• hakkındaki bu zincir okunmalıdır.

    ekleme: ilgili twitter hesabı askıya alınmış. tweet, archive.org kaydından okunabilir.*
  • ya buraya en az 5 cümle yazdım ama ileri demokrasimiz sebebiyle davalık olurum diye sildim.

    ne desem gg...

    yazıklar olsun be!
  • bi japon görse ne der acep? diye düşündürücü
  • beğenmeyip, yok demir (çelik bile değil bak), branda falan diyen kişiler o kadar geniş açıklığı nasıl geçeceklerini de söylerlerse bizim de ufkumuz açılmış olur.

    normal bulduğum çatı tasarımı.
  • amacina gore oldukca uygun planlanmis cati tasarimidir. duzgun buldugum sayili islerden.
  • aynısı daimler ag sponsorluğunda truva antik kentinde de uygulandı. arkeolog değilim ama daimler finansmanıyla uygulanması, yanlış bir uygulama olma ihtimalinin zayıf olduğunu, açık ören yerleri için standart bir uygulama olduğunu düşündürüyor.
  • bundan onceki cati prof. dr. klaus schmidt'in erken olumune sebep olanlardan biriydi. cok uzulmustu . cok uzmuslerdi... bu vesile ile anmadan gecmeyelim
  • başlığı açan arkadaşın durumu ; aklı yok fikri var durumudur.
    arkeolojik alanlarla zemini minimum etkileyecek sistemler kullanılır, genelde çelik ve asma-germe denilen membran sistemlerden tasarlanılarak maksimum açıklığı minimum ağırlıkla geçersiniz.bu şekilde arkeolojik alana zarar verilmez ve optimum ihtiyaçlara göre yapı tasarlanır.
    görüldüğü kadarı ile çatıdaki açı ve biçim ören yerinle uyumlu, yağmur, rüzgar ve güneş gibi etkiler göz önüne alınarak tasarlanmış.
    fiyatın yüksek olması büyük ihtimal bu sistemlerin aşırı pahalı olması ile alakalı. çelik kolon ve kirişler incelip kapattıkları alan büyükçe fiyatlar astronomik olabiliyor ki öyle gözüküyor.

    (bkz: her şeye bok atmak)
    (bkz: bir siki beğenmeyen ekşici)
    (bkz: herşeyi bilmek)
  • tasarım falan bunları beğenmeyebilirsiniz dostlarım fakat bu yapı sayesinde verilen linklerden dikkatimi çekenleri sizlere aktarmak istiyorum :

    -yazların aşırı sıcak, kışların ayaz soğuk geçtiği, gece gündüz ısı farklarının çok olduğu, yağışlı geçen ilkbahar aylarında yağmura maruz kalması göbekli tepe kalıntılarını ister istemez kötü etkileyecekti eğer üst örtü yapılmasaydı.çünkü gündüz yazın sıcaklık 50 dereceye kadar çıkabiliyor ve o taşlar kızıyor. gece ise birden düşüyor ve taşların ufalanmasına neden oluyordu. şimdi gölgelik taşların bu kadar aşırı kızmasını engelleyecek ve kireç taşı olan göbekli tepe kalıntılarını eritecek yağmurdan koruyacak.

    -böyle havaya fırlatılmış pizza gibi bir şekle sahip olmasının sebebi ise göbeklitepe'nin bulunduğu germüş dağ (aslında tepe) sırasının urfa'nın en yüksek yeri olması ve özellikle kışın sert rüzgar ve fırtınaya maruz kalması.

    -şiddetli rüzgarda üst örtünün uçmaması için böyle kanatvari bir tasarım yapıldı. hava sirkülasyonu kolaylaşıp, yelken etkisi yapmıyor ve üst örtü kaldırıp atmıyor böylelikle.

    yazan arkadaş: https://twitter.com/gezsenanadoluyu

    açıkçası amacına uygunluk açısından gayet güzel düşünülmüş bir yapı fakat isterdim ki ortamın rengine göre uygun renkler seçilsin ve yapıya bu konuda da özen gösterilsin. hayırlı olsun demek düşer :)
hesabın var mı? giriş yap