• narlıdere'de gerçekleşen basit ama anlamlı olay. yeni adı ne mi olmuş? tabiki berkin elvan

    haber linki
  • 9 eylül üniversitesi konservatuarı duvarının yanından boydan boya uzanan sokağın adının değişmesi hadisesi. duygusal bir yaklaşım olmuş.* iyi olmuş.
    not:zaten o isim levhasında uzun zamandır korsan biçimde yapıştırılmış "berkin elvan sokağı" yazısı durmaktaydı
  • devranın fırıldak gibi döndüğü bu memlekette dün makbul olanın bugün suratına tükürülmesi artık vaka-ı adiyeden sayıldığı için, ebediyete intikal etmemiş kişilerin isimlerini sokaklara ve sair kamusal alanlara vermenin sakıncasını bir kez daha gösteren ibretlik doğa olayı.

    bir sokağa isminin verilmesini hak edecek kadar ölmüş insan stokumuz fazlasıyla mevcut. henüz hayatta olanlar sıralarını beklesinler bir zahmet.

    .
  • gayet anlamlı ve yerinde bir tepkidir. kararı alanların yüreğine sağlık.
  • sarayın ak altından olup , özgürlüğünün biteceği yerde , içine çektiği demokrasi , saygı nefesiyle tepki veren güzel izmir..
  • izmir de neden bir sokağın ismi yavuz bingöl konmuş ki zaten sorusunu sorduran eylem. türkü söyleyen bi adam sonuçta bir ozan değil aşık değil. zaten en başta gereksiz bir icraat olmuş.
  • insanlar hayattayken isimlerini sağa sola vermek ne kadar anlamsız ve yalakaca bir işse geri almak da o kadar anlamsız ve salakçadır.. ben verdim ben aldımla, birbirine küsen çocuklar gibi günlük siyasetle olmaz bu işler... yavuz bingöl kimdi ki sen adamın adını sokağa verdin şimdi de geri alıyorsun.. çok ucuz çok lümpen işler bunlar... hadi onun adını geri aldın da koşa koşa berkin'in adını verince berkin'i mi onore ettin ailesini mi sevindirdin? ne kadar vasıfsız adamlarla yönetiliyoruz yahu hayret...

    insanları ne onore etmeyi biliyoruz, ne cezalandırmayı... dün dündür bugün bugünle ne ortak toplumsal değer oluşur ne de ahlak...
  • doğduğum yer büyüdüğüm yer ve yaşadığım yer narlıderem ile gurur duyuyorum gezi parkı olaylarından sonra narlıdere demokrasi meydanına ölenlerin anısına heykel dikilmişti iyi ki narlıdereliyim
  • peyami safa'nın dokuzuncu hariciye koğuşu romanını yazma sürecini aklıma getiren değişikliktir.

    peyami safa ve nazım hikmet yakın dostlardır. bir gün p.safa n.hikmet'e "bir roman yazıyorum ve sana ithaf edeceğim der". n.hikmet mutluluktan p.safa'nın boynuna sarılır ve inanılmaz sevinir. roman yazma sürecindeyken safa ve hikmet'in arası açılır, kanlı bıçaklı hale gelirler ve kitap biter basım süreci başlar. p.safa kitabın n.hikmet'e ithafını kaldırmaz ve n.hikmet'e ithaf olunmuştur notuyla basılır. sebebini soranlara ise p.safa der ki:

    "o zamanki duygum öyleydi, o şekilde devam etmesi gerekir."

    bugünkü sokak adını değiştirme konusuna uzun uzun yorum yapıp uyarlama gerekir mi bilmem.
hesabın var mı? giriş yap