• interstellar projesinin ilk aşamasında işin içinde olan adam. spielberg çekecekmiş filmi sonradan nolan'a kalıyor ihale.

    sanki film nolan'ın da lütfedip kip thorne'a gitmiş gibi yazılıp çiziliyor.

    bundan daha büyük sıkıntı filmi bilimsel saçmalık seviyesinde irdeleyen sözlük yazarları. kip thorne iyi ki türkçe bilmiyor ve interstellar başlığını okumadı. adam atom fiziğine de profesörlüğe de lanet edip herşeyden kendini soyutlardı.
  • kutsal "gravitation" kitabinin ortak yazarlarindan, "black holes&time warps, einstein's outrageous legacy" adli muhtesem kitabin yazari, 1940 dogumlu fizikci. unlu wheeler'in ogrencisi. zaman makinelesi fikrini "bilim dunyasina" sokan kisi. zaman makineleri hakkinda ulvi yurtsever'le beraber calismislardir. ciplak tekillikler hakkinda hawking'le giysisine iddiaya girmis, carl sagan'a contact kitabindaki zaman yolculugu hakkinda bilirkisilik yapmistir.
  • christopher nolan'ın interstellar filmine ilham veren zât.
  • 2014 yılının sonlarına doğru vizyona girmesi beklenen ve karadeliğe yolculuk amaçlayan gözü kara astronotların hikayelerini konu edinen, christopher nolan yönetmenliğinde izleyeceğimiz interstellar filmine engin bilgileriyle katkıda bulunan teorik fizikçi.hal böyle olunca filmde astronotların hayat hikayeleri çerçevesinde zaman-uzay bükülmesi/düzlemi konusunda da epey bilgilendirici bir yapım olmasını da beklediğimiz bir filme imza atılacağını düşünüyorum.

    kip amcanın karadelikler ile ilgili kısa bir röportajını okumak isteyenler için;

    http://www.space.com/…les-kip-thorne-interview.html
  • kendisi yıldızlararası bilimi adlı kitabında filmin dayanak olarak kullandığı bilimsel gerçekleri ve spekülasyonları detaylı bir şekilde anlatmıştır. filmde geçen 15 saniyelik bir bölüm için bile sayfalarca açıklama yapmıştır. detaylı anlatıma rağmen gayet anlaşılabilir bir eser sunmayı başarmıştır. filmi izledikten sonra okunması akılda kalan tüm soru işaretlerini giderecektir.
  • ekşi sözlükte okuduğuma göre interstelların bilimsellikten uzak olmasına sebep olan sözde bilim adamı.

    yine sözlükten okduğuma göre nobel ödülleri türk düşmanlarına verilen şeyler.

    o zaman kip thorne türk düşmanı sözde bilim adamıdır.
  • richard feynman'ın yakın arkadaşıdır aynı zamanda, uzun süre aynı okul bünyesinde ders vermişlerdir.
  • adi gercekten "kip" olan (tam adi kip stephen thorne) bilim insani. kimi bilimciler gibi kendisini odasina kapatip, makalelerine gommemis. bircok ogrenci yetistirip, kitaplar yazmis. ozel hayatindan da taviz vermemis. 70'lerde sicak kaliforniya gunesi altinda hippiligin tadini cikarirken, 21. yuzyilda yazarlik kariyerine sinemaciligi da eklemis. iki kere evlenmis, cocuklari olmus. sekline semailine dikkat etmis. sahsen hastasi oldugum ikinci fizikcidir.* interstellar sonrasi taniyani artacagi icin seviniyorum.
  • ligo - kütleçekim çalışmaları sayesinde bu yılın nobel fizik ödülüne layık görülen 3 kişiden biri oldu.

    kip s. thorne, interstellar filminin bilimsel danışmanlığı ve yıldızlararası bilimi kitabıyla çoğumuzun tanıdığı bir bilim insanı. cehaletimden ötürü isimlerini yeni duyduğum (daha önce duyduysam da unuttuğum), nobel fizik ödülünü paylaşan diğer iki bilim insanı ise rainer weiss ve barry c. barish.
hesabın var mı? giriş yap