan uçarkene, elindeki koltuk değneklerini fırlatıp, dana kadar oğlunu (oğlanın adı da funda üstelik gayet dramatik olaraktan) kucağına alıp taşır ve hatta havalara atar.

    şair burada bize mutluluğun her engeli aşacağını göstermiştir.
  • eski sarkilari yaklasik 30 sene sonra ekranlarda duyulmaya baslanan sarkici. "affetmem" sarkisi eti rondo reklaminda, "caresizim" ise cemberimde gül oya dizisinde duyuluyor.
  • (bkz: fındık) lakabını hak eden kızlara verilen ad.
  • yetmişli yıllarda çok az sayıda plak çıkarmasına rağmen şarkılarıyla günümüze kadar ulaşabilmiş nadir isimlerden.bunda başucu şarkıları nda yer alan çaresizim ve ülker rondo nun reklam müziği olan affetmem in katkısı yadsınamaz.nitekim her iki şarkı funda nın en büyük hitleri.
    özellikle çaresizim i zuhal olcay dan dinleyenlere şarkının funda yorumunu tavsiye etmeden olmaz.olcay ın birçok şarkıya çok yakışan yorumu bu şarkıda biraz fazla mağrur kalır ve funda nın sesindeki şarkı sözleriyle bütünleşen çaresizlik daha da inandırıcı olur;can yakar.
hesabın var mı? giriş yap